Girişimcilik Haftası'nda Yeditepe Üniversitesi'nde Önemli Etkinlikler Var!

Yeditepe Üniversitesi, 11-18 Kasım 2014 tarihleri arasında Girişimcilik ile ilgili uluslararası bir konferans düzenleyerek pek çok önemli etkinliğe imza atacak. Detaylar Haberimizde..

Yeditepe Üniversitesi, Girişimcilik Haftası’nda pek çok önemli etkinliğe imza atıyor. Girişimcilik ile ilgili uluslararası bir konferans düzenleyecek olan Yeditepe Üniversitesi, bu konferansla birlikte Küresel Girişimcilik İzleme (Global Entrepreneurship Monitor) GEMMENA toplantısına ev sahipliği yapacak, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayacak, “Yeditepe Üniversitesi TEB Girişim Atölyesi” adıyla kuluçka merkezini açacak ve de başarılı 31 öğrencisine KOSGEB’den 100.000 TL’lik kredi imkanı sağlayan sertifikalarını verecek.

Yeditepe Üniversitesi Girişimcilik Haftası’nı çok özel etkinliklerle kutluyor. 11-18 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan üç farklı etkinlik ile girişimcilik tüm yönleri ile masaya yatırılacak.

11-13 Kasım tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi "Yönetim ve Uygulama Araştırma Merkezi (YUVAM)" ile "Küresel Girişimcilik Monitörü" (Global Entrepreneurship Monitor - GEM) işbirliği çerçevesinde düzenlenecek ilk etkinlikle, GEM ülkelerinin girişimcilik doktora öğrencileri ve Yeditepe Üniversitesi İşletme Doktora öğrencileri ortak bir platformda buluşacak.

14-15 Kasım tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenecek “Yeditepe International Research Conference on Business Strategies 2014 – YIRCoBS” başlıklı uluslararası konferans kapsamında pek çok ilk yaşanacak. Konferans kapsamında; Yeditepe Üniversitesi, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayacak, “Yeditepe Üniversitesi TEB Girişim Atölyesi” kuluçka merkezi açılacak ve de Yeditepe Üniversitesi’nin başarılı 31 öğrencisine KOSGEB tarafından verilen 100.000 TL’lik kredi imkanı sağlayan sertifikalar takdim edilecek.

Etkinlikler 16-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak GEM-MENA toplantısıyla sona erecek.

Girişimci Doktora Öğrencileri Aynı Platformda

Etkinliklerin ilk bölümünde, GEM ülkelerinin girişimcilik doktora öğrencileri ve Yeditepe Üniversitesi İşletme Doktora öğrencileri ortak bir platformda buluşacak. Girişimcilik ve Doktora semineri vermek ve çalıştayı düzenlemek üzere University of Southern Denmark’dan Prof. Dr. Thomas Schott başkanlığında bir araştırma çalıştayı yapılacak.

Yeditepe International Research Conference on Business Strategies 2014 – YIRCoBS

Yeditepe Üniversitesi’nin GEM ile birlikte düzenlediği “Yeditepe International Research Conference on Business Strategies 2014 – YIRCoBS” başlıklı uluslararası konferans 14-15 Kasım’da Yeditepe Üniversitesi’nde yapılacak. Bu kapsamda GEM Başkanı Dr. Michael Herrington da Yeditepe Üniversitesi’nde olacak ve konferansta “Dünyada Girişimcilik” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

Konferansta KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan “Kamunun Girişimcilik Destekleri”, TEB Girişim Bankacılığı Direktörü Devrim Ziya Tavil “TEB Girişim Bankacılığı’nın girişimcilere yönelik özel yaklaşımı” başlıklı birer konuşma yaparken, Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Karadeniz “Türkiye Girişimcilik Haritası”nı katılımcılarla paylaşacak.

Yeditepe Üniversitesi BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalıyor

Konferansın ilk gününde Yeditepe Üniversitesi, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayacak.

Vizyonu, “Sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi” olan sözleşmeye taraf olmak tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. İmzaya taraf olan kurumlar belirlenen şartları yerine getirmeye söz veriyor ve sosyal sorumluluk alıyor. Anlaşmasının ana çerçevesi altı prensipten oluşuyor. Bu prensiplerin içinde sürdürülebilir çevre, insan hakları, emek, yolsuzlukla mücadele, iş çevresi ve geliştirme son olarak da finansal piyasaların iyileştirilmesi yer alıyor.

Yeditepe Üniversitesi, bu sözleşmeyi imzalayarak mevcut ve gelecekteki yöneticilerin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Başarılı Öğrencilere 100.000 TL’lik Kredi İmkanı ve Girişimcilik Kuluçka Merkezi Açılışı

YIRCoBS’14 Girişimcilik Konferansı’nın açılış töreninde, KOSGEB tarafından projesi onaylanan ve yüzde 30’u hibe olmak üzere 100.000 TL’lik kredi hakkı imkanı kazanan öğrencilerin sertifikaları da takdim edilecek. Bu sayede Yeditepe Üniversitesi’nin başarılı öğrencileri 100 bin TL’lik bir kredi hakkı kazanma şansını yakalamış olacak.

Açılışta ayrıca Yeditepe Üniversitesi Yönetim ve Uygulama Araştırma Merkezi bünyesindeki “Yeditepe Üniversitesi TEB Girişim Atölyesi” Kuluçka Merkezi’nin açılışı da gerçekleştirilecek.

Kadın Girişimciler Bir Arada

Konferansın ilk günü, Kadın Girişimcilik Paneli ile sona erecek. BPW Türkiye’nin desteği hayata geçirilecek olan panel kapsamında Leyle Alaton, Nur Ger, Şemsa Denizsel, Pınar Şimşek, Agapi Vardiogianni-Politi, Giselle Ruffer gibi yurt içi ve yurt dışından başarılı kadın girişimciler bir araya gelecek. UNESCO Yunanistan Ulusal Komitesi Başkanı - UNESCO Balkanlar Kadın ve Barış Merkezi Başkanı Maria - Ekaterini Papachristopoulos Tzitzikosta, Cranfield School of Management Liderlik Bölümü’nden Prof. Elisabeth Kelan, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Danışmanı Amelia Espejo ve Anadolu Grubu INKA ve Endüstriyel İlişkiler Danışmanı Solmaz Coşkun da panelde yer alan isimlerden olacak.

GEM-MENA toplantısı Yeditepe’de

Girişimcilik Haftası etkinlikleri, Yeditepe Üniversitesi’nin GEM-MENA toplantısına ev sahipliği yapması ile sona erecek.

GEM projesi dünyanın en kapsamlı girişimcilik projesi olup, 2013 yılında dünya nüfusunun yüzde 75’ini, dünya milli gelirinin de yüzde 89’nu kapsıyor.

Türkiye, 2006 yılında ilk defa Yeditepe Üniversitesi’nin önderliğinde projeye katıldı ve bu yıldan beri (2009 yılı hariç) GEM projesinin yürütücülüğünü yapmış. 2011 yılından beri KOSGEB’in liderliğinde, Yeditepe Üniversitesi’nin teknik desteğiyle proje yürütülüyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor