GİV, Görme Engelli Gençlere Yönelik Girişimcilik Eğitimi Veriyor!

GİV'in Görme Engelli Gençlere Yönelik Girişimcilik Eğitimi Projesi Gençlik ve Spor Bakanlığınca kabul edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığının 1032 no’lu “Görme Engelli Gençlere Yönelik Girişimcilik Eğitimi Projesi” 26 Ağustos 2014 tarihinde Ankara’da imzalandı. Detaylar haberimizde..

Girişimci İş Adamları Vakfı'nın Görme Engelli Gençlere Yönelik Girişimcilik Eğitimi Projesi Gençlik ve Spor Bakanlığınca kabul edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığının 1032 nolu Görme Engelli Gençlere Yönelik Girişimcilik Eğitimi Projesi 26 Ağustos 2014 tarihinde Ankara’da imzalandı.

1 Eylül 2014 tarihi itibariyle başvuruları alınmaya başlanan eğitim projesinde; 16-28 yaş grubundaki 50 kız, 50 erkek, toplam 100 adet görme engelli gençlere girişimcilikle ilgili KOSGEB Hibe Kredilerine uygun girişimcilik eğitimleri verilecek.

Toplumsal bir sorumluluk anlayışı ile Girişimcilik ve Girişim kültürünü yaygınlaştırmayı farkındalık oluşturarak her insanın bu konuda yapabilecek birçok proje ve isteğinin olabileceğini ortaya çıkarmak hedefi ile proje çalışmalarına başlanıldı.

Görme Engellilerin geleneksel bilinen materyellerinden yararlanılan neredeyse imkansız olduğu göz önüne alınırsa, sesli ve dokunmatik materyellerle bu gençlerimizin eğitimi mümkün kılınacak. Önemli olan bu sesli ve dokunmatik materyellerin yaygınlaştırarak Web ortamında ve uzaktan eğitim imkanları ile bu gençlerin girişimcilik kültürlerini, bilgi donanımlarını arttırmak girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarılmasını sağlamak.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Görme Engelli Gençlere Yönelik Girişimcilik Eğitim Projesi'nden faydalanmak isteyen veya çevresinde bu projelerden faydalanabilecek tanıdıkları olan okurlarımız katılım başvurusu için buradaki formu doldurabilirler.

Eğitime gönüllü destek vermek ister misiniz?

Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan GÖREN GİRİŞİMCİ (Görme Engelli Gençlere Yönelik Girişimcilik Eğitim) Projesi'nde gönüllü olarak görev almak isteyen genç okurlarımız ise başvuru işlemlerini buradaki formdan gerçekleştirebilirler.

GÖREN GİRİŞİMCİ Projesi hakkında detaylı bilgi edinmek için www.gorengirisimci.org web adresini ziyaret edebilir, Facebook ve Twitter profillerini takibe alabilirsiniz.

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Hakkında

10 Ekim 1996 tarihinde kurulan Girişimci İşadamları Vakfının amacı, Türkiye geneli değişik sektörlerde faaliyet gösteren işadamlarının koordinasyonunu , yardımlaşmalarını ve iş birliğini sağlamak. Ayrıca Türkiyenin her nevi meseleleri ile ilgili incelemelerde bulunarak bu meselelere çözüm önerileri sunmak. Girişimci İşadamları Vakfı hakkında detaylı edinmek için www.giv.org.tr web adresini ziyaret edebilir, vakfın faliyet ve paylaşımlarını facebook sayfasından ve twitter profilinden takip edebilirsiniz.

GİV, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek Görme Engelli Genç kardeşlerimize "Işık" olabilmeyi hedefliyor.

Girişim Haber olarak Girişimci İşadamları Vakfı bu duyarlılığından dolayı tebrik ediyor, haberimizi sosyal sorumluluk projelerine ilgi duyan ve görme engelli kardeşlerimizi bu projeden haberdar edebilecek okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor