35 Milyar Dolarlık Melek Yatırımcı 6 Kasım'da Türkiye'ye Geliyor!

Dünyanın en önemli ilk beş risk sermayedarı arasında sayılan işadamı Promod Haque, Keiretsu Forum Türkye’nin 6 Kasım’da İstanbul’da düzenleyeceği "Keiretsu Forum 2. European Angel Capital Expo" da yatırım tecrübesi ve fikirlerini anlatmak için İstanbul’da kürsüye çıkıyor. Detaylar haberimizde..

Dünyanın en önemli ilk beş risk sermayedarı arasında sayılan işadamı Promod HaqueKeiretsu Forum Türkye’nin 6 Kasım’da İstanbul’da düzenleyeceği  "Keiretsu Forum 2. European Angel Capital Expo" da yatırım tecrübesi ve fikirlerini anlatmak için İstanbul’da kürsüye çıkıyor.

Norwest Venture Partners (NVP) üst düzey yönetici ortaklarından Promod Haque’un portföyünde içinde 20’den fazlası halka arz olma başarısına ulaşmış 60 şirket bulunuyor. Silikon Vadisi’nin en önemli yatırımcılarından kabul edilen Promod Haque, 2004 yılında Forbes’un Midas Listesi’nde 1 numaralı risk yatırımcısı seçilip, 2014 Forbes Billionaires “Hall of Fame”de yer almış.

Dünya çapında 31 şubesi, 1400’ün üzerinde yatırımcı üyesi bulunan ABD tabanlı uluslararası bir melek yatırımcı şirketi olan Keiretsu Forum'un bu yılki European Angel Capital Expo toplantısını İstanbul’da yapması melek yatırımcılarla girişimcilerin bir araya gelmesi açısından son derece önemli.

Keiretsu Forum İstanbul Genel Müdürü Aslı Işınak Gözören, toplantının önemine değinirken "Keiretsu Forum’un Türkiye yatırımcı üyeleri iki yıl içinde dokuz farklı girişimci şirkete yaklaşık 4 milyon doların üzerinde yatırım yaptığından söz ediyor.

Gözören bu yıl aralarında Silikon Vadisi de dâhil olduğu, dünyanın farklı ülkelerinden pek çok milyarder melek yatırımcıyı Türkiye’ye getiriyoruz. Bu melek yatırımcılar arasında Silikon Vadisi’nde 35 milyar dolarlık bir portföyü yöneten Promod Haque da bulunuyor. Keiretsu Forum’un sektör kısıtlaması olmadığı için mobil aplikasyon, e-ticaret sitesi, eğitim, ilaç, otopark otomasyonu ve hızlı tüketim firmaları gibi farklı sektörlerde yatırımlar yapıldı" diyor.

Aslı Işınak Gözören, Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda girişim başına 25 bin ile 500 bin dolar arası yatırım yapıldığını vurguladı.

Türkiye’de Keiretsu Forum

Keiretsu Forum 2000 yılında San Francisco’da kurulmuş. Dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı olarak dünya çapında 31 şubesi, 1400’ün üzerinde yatırımcı üyesi var.  Yatırımcı üyeleri bugüne kadar 500’den fazla şirkete 550 milyon doların üzerinde yatırım yapmış. Keiretsu Forum’un Türkiye’deki şubesi San Francisco’dan uzun yıllardır yaşayan Türk melek yatırımcı Aydın Koç tarafından açıldı.

Türkiye’de 15 ortaklı yapısı bulunan Keirtesu Forum’un ülkemizde 70’in üzerinde de yatırımcı üyesi bulunuyor. Keiretsu Forum İstanbul Ortakları arasında yer alanlar bazı isimler:

  • Keiretsu Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Koç
  • Brightwell Holdings, Algoritma Business Consulting Genel Müdürü Ali Özgenç Gittigidiyor ve Uzman TV Kurucusu Aydonat Atasever
  • AKG Group CEO’su Bülent Akgerman
  • Index Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik
  • BV Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas
  • Berik Girişim’in sahibi Hulusi Berik
  • AKG Group Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman
  • Kaizen Uluslararsı Ticaret Genel Müdürü Mehmet Fırat Yücesoy
  • Data Expert Yönetici Ortağı Mehmet Yasin Altunkaya
  • Goldmaster Genel Müdürü Sinan Özkan Bora
  • BİM Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce
  • Galata Transport CEO’su Vittorio Zagaia
  • Sofra Group CEO’su Yaşar Büyükçetin
  • Hyundai Assan eski Genel Müdürü Ümit Karaarslan

"Keiretsu Forum 2. European Angel Capital Expo" da seçkin konuşmacıların yanı sıra 6 girişimci şirket, 200 yatırımcıya sunum yaparak, kendilerini global anlamda duyurma fırsatı yakalayacak. Sunumlarına ek olarak gün boyunca açacakları standlarında yatırımcılarla konuşup, kendilerini tanıtma fırsatı yakalayacaklar. 6 girişimci hem sunum yapıp hem stand açarken, 8 girişimci ise fuaye alanında standları ile bulunacaklar.

Unutmayın, 6 Kasım'daki "Keiretsu Forum 2. European Angel Capital Expo" etkinliğinin girişimci başvuruları 8 Ekim'de sona eriyor.

Keiretsu Forumun İstanbul’da düzenlediği "Keiretsu Forum 2. European Angel Capital Expo" buluşması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.keiretsuforum.com.tr web adresini ziyaret edebilirler. Katılmak için ise on-line başvuru işlemlerini buradan gerçekleştirebilirler.

Haberimizi girişimlerini global yatırımcılara sunmak isteyen girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor