Fırsatın Var, İşletmeler ile Fırsat Bekleyen Müşterileri Buluşturuyor!

“Bu işletmede fırsatın var!” sloganı ile alışveriş sektöründe yenilikçi bir uygulama olan Fırsatın Var, mart ayının sonlarında Android ve IOS sürümleriyle Google Play ve App Store‘da yerini aldı. Detaylar Haberimizde..

“Bu işletmede fırsatın var!” sloganı ile alışveriş sektöründe yenilikçi bir uygulama olan Fırsatın Var, mart ayının sonlarında Android ve IOS sürümleriyle Google Play ve  App Store‘da yerini aldı. Tamamen Türk yazılımcıların geliştirip kullanıma sunduğu Fırsatın Var uygulaması; alışveriş dünyasındaki indirimleri, kullanıcılar ile buluşturmayı hedefliyor.

Accenture Global Tüketici Eğilimi Araştırması’nın verilerine göre ülkemizin %60′lık kesimi; üretici-tüketici  yada pazarlamacı-tüketici ilişkisinde sosyal medya ve mobil platformları kullanmakta.Bu yüzden alışveriş ve özellikle indirim alanındaki uygulama eksikliğini kapatmayı amaçlayarak, kullanıcılarına güncel indirimleri haber veren Fırsatın Var uygulaması, dolaylı olarak satıcıların satış performansını da olumlu yönde etkilemekte.

Türk mobil girişimlerinden bir tanesi olan Fırsatın Var; en ucuz ve en kaliteli ürün arayış sürenizi kısatırken broşür, el ilanları, web reklamları, e-mail marketing , tanıtım dergileri gibi herkese aynı ürün reklamlarını sunmamakta. Fırsatın Var’ı diğer tüm uygulamalardan ayıran en büyük özelliği, size gösterilecek reklamları sizin kişiliğinize ve ihtiyaçlarınıza uygun ürünler arasından seçerek sunması. Uygulama sayesinde ilgi alanınıza göre yada aradığınız ürüne göre tüm kampanyaları bir ekran aracılığı ile rahatça görebilir ve sürekli güncellenen veriler ile, istediğiniz fiyatta ürünlere kavuşabilirsiniz.

Fırsatın Var alışveriş uygulaması:

Neyi Hedefliyor?

Fırsatın Var uygulamasının çıkış noktası kullanıcılarına sadece ve sadece ihtiyaç duyduğu ürünlerin fırsat kampanyalarını sunarak hayatlarını kolaylaştırırken, işletme sahiplerinin doğru müşterilere doğru zamanda ve diğer reklam mecraları ile karşılaştırıldığında oldukça uygun maliyetler ile ulaşmasını sağlamak.

Nasıl Çalışıyor?

Firmalar, kampanyaya girecek ürünlerini, kampanya sürelerini ve fırsat detayını girerek fırsat kampanyaları oluşturabilirler. Kampanyanın hedef kitlesinde nasıl bir profil olduğunu da sistemin yönlendirmesi ile girer. Örneğin çocuk bezi fırsatının bekar bir beye gitmesinin bir anlamı yok. Çocuk bezi reklamı için evli bay / bayanlar, çocuklu kullanıcılar, daha önce çocuk kıyafeti, oyuncak gibi fırsatlara ilgi göstermiş kişileri hedef kitlesine eklemek mantıklı bir adım olacak. Unutulmamalıdır ki Fırsatın Var uygulaması yapay zeka ürünü olup kişiye özel fırsatlar sunmakta. Oluşturulan fırsat daha sonra Fırsatın Var ekibi tarafından detaylı olarak incelenerek değişiklik yapılması gerekli olduğu halde Fırsatın Var ekibinin kampanya danışmanı tarafından firma sahibi ile iletişime geçilerek danışmanlık hizmeti sunulmakta.

Kullanıcılar ise sistemin kendisini tanıması için uygulamaya giriş yapıldığında sistem tarafından yöneltilen 3 adet soruyu yanıtlayarak ve fırsat almak istediği kategorileri seçerek uygulamayı kullanmaya başlarlar. Bu noktadan sonra sistem sürekli olarak kullanıcıyı analiz eder. Kişilik analizi ile birlikte kullanıcının hangi ürünlere ihtiyacı olduğu sistem tarafından tahmin edilir ve bu fırsatlar kullanıcılara sunulur. Üstelik ihtiyacınız olan ürünü sistemde aramak zorunda değilsiniz, size uygun fırsat oluştuğu zaman telefonunuza bildirim gönderilerek fırsattan haberdar olmanız sağlanıyor.

Fırsatın Var uygulaması, indirim arayanlara yönelik olmasına karşın; satıcıların da gelirlerini arttırmayı hedeflemekte. Satıcı-müşteri ilişkisinde memnuniyeti arttırıcı özellikleri olan uygulama; firmaların yüksek reklam giderlerinin düşmesini de sağlamakta. Firmalar için pazarlama maliyetlerini azaltarak doğru müşteri kazanımını arttıran uygulamanın; müşteriler için ise doğru ürün, uygun fiyat ve zaman tasarrufu gibi olumlu etkileri var. Halen geliştirme sürecinde olan uygulamaya, Facebook aracılığıyla bağlanılabiliyor.

Şimdiden 1000′i üzerinde kullanıcıya ulaşan uygulamada yerel ve ulusal pek çok firma da şimdiden yerini almış durumda. Uygulamanın gün geçtikçe esnek, hızlı, kararlı bir yapıya kavuşması ve zengin ürün çeşitliliği ile kullanıcılarının beğenisini kazanacağı düşünülüyor.

Fırsatım Var Uygulaması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.firsatinvar.com web adresini, Firma başvurusunda bulunmak isteyenler ise burayı ziyaret edebilirler. Uygulamayı indirmek isteyen okurlarımız ise indirme işlemlerini App Store veya Google Play ile gerçekleştirebilirler.

Haberimizi müşterilerine mobil kanallardan fırsatlar sunmak isteyen işletmeler ve işletmelerin fırsatlarını mobilden anlık takip etmek isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Onuralp Toğrul
Onuralp Toğrul
Eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla geliştirdiğimiz öğretim yönetim sistemini bilgi sermayesi kullanan öğretmen ve kuruluşlarla paylaşımcı girişimcilik modeliyle ürüne dönüştürüyoruz. Geliştirdiğimiz ürünler;

www.teknoalmanca.com  www.teknoenglish.com  www.teknofr.com www.teknomath.com www.turkishcampus.net

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor