Öğrenci Girişimciler, EO GSEA'da 25 Ülkeden Rakipleriniz Sizi Bekliyor!

46 ülkeden 10 binin üzerinde üyesi bulunan global girişimcilik ağı Entrepreneurs Organization (EO)’ın öğrenci girişimcilere yönelik düzenlediği GSEA yarışmasına Türkiye için son başvuru tarihi 30 Aralık 2014. Detaylar haberimizde..

46 ülkeden 10 binin üzerinde üyesi bulunan global girişimcilik ağı Entrepreneurs Organization (EO)’ın öğrenci girişimcilere yönelik düzenlediği GSEA yarışmasına Türkiye için son başvuru tarihi 30 Aralık

Yarışma gençlere dünyanın 25 ülkesinden rakipleriyle bir araya gelme, medyada yer alma ve para ödülü kazanma fırsatı sunuyor. Öğrencileri Washington DC’de yapılacak global finallerde 150 bin dolar değerinde ödül bekliyor.

Entrepreneurs Organization (EO), Türkiye ve küresel dünyadaki girişimcilik iklimine yönelik çalışmalarıyla, özellikle gençlerin bu alanı bir kariyer rotası olarak seçmesini amaçlıyor. Öğrenci girişimcilere yönelik düzenlenen ve dünya çapında bu alandaki en kapsamlı yarışma olma özelliğini taşıyan GSEA (Global Student Entrepreneur Award), EO’nun çalışmaları içerisinde en dikkat çekenlerinden bir tanesi olarak öne çıkıyor.

Gençlerin Girişimciliğe Yönlendirilmesinde En Kapsamlı Yarışma: GSEA

1998’den beri organize edilen GSEA, öğrenim süresi içinde kendi işini kurmuş öğrencilere yönelik en kapsamlı uluslararası yarışma olma özelliğini taşıyor. Yarışmaya lise, üniversite ve lisansüstü seviyesinde öğrenim gören kişiler katılabiliyor.

Öğrencilik yaşamı süresince, inovatif, karlı, sosyal sorumluluk sahibi ve etik standartlara uygun şirketler kurarak onları işleten kişileri küresel anlamda görünür kılmak ve böylece daha çok öğrencinin girişimciliği bir kariyer rotası olarak benimsemesini sağlamak amacıyla düzenleniyor. GSEA, öğrenci girişimcileri global rakipleri ile bir araya getirerek, onlara erken evrede kendini geliştirme, medyada yer alma ve para ödülü kazanma imkanı sunuyor.

Gençleri Washington DC’de 150 Bin Dolar Değerinde Ödül Bekliyor, Son Tarih 30 Aralık

GSEA’nın Türkiye ayağına katılım için son başvuru tarihi yaklaşıyor.  30 Aralık 2014’e kadar alınacak başvuruların ardından yapılacak değerlendirmede bir kişi ödül almaya hak kazanacak. Türkiye’de Ocak ayında ödül töreni düzenlenecek ve seçilen öğrenci çeşitli ödüllerin yanı sıra 2015’in Nisan ayında Washington DC’de gerçekleşecek global finallere katılma şansı yakalayacak. Global finallerde adaylar, 25 ülkeden gelen rakipleriyle yarışacak. Finallerde öğrencileri 150 bin dolar değerinde ödül bekliyor olacak.

Gençleri GSEA’ya katılmaya davet eden EO Türkiye Başkanı Can Bayraktar şöyle konuştu: “Yakında Türkiye’de bugünkünden çok daha fazla sayıda girişimin hayata geçtiğine tanık olacağız. Özellikle gençlerin girişimciliği bir kariyer rotası olarak görmesi, inovatif fikirlerin ve özgün iş modellerinin değerlendirilerek ekonominin içine entegre edilmesi Türkiye için çok önemli. Bu nedenle gençleri bu yarışmaya katılarak kendilerini geliştirme fırsatlarını yakalamaya davet ediyorum”.

Unutmayın, GSEA yarışması için başvurularınızı 30 Aralık 2014 tarihine kadar buradan gerçekleştirebilirsiniz.

GSEA yarışması katılım koşulları hakkında daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız buradaki haberimizi okuyabilir, dilerseniz www.gseaturkey.com web adresini de ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi lise ve üniversite eğitimi süresince kendi işini kurmuş öğrenci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor