Girişimcinin El Kitabı, Adım Adım Bir Şirket Kurmak!

Başarılı, karlı, ölçeklenebilir bir girişim nasıl kurulur? Geleneksel yöntemler? Aklınızdan bile geçirmeyin. İşletme okullarında öğretilen, devasa şirketlerin yönetilmesi için kullanılan geleneksel MBA fikirleri girişimciler için bir şey ifade etmez.. Detaylar Haberimizde..

Başarılı, karlı, ölçeklenebilir bir girişim nasıl kurulur? Geleneksel yöntemler? Aklınızdan bile geçirmeyin. İşletme okullarında öğretilen, devasa şirketlerin yönetilmesi için kullanılan geleneksel MBA fikirleri girişimciler için bir şey ifade etmez ve dahası tam anlamıyla zehirleyicidir. İhtiyacınız olan tamamen yeni bir yönetim felsefesi. 

Girişimcinin El Kitabı, Stanford, Berkeley ve Columbia gibi dünyanın en büyük üniversitelerinin de aralarında bulunduğu 100’ü aşkın okulda ders kitabı olarak okutuluyor.

100 binin üzerinde girişimci bu kitabı satın alarak iş kurma hayallerine yönelik önemli bir adım attı.  

Amerikan Ulusal Bilim Vakfı, yüzlerce girişim ekibine destekte bulunarak kitapta özetlenen süreci takip etmelerini teşvik ediyor. 

Silikon Vadisi’nin en önemli 10 kanaat önderinden biri kabul edilen, “Girişim Gurusu”   Steve Blank’in devrim yaratan Müşteriyle Geliştirme Yöntemi bu kitapta.

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin kurucuları ve yöneticilerinin Girişimcinin El Kitabı hakkında ki görüşlerini sizlerle paylaşıyoruz.

"Başarılı bir girişim ile başarısız bir girişimi birbirinden ayıran temel faktör, doğru iş modelini iyi uygulayabilen Girişimci takımdır. İşte Başarılı Girişimcilerin rehberi olan bu kitap, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası'nda da ana başvuru kaynağımızdır. Girişimcilik devrimi başlıyor, yerinizi alın..."

Hüsnü Özyeğin, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu

“Girişimlerin hepsi tekil gözükse de, hepsinin arkasında yatan ortak sorunlar var. Sayısız girişim bu süreçlerden geçti ve geçmeye devam ediyor. Ortak sorunların ve çözüm yollarının haritası metodoloji olarak bize bu kitap sayesinde sunuluyor ve başarıya giden yolda bir ışık yakıyor.”

Sina Afra, Markafoni Kurucu Ortağı

“Girişimciliği hem dünyaya hem de Türkiye’ye katacağı değer nedeniyle çok önemsiyorum. Bence girişimcilik ruhu ekonomik ve sosyal gelişmenin can damarıdır. Geçmişte kendi şirketini kuran bir girişimci olarak girişimciliğin; yeni şirketlerin kurulmasının yanında kurumsal hayatta, var olan şirketlerin büyüyüp gelişmesi için de kritik önemde olduğunu düşünüyorum.  

Bu kitap girişimciliğin kurallarını açıklayan en değerli rehberlerden biri. Dünyanın önde gelen üniversitelerinde ders kitabı olarak okutulması da bunun önemli bir göstergesi. Kapsamlı olduğu kadar okunması da kolay olan bu kitaptaki önerileri kendi yolculuğunuzda hayata geçirmek isteyeceksiniz. Yolunuz açık olsun...”

Süreyya Ciliv, TURKCELL CEO’su

“Girişimcilik dünyasında ivme kazanmak için maddi sermaye kadar manevi sermaye de önemlidir. Yeni bir girişimcilik öyküsünde deneyimli kişilerden rehberlik alabilmek kritik ve gerekli bir araçtır. Bu kitap başlı başına eşsiz bir manevi sermaye, hazine... Tüm girişimcilik ekosistemi için hayırlı olsun. “

Didem Altop, Endeavor Türkiye Genel Sekreteri 

Girişimcinin El Kitabını satın almak için Boyut Yayın Grubu E-ticaret sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi Başarılı, karlı, ölçeklenebilir bir girişim nasıl kurulur?, girişimcilerin izlemesi gereken yollar nelerdir? sorularına cevap arayan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor