CYEA Türkiye Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması 2014 Ödülleri Açıklandı

Yaratıcı fikirlerini başarıyla hayata geçiren ve fark yaratan girişimcileri ödüllendiren "CYEA Türkiye ödülleri" 27 Ekim2014 Pazartesi günü Avantgarde Otel Levent’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Detaylar haberimizde..

Yaratıcı fikirlerini başarıyla hayata geçiren ve fark yaratan girişimcileri ödüllendiren "CYEA Türkiye ödülleri" 27 Ekim2014 Pazartesi günü Avantgarde Otel Levent’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

28 Ekim 2014, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği ve JCI Türkiye tarafından JCI Kadıköy Şubesi ev sahipliğinde Para Dergisi işbirliği ve Türk Telekom'un desteği ile düzenlenen Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması sonuçları açıklandı.

27 Ekim tarihinde Avantgarde Otel Levent'te düzenlenen ödül töreninde birincilik ödülünü moda arama motoru Vitringez.com'dan Natali Yeşilbahar kazandı. Yine gecenin bir diğer ödül programı olan Creative Business Cup'ta şampiyon Binnazabla.com ile Sertaç Taşdelen oldu.

Alışveriş ve moda arama motoru olarak öne çıkan ve kısa süredee her 6 kullanıcıdan birinin ziyaret ettiği büyüklüğe ulaşan Natali Yeşilbahar´ın girişimi vitringez.com daha şimdiden alanında yaratıcı çözümler getirmiş durumda. Kullanıcılara kadın, erkek, çocuk ve bebek kategorilerindeki yeni sezon ve indirimli, giyim, aksesuar ve kozmetik alışverişlerinizde en geniş ürün yelpazesine ulaşabilme imkanı sunuyor. Kullanıcılar ayrıca çantadan ayakkabıya, abiyeden spor giyime, hamileden büyük bedene her ürünü yeni sezon ve indirimli seçenekleriyle de Vitringez.com'da bulabiliyor. Vitringez.com'da ayrıca ürünleri marka, renk, beden ölçüsü, fiyat seçeneklerine göre aratabilmek de mümkün; kullanıcılar kuracakları alarmlarla yeni ürünler ve indirim fırsatlarından haberdar olmak mümkün.

Arden Agopyan, girişimi olan cloudarena.com CYEA 2014 jürisi tarafından ikincilikle ödüllendirildi. Cloudarena.com müşteri turizm sektöründe otel ve diğer konaklama tesislerinin satış ve tanıtımlarının online yönetilebilmesine yönelik çözümler getiriyor. Cloudarena.com, satışları arttırmak için birden fazla satış sitelerindeki ilanlar, rezervasyonlar ve diger takipler arasında kaybolup verdiği hizmete odaklanamayan tesis sahiplerinin, tur operatörlerinin ve ajanslarin işlerini kolaylaştıran yazılımlar üretiyor.

Üçüncülük ödülünü Abdulkadir Kayıklı liderligindeki sağlık alanında yenilikçi çözümler üreten, konusunda uzman mühendislerin bir araya geldiği Hayriya Teknoloji (www.hayriya.com) aldı. Abdulkadir Kayıklı´nın girişimciliği ile ortaya çıkan ve Tübitak'ın da önemli maddi katkılarının olduğu Hayriya, medikal gereçler ve bilgi sistemleri geliştiriyor. Hastalığın erken tanı ve tedavisi, kronik rahatsızlıkların sürekli takibi, giyilebilir uzaktan kontrol ve bilgi akışı sağlayan, yenilikçi ve yaratıcı ürünlerle gelecek icin sağlık alanında daha şimdiden yeni ufuklar açmış durumda.

JCI Türkiye bu yıl CYEA 2014 kapsamında Avrupa'nın önde gelen girişimcilik yarışmalarından biri olan Creative Business Cup´ın da ikinci kez ev sahipliğini yaptı.

Creative Business Cup "Yaratıcılık" kriteri baz alınarak;

  • mimarlık,
  • müzik,
  • gastronomi,
  • reklam, tasarım,
  • içerik üretim,
  • film ve video,
  • radyo - TV,
  • kitap – basın yayı,
  • güzel sanatlar - el sanatları

gibi 12 farklı sektördeki girişimcileri hedefliyor. Şirketini en az 1 yıl önce kurmuş 18 - 40 yaş arası girişimcilerin katılabildiği yarışma alanındaki en prestijli organizasyonlardan biri olma özelliğini taşıyor.

Global Girişimcilik Haftası'nın dünyadaki resmi etkinliklerinden olan ve Danimarka İş ve Büyüme Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada ülkemizi temsil edecek isim de yine CYEA 2014 jurisi tarafindan binnazabla.com olarak belirlendi.

CYEA 2014 ödül töreninde Creative Business Cup finalisti olan Sertaç Taşdelen´in girişimi binnazabla.com, 40 ülkenin katıldığı ve 17 - 19 Kasım 2014 tarihlerinde Kopenhag'da yapılacak olan ödül töreninde uluslararası finali kazanırsa para ödülü ile ekstra ödüllerin de sahibi olacak.

Binnazabla.com da hersey Sertac Tasdelen´in annesi Binnaz Hanım'in bir hobisini daha geniş kitlelere yaymak için binnazabla.com'u ona doğumgünü hediyesi olarak hayata geçirmesi ile başladı. Günlük hayatın içinden çok da yabancısı olmadığımız kahve falını ; kendine has yaratıcılık, girişimcilik ve farklı sunum tekniklerinin en güzel örneklerini kullanarak çok üst düzeye taşıyan Sertaç Taşdelen CYEA 2014 jürisi tarafından ülkemizi Creative Business Cup´da teslim etmekle onurlandırıldı.

CYEA 2014 Jüri Kurulu

  • Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir
  • Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Kemal Kaptaner
  • JCI Türkiye 2014 Dönem Başkanı Koray Erdemir
  • Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra
  • Koton Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz
  • Turkishwin Kurucusu Melek Pulatkonak
  • GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Akdarı Toprak
  • K2 Danışmanlık – Kurucu Ortak Güneş Ufuk

Junior Chamber International (JCI) Hakkında:

Junior Chamber International (JCI), 124 ülkeye yayılan ve 200.000'i aşkın üyeye sahip, dünyanın en büyük 3. sivil toplum örgütüdür. JCI, küreselleşen dünyada, evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşum. Üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefler. Uluslararası alanda ICC, BM, UNICEF, AISEC gibi kurumlarla da işbirliği içinde olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk(AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (ABD Başkanı), Taro Aso (Japonya Eski Başbakanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmış.

CYEA Türkiye hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.cyeaturkey.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ödül alan girişimcileri tebrik ediyor, haberimizi ekosistemizdeki tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor