GYİAD Aile Şirketleri Konferansı 22 Ekim'de İstanbul'da!

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) iş dünyasındaki rolü ve güçlü bağlantıları ile EY Türkiye'nin uzmanlığı, GYİAD Aile Şirketleri Konferansı'nda buluşuyor. Detaylar haberimizde..

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) iş dünyasındaki rolü ve güçlü bağlantıları ile EY Türkiye'nin uzmanlığı, GYİAD Aile Şirketleri Konferansı'nda buluşuyor.

Fırtınadaki Aile Şirketleri İçin Yeni Rotalar Çizilecek

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği ve EY Türkiye işbirliği ile düzenlenen 'GYİAD Aile Şirketleri Konferansı', 22 Ekim’de İstanbul Çırağan Sarayı’nda, kendi alanında önemli başarılara imza atan konuşmacılar ile aile şirketlerini bir araya getirecek.

‘Aile şirketlerini uçuran global sihirbazı’ EY Aile Şirketleri Uzmanlık Merkezi Global Başkanı Peter Englisch ve atölyeden havaalanı imparatorluğu yaratan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın yanı sıra, çeşitli sektörlerden 12 konuşmacı daha, 22 Ekim’de aile şirketlerinde yaşanan sorunların çözüm yollarını paylaşıp, sürdürülebilir başarıya giden yolun haritasını çizecekler.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton ile Arzum CEO’su Murat Kolbaşı gibi isimler aile şirketlerindeki birikimlerini iş dünyası ile paylaşacaklar.

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak, aile şirketi olarak kurulan ve önemli başarılara imza atan pek çok firmanın kurumsallaşamadığı için zaman içinde ciddi sorunlarla karşılaştığını belirterek, Türkiye’nin genç patronlarının bu hataya düşmemeleri için Aile Şirketleri Konferansı’nı düzenlediklerini söyledi.

Sürdürülebilir başarı için, geçmişin deneyimlerinden yararlanmanın önemine dikkat çeken Burcu Akdarı Toprak, 2013 yılında Türkiye'deki faal durumdaki şirket sayısı bir önceki yıla göre yüzde 3,46 oranında artarak 972 bine ulaştığını, buna karşın binlerce firmanın da kapandığına dikkat çekti.

Başlangıçta ciddi başarılar elde eden firmaların pek çoğunun ikinci ve üçüncü kuşakta ailevi veya yönetimsel nedenlerle sorunlar yaşadıklarını vurgulayan Akdarı Toprak, şunları söyledi:

“Ülkemizde girişimcilikle anılan bir dernek olarak 30 milyar TL’lik bir hacmi yöneten üyelerimizi ve iş dünyasını bu noktada aydınlatmak istiyoruz. Hemen her aile şirketini tehdit eden riskleri ve korunma yöntemlerini, yine iş dünyasının tecrübeleri ışığında paylaşmak için Ernst&Young (EY) işbirliği ile Aile Şirketleri Konferansı’nı düzenliyoruz.”

Güvenli Limanlara Ulaşmanın Sırrı Anlatılacak

“Zamanla aile şirketlerinde ağaç büyüyor daha çok dallanıyor. Bunun neden olduğu sorunları ve üretilen çözümleri dinlemek için iş dünyamızın saygın isimlerini konferansımızda ağırlayacağız. Onların bizlere anlatacaklarıyla dalgalı denizde fırtınaya yakalanan şirketlerimize yeni bir rota çizip, çok daha rahatlıkla güvenli limanlara ulaştırabileceğiz.”

22 Ekim 2014 Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek konferansta “Aile Şirketlerinin Yönetimi” , “Aile Şirketlerinin Sorunları ve Çözümleri” konu başlıkları ele alınacak.

GYİAD Ticari İlişkiler Komitesi’nin organize ettiği konferansta, EY Global Aile Şirketleri Lideri Peter Englisch, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Kadooğlu Holding  Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Arzum CEO’su Murat Kolbaşı, Big Chefs Restaurantları Yönetim Kurulu Başkanı Saruhan Tan, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın, Turcas Petrol A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Batu Aksoy, Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş CEO’su Egemen Kaya, NG Kütahya Seramik  Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, EY Danışmanlık Bölüm Lideri Selim Elhadef, EY Orta ve Güneydoğu Avrupa Bölgesi Stratejik Büyüyen Pazarlar Lideri & Aile Şirketleri Lideri Metin Canoğulları ve TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren gibi isimler şirketlerinde yaşadıkları tecrübeleri Türkiye’nin genç patronları ve yöneticileriyle paylaşacaklar.

Unutmayın, 'GYİAD Aile Şirketleri Konferansı' 22 Ekim 2014 Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek.

GYİAD hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.gyiad.org.tr web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor