Uluslararası 7.Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı 6 Eylül’de İstanbul'da!

GIMDES, Helal Sertifikalı ürünlerin önemi ile ilgili farkındalığın artması için her yıl uluslararası konferanslar ve fuarlar düzenlemekte. Bu sene 7.si düzenlenecek Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı 6 Eylül 2014 Cumartesi günü GİMDES tarafından organize edilecek.Detaylar Haberimizde..

İslam Dünyasının günlük hayatta kullandığı pek çok ürün Gayrimüslimler tarafından üretilmekte ve kontrol edilmekte. Bu durum ve halihazırdaki kontrol mekanizmaları Müslümanların olmazsa olmazı olan Helal lokma ve yaşam sistemi üzerinde son derece riskli durumlar ortaya çıkarabiliyor.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES), Helal Sertifikalı ürünlerin önemi ile ilgili farkındalığın artması için her yıl uluslararası konferanslar ve fuarlar düzenliyor.

Bu sene 7.si düzenlenecek Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı 6 Eylül 2014 Cumartesi günü GİMDES tarafından organize edilecek.

İşte konferansta dikkat çeken konular;

  • Tek ses tek yürek hep birlikte Helal ve Tayyib Yaşam
  • Allah’ın ipine sarılma zamanı gelmedi mi?
  • Müslümanlar hala Koşer’e ihtiyaç duyuyorlar mı?
  • Helal kesim Allah’ın bir lütfudur!
  • İlaç, Kozmetik’teki hayati problemler Helal Sertifikalama ile çözülmeli.

Bu yıl 15 farklı ülkeden, alanında uzman konuşmacılar aşağıdaki konularda sunumlarını yapacaklar:

  • Helal Et Üretiminde kesim öncesi ve sonrası Endüstriyel Uygulamadaki sorunlar
  • Gıda, kozmetik ve ilaçlarda kullanılan katkı maddelerinin Helal sertifikalı üretimde kullanımı
  • Transgenik(GDO)lu ürünlerin sağlık üzerine etkileri, GDO ürünleri Helal Sertifikalandırılabilir mi?
  • Turizm, yemek ve havayolu gibi hizmet sektöründe Helal Sertifikalamanın gereksinimleri

Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı'nın detaylı programına buradan erişebilirsiniz.

Konferansa ilaveten, GİMDES aynı zamanda 5. Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı'nı CNR Fuarcılık işbirliği ile organize ediyor. Konferansa gelecek ziyaretçiler Helal Fuarınıda ziyaret etme fırsatı yakalayacaklar ve yeni Helal Belgesi almış ürünleri ve Tüm dünyadan iştirak eden firmaları yerinde görebilecekler. Fuar hakkında detaylı bilgi için bu haberimizi okuyabilirsiniz.

Konferansı destekleyen ve sponsor olan Kurum ve Firmalar:

İslam Bankası, TİM, Toç-Bir-Sen, Memur-Sen, Tgtv, Askon, İdsb, Mirasımız Derneği, Halal Dunya Marketleri, World Halal Council, CNR Fuarcılık, Rabia Platformu, Felda İffco, Yıldız Holding, Kaanlar, Beyza Piliç, Bereket Döner, Gürsoy Fındık, Balkan süt, Has Tavuk, Üçyıldız Süt, Orkide, Vitamiks, Paşa Döner, Aksu Vital, Seçkin Süt, Galetaş, Alp Hindi, İpek Yolu Baharat, Kervan Süt, Şiho, Özışık Süt, Gölcük Süt, Dr.Tavuk, Nihoruz Gıda, Cantürk Et, Duha Süt.

Unutmayın, 7. Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı, 6 Eylül 2014 cumartesi günü Yeşilköy CNR Fuar alanında 09.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Organizasyona kayıt ve katılım ücretsiz.

7. Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.halalfoodshow.com ve www.gimdes.org web adreslerini ziyaret edebilirler.

GİMDES kaynaklı haberimizi Gıda sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimiz, KOBİ'lerimiz ve yatırımcılarımız başta  olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor