Farklı ve Yeni İçerikler Sunmak İnternette Öne Çıkmak İçin Önemli

SEO alanında Türkiye’nin ileri gelen ajanslarından SEOZOE, Uluslararası SEO Konferansı’nda bu yıl ikinci kez SEO ve inbound marketing profesyonellerini buluşturacak. Şirketin Kurucusu ve Genel Müdürü Yiğit Konur, konferans öncesinde KOBİ’lere önerilerde bulundu. Detaylar haberimizde..

SEO alanında Türkiye’nin ileri gelen ajanslarından SEOZOE, Uluslararası SEO Konferansı’nda bu yıl ikinci kez SEO ve inbound marketing profesyonellerini buluşturacak. Şirketin Kurucusu ve Genel Müdürü Yiğit Konur, konferans öncesinde KOBİ’lere önerilerde bulundu. Internette öne çıkabilmek ve inbound pazarlamada başarılı olmak için dikkat edilmesi gereken noktaları anlatan Konur, “İşin sırrı renkli, yeni ve eşsiz bir içerik yaratabilmekte” dedi.

Inbound Marketing’in temelde, hedef kitleyi ya da potansiyel alıcıyı kendinize çekmek anlamına geldiğinden söz eden Konur, giderek yaygınlaşan bu yeni pazarlama anlayışında başarılı olabilmek için iyi içerik yaratmanın önemine vurgu yaptı.  Konur’a göre internette öne çıkmayı hedefleyen şirketler, nasıl iyi içerik hazırlayacaklarını öğrenmek durumunda. İyi içerik hazırlamanın başlıca püf noktaları ise yaratıcılık, özgün olmak, yazıları belirli bir takvimle güncellemek, imla ve gramer kurallarına dikkat etmek, samimiyet ve hepsinden önemlisi sitenizi takip edenlere yepyeni bilgiler vermek.

SEOZOE Kurucusu ve Genel Müdürü Yiğit Konur’un KOBİ’lere tavsiyeleri şöyle:

  1. Alan Adı: SEO,  alan adınızı seçerken başlar. Mutlaka alan adınızda sektörünüze yönelik bir kelimeyi bulundurun.
  2. Başlıklar Önemlidir:  Google, sayfalarınızla ilgili ilk tanıma işlemini başlıklarınız üzerinden yapar. Doğru başlıkları belirlemeyi unutmayın.
  3. Sorunsuz Görüntülenme: Sitenizi Google tarafından sorunsuz görüntülenecek biçimde iyileştirin. Flash ve resim odaklı tasarımdan kaçının.
  4. İyi Örneklerden İlham Alın: Kullanıcı deneyimi yüksek bir sayfa için mutlaka yurtdışındaki iyi örnekleri inceleyin. İçerik odaklı bir site yaratın.
  5. İçerik Her Şeydir: Hedef kitlenizin ilgisini çekebilecek, kendi alanınızla ilgili uzmanlık içeren yazıları bir blogda paylaşın.
  6. Güncel ve Özgün: Blog içeriğinizi mutlaka istikrarlı bir güncellikte ve tamamen özgün olarak hazırlamayı göz ardı etmeyin.
  7. Sektörel Platformlardan Sitenize Yönlendirme Sağlayın: Sayfanıza daha fazla bağlantı edinmek sizi üst sıralara taşır. Sektörünüzle ilgili sitelerde, yayınladığınız içeriklere bağlantı verilmesini sağlayın.
  8. Bağlantılar: Bağlantılarınızı satın almayın! Sitelerin sizden bahsetmesi için ilgi çekici olabilecek içerikleri üretin.
  9. Link Değişimi: Link değişimleri yapmayın! Sitelerin size bağlantı vermesini sağlamak için yaratıcı yollar bulabilirsiniz.

Uluslararası SEO Konferansı SEOZEO 25 Ekim'de

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Türkiye’nin Uluslararası SEO KonferansıSEOzone: SEO ve inbound marketing profesyonellerini İstanbul’da buluşturuyor. 25 Ekim’de Şişli Radisson Blu'da yapılacak olan SEOzone’a tecrübeleriyle ve yayınladıkları kaynaklarla dünya çapında tanınan SEO profesyonelleri konuşmacı olarak katılacak. SEO alanında Türkiye’nin ileri gelen ajanslarındanSEOZEO tarafından geçen yıl Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde 200 kişinin katılımıyla gerçekleşen SEOzone’a bu yıl 400 kişinin katılması bekleniyor.

Konferansta “SEO’dan Inbound’a” adını taşıyan bir konuşma yapacak olan SEOZEO Kurucusu ve Genel Müdürü Yiğit Konur, konferans öncesinde KOBİ’ler için inbound pazarlamada başarının sırlarını anlattı. Günümüzde internette varlık göstermek isteyen tüm şirketlerin birer yayıncıya dönüştüğünden söz eden SEOZEO Kurucusu Yiğit Konur“Artık sürekli tüketiciyi satın almaya zorlayan eski usul pazarlama kavramı güncelliğini yitirdi” dedi.

Unutmayın, "Uluslararası SEO Konferansı" 25 Ekim’de Şişli Radisson Blu'da yapılacak, rezevasyon yaptırmak isteyen okurlarımız buradan konferans için yerlerini ayırtabilirler.

SEOZOE ve "Uluslararası SEO Konferansı" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.seozeo.com.tr web adresini ziyaret edebilir. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor