Genç Türk Girişimci Musa Olgun giyilebilir teknoloji alanına büyük bir katkıda bulundu. Her geçen gün insan hareketlerini algılayarak sistemlere yön verme üzerine gelişen teknolojiye bir katkıda genç Türk girişimciden geldi.Detaylar haberimizde..
Genç Türk Girişimci Musa Olgun, "Giyilebilir Teknoloji" alanına büyük bir katkıda bulundu. Her geçen gün insan hareketlerini algılayarak sistemlere yön verme üzerine gelişen teknolojiye bir katkıda genç Türk girişimciden geldi.
İlk olarak film setlerinde kullanılan insan hareketlerini sisteme yansıtma teknolojisi kullanımı yaygınlaşarak devam ediyor. Bu yaygınlaşma da Musa Olgun isimli Türk girişimcinin de büyük katkısı söz konusu. 2013 Cebit Fuarı'nda tüm dikkatleri üzerine çeken ürün her geçen gün daha çok ilgi çekmeye devam ediyor. Geliştiricisinin en büyük arzusu ise tüm dünya da bu ürünün kullanılıyor olması.
Bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak ve daha keyifli bir hale getirmek üzere özel olarak tasarlanan Türk yapımı Giyilebilir Mouse, Flying Fingers tüm dünyayla aynı anda Türkiye’de satışa çıktı. Eldivene benzeyen tasarımı ve wireless özelliğiyle Flying Fingers sayesinde artık elinizi sabit bir zeminde tutmaksızın mouse kullanabilirsiniz. Bu yeni nesil mouse ile el hareketleri imleci yönlendiren komutlara dönüşüyor ve parmak uçlarındaki butonlar sayesinde de klikleme yapılıyor.
Cebit 2013’te prototipleri görücüye çıkan ve fuarın en dikkat çekici ürünlerinden olan Flying Fingers, mouse konusunda ezber bozacağa benziyor. Smart TV ve akıllı tahtalarda da kullanılabilen ürün, geleneksel mouse ve sunumlarda kullanılan pointer’a kıyasla kullanıcılarına pek çok avantaj getiriyor.
Mouse’un üzerinde bulunun scroll up-down tuşları sayesinde slaytlarda ileri geri gidilebiliyor ve bu sayede sunum yapan kişilere pointer’ın tüm özelliklerinin yanında ekstradan mouse fonksiyonelitisne sahip bir ürün sunulmuş oluyor. PC oyunları meraklıları için, özellikle de first person shooter – third person shooter WOW, LOL,Metin 2 tarzında oyunları sevenlere yönelik olarak da bu yepyeni bir deneyim anlamına geliyor. Ayrıca bilgisayar başında fazla mesai yapanlarda da görülebilen, geleneksel mouse kullanımının bilekteki kasları sıkıştırmasından kaynaklanan karpel tünel sendromu adlı hastalığı karşı da önlem almak mümkün olabiliyor.
Su geçirmez özelliği de bulunan Flying Fingers silikon gövdesinin esnekliği sayesinde ele vektörel olarak rahatça uyum sağlayabiliyor. 3 farklı boy ve 7 farklı renk seçeneği bulunan ürün üzerinde bulunun cırtlarla ele monte ediliyor. Tüm işletim sistemleriyle uyumlu çalışabiliyor. Üzerinde bulunan küçük usb girişiyle şarj olan giyilebilir mouse, tıpkı geleneksel kablosuz mouselar gibi wireless usb aygıtıyla bilgisayarınıza bağlanıyor. Bu wireless usb cihazı aynı zamanda içinde 8 gb’lik hafıza kartı bulunduruyor. 10 dakikalık şarjdan sonraysa cihaz 8 saat aralıksız kullanılabiliyor. Gyroscope teknoloji kullanılarak üretilen mouse’u 20 metreye kadar mesafeden kullanmak mümkün. Üzerinde sağ ve sol klik, scroll up & down ve geriye dön komutları verilebilen 5 buton bulunuyor ve tüm butonların 10 milyon tıklama ömrü ve manuel komut atama özelliği bulunuyor.
Teknoloji marketlerinde ve firmanın kendi websitesi olan flyingfingers.co ’dan temin edilebilen Flying Fingers Kdv dahil 70$ ( 150 TL ) fiyatıyla teknoloji severlerin huzuruna çıktı. Özellikle oyun meraklıları ve sunum yapan kişilerin rağbet etmesi beklenilen Flying Fingers Türkiye ile aynı anda başta ABD olmak üzere 26 ülkede satışa çıktı. Türk firmalarının da büyüyen giyilebilir teknoloji pastasından paylarını almak için rekabete girmesi sektör açısından önemli bir gelişme.
Giyilebilir mouse "Flying Fingers" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.mkteknoloji.com.tr ve flyingfingers.co web adreslerini ziyaret edebilirler.
Girişimci Musa Olgun ve MK Teknoloji firmasına başarılar diliyor, haberimizi teknolojik ürünlere ve girişimlere ilgi duyan okurlarımız ve yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.