3. Ar-Ge ve Teknoloji Günleri AreGE-3'te Üniversite Patentleri Yarışıyor!

3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri, “Üniversite Patentlerinin Değere Dönüştürülmesi” ana temasıyla 11-12 Aralık 2014 tarihlerinde Ege Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri, “Üniversite Patentlerinin Değere Dönüştürülmesi” ana temasıyla 11-12 Aralık 2014 tarihlerinde Ege Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, Elginkan Vakfı’nın desteği ve Üniversite- Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) işbirliği ile 11-12 Aralık 2014 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “3.Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri”nde:

  • Üniversite Patentleri Yarışacak,
  • Buluşlar Yatırımcılara tanıtılacak,
  • Üniversite-Sanayi ikili görüşmeleri yapılacak ve
  • Farklı konularda söyleşiler, paneller ve sergiler

yer alacak.

Buluştan Değere Patent

Ege Üniversitesi, Ar-Ge, inovasyonve gelişen teknolojiler konusunda da öncülük misyonunu düzenlediği dev organizasyonlarla yerine getiriyor. 2 yılda bir düzenlenen AreGE etkinlikleri, bu yıl “3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri – AreGE3” adı ve “Üniversite Patentlerinin Değere Dönüştürülmesi” teması ile 11-12 Aralık 2014 tarihlerinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

“3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri”nin üniversiteler, sanayiciler, araştırmacılar ve yatırımcıların yanı sıra toplumun bilime ilgi duyan farklı kesimlerini de bir araya getirmesi beklenmekte.

AreGE3’ ün temel amacı, Ar-Ge, bilim, teknoloji, inovasyon ve sınai mülkiyet hakları konularında farkındalık yaratmak ve sosyo-ekonomik gelişimde Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemini vurgulamak. Geleceğe dönük stratejik ortaklıklar için ortamların hazırlanacağı etkinlik yoluyla ülkemizin geleceğinde üniversitelerin yeri ve katkıları sergilenmeye çalışılacak.

40.000 TL. Ödül

“3.Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri” kapsamında Elginkan Vakfı’nın desteği ve Üniversite- Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) işbirliği ile üniversite patentlerinin yarışacağı “2. Üniversite Patentleri Sanayi ile Buluşuyor Patent Pazarı” etkinliği ve 40.000 TL. ödüllü bir yarışma yapılacak.

Elginkan Vakfı desteği ile düzenlenecek patent yarışmasına Üniversite kaynaklı bilimsel çalışmalardan patent almış veya başvurusu kabul edilerek incelemesi devam eden tüm proje sahipleri, lisans/lisansüstü öğrenciler ve üniversitelerdeki tüm araştırmacılar başvurabilecek.

“2. Üniversite Patentleri Sanayi ile Buluşuyor Patent Pazarı” etkinliğinde, ulusal düzeyde üniversite kaynaklı araştırmaların sonuçlarına dayanarak, patent başvurusu yapılmış veya patenti alınmış buluşlar sergilenecek ve sunumlar ile potansiyel yerli/yabancı girişimcilere tanıtılacak. Farklı üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri üzerinden de katılacağı etkinlikte üniversitede yürütülen araştırma sonuçlarının sanayiye uygulanmak üzere tanıtılması amaçlanmakta. Sonuç olarak bu etkinlik araştırmacılara buluşlarını lisanslama için de verimli bir ortam sunacak, sanayicilere ise yeni yatırım olanakları sunulacak.

AreGE3 kapsamında Patent Pazarı ve Patent Yarışması ile bütünleşik olarak tasarlanan “Üniversite-Sanayi İkili Görüşmeleri (B2B)”nde akademisyenler uzmanlık alanlarını, patentlerini, projelerini ve yeni fikirlerini sanayiye aktarma, sanayiciler ise projelerini hayata geçirmek için akademisyenler ile birebir görüşme imkanı yakalayacaklar.

Önceden randevu ile yapılacak olan sanayi ile görüşmeleri “İzmir Üniversitelerive İzmir SanayicileriKonsepti” ile gerçekleştirilecek.

Tüm Etkinlikler Halkın Katılımına Açık

Etkinlikte ayrıca farklı konularda söyleşiler, paneller ve sergiler yer alacak. Konusunda söz sahibi konukların katılacağı söyleşi ve panellerde,“Ulusal İnovasyon Modelleri”, “Kuluçka Merkezlerinin Yerli Teknoloji Üretimine Katkısı”, “Fikirden Ürüne Teknoloji Serüveni” ve“Geleceğin Teknolojileri”gibi konular tartışılacak.

AreGE3 Üniversiteler Paten Yarışması'na başvurunuzu ve B2B kayıtlarınızı buradan yapabiliyorsunuz.

Unutmayın, 3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri ve Patent Yarışması finali 11-12 Aralık'ta, Patent Yarışması için ise başvurularınızı 14 Kasım 2014 saat 17:00'ye kadar yapabilirsiniz.

Halkın katılımına açık olacak “3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri–AreGE3” hakkında detaylı bilgiye  www.arege.ege.edu.tr adresinden ulaşılabilirsiniz. Haberimizi mucit girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor