Mucitler ve Yatırımcılar, SELÇUK TTO Patent Proje Pazarı'nı Es Geçmeyin!

“SELÇUK TTO PATENT PROJE PAZARI” tüm buluş Sahipleri ve yatırımcıları 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde Konya Dedeman Otel’de gerçekleşecek organizasyona davet ediyor.Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK, Türk Patent Enstitüsü, Selçuk Üniversitesi, Konya Teknokent, SELÇUK Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği ve Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) işbirliği ile düzenlenen “SELÇUK TTO PATENT PROJE PAZARI” tüm buluş Sahipleri ve yatırımcıları 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde Konya Dedeman Otel’de gerçekleşecek organizasyona davet ediyor.

TÜBİTAK, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi "Fikri Mülkiyet Havuzu" Göstergesinde 1. Sırada yer alan Selçuk Üniversitesi Patent konusundaki liderliğini dev bir organizasyon ile bir adım daha yukarıya taşımayı hedefliyor. Bu kapsamda Selçuk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Konya Teknokent/SELÇUK TTO, Türkiye’deki tüm buluş sahipleri  ile yatırımcıları bir araya getirerek buluşların parasal bir değere dönüşmesi konusunda öncü bir etkinliğe imza atıyor.

Etkinliğin ilk gününde buluşlar sergilenecek ve buluş sahiplerinin  yaptıkları sunumlar ile buluşlarını tanıtmasına olanak sağlanacak. Buluşları ile ilgilenen yatırımcılar ile ikili görüşme yapacağı etkinliğin ikinci gününde patentini değere dönüştürme fırsatı bulacağı bir organizasyon dizayn edilmiş. Bu nedenle yoğun bir talep olması beklenen 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde Konya Dedeman Otel’de gerçekleşecek organizasyon için patent sahibi ya da patent müracaatı bulunan buluşçuların başvuruları başladı.

Patenti olan ya da patent müracaatı yapmış akademisyenler etkinliğe;

  • Patentlerini geniş kitlelere tanıtmak,
  • Patent/Buluşlarını ticarileştirmek,
  • Ortak Ar-Ge partnerlerinin bir araya gelebileceği bir platform oluşturmak,
  • Yatırımcıların özgün ürün veya teknoloji arayışına uygun yeni yatırım alanları sunmak,
  • Firmaların mevcut ürün veya süreçlerini geliştirme ihtiyaçlarını karşılamak,
  • Teknolojik çözüm ortaklığı platformu oluşturmak amacıyla  başvuruda bulunabilirler.

Yatırımcılar etkinliğe;

  • Ortak Ar-Ge çalışmalarında bulunmak,
  • Proje pazarı Tematik alanlarına başvuran  patentlerle ilgili bilgi sahibi olmak,
  • Yatırım yapacak teknoloji bulmak, amacıyla başvuruda bulunabilirler.

Patent sahipleri başvuru taleplerini 15.09.2014-01.11.2014 tarihleri arasında buradan, Firma/yatırımcılar ise başvuru taleplerini 02.10.2014-14.11.2014 tarihleri arasında buradan bildirebilirler.

SELÇUK TTO Patent Proje Pazarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız burayı ve www.selcukttoppp.com web adresini ziyaret edebilirler.

Haberimizi patent sahibi girişimcilerimiz ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor