Fikirden Üretime Uluslararası İnovasyon Seminerleri Başlıyor!

Türkiye ve İngiltere arasında bilgi ortaklıklarını artırmak ve deneyim paylaşımı yoluyla Türkiye’deki inovasyon kapasitesini geliştirmek amacıyla British Council tarafından düzenlenen ‘Fikirden Üretime Uluslararası İnovasyon Seminerleri’ 9 Eylül’de İstanbul’da başlıyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye ve İngiltere arasında bilgi ortaklıklarını artırmak ve deneyim paylaşımı yoluyla Türkiye’deki inovasyon kapasitesini geliştirmek amacıyla British Council tarafından düzenlenen ‘Fikirden Üretime Uluslararası İnovasyon Seminerleri’ 9 Eylül’de İstanbul’da başlıyor. Yeni fikirlerin desteklenmesini ve yeni fırsatların ortaya çıkarılmasını amaçlayan seminer serisinde, İngiltere’de gelen uzmanlar aynı zamanda Konya, Mersin ve Gaziantep’teki araştırmacı ve akademisyenlerle buluşacak.

British Council tarafından organize edilen seminer serisi, İngiltere’deki başarılı inovasyon örneklerini paylaşmayı, Türkiye’deki akademisyen ve sektör temsilcilerine inovasyon ve iş geliştirme konusunda bilgi ve deneyim kazandırmayı amaçlıyor.

İngiltere Aston Üniversitesi’nden gelen uzmanlar Dr. Benjamin Clegg ve Anthony Jay araştırma ve inovasyona yaptıkları yatırımla dikkati çeken Istanbul Teknik Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenecek seminerlerde araştırmacı ve akademisyenlerle bir araya gelecek. Seminerlerde İngiltere’den başarılı uygulamalar ve örnek çalışmalar ile uluslararası iş birlikleri, üniversite-özel sektör entegrasyonu, ürün geliştirme, sektörde tanınırlık sağlama gibi konular tartışılacak.

Seminer Programı

  • 9 Eylül, Arı Teknokent, İTÜ,İSTANBUL
  • 10 Eylül, Konya Teknokent, Selçuk Üniversitesi, KONYA
  • 11 Eylül, Mersin Teknopark, Mersin Üniversitesi, MERSİN
  • 12 Eylül, Gaziantep Üniversitesi, GAZİANTEP

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek seminer İngilizce, diğer illerde Türkçe tercüme şelinde olacak.

Tamamı ücretsiz olarak düzenlenecek seminerler çevre il ve üniversitelerden araştırmacıların katılımına açık olacak. Seminerlere sınırlı sayıda katılımcı kabul edileceğinden, katılmak isteyen araştırmacılar www.britishcouncil.org.tr web sitesinde ki başvuru formunu doldurup highereducation@britishcouncil.org.tr adresine göndererek başvuruda bulunabilirler.

Fikirden Üretime Uluslararası İnovasyon Seminerleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz.Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor