TÜBİTAK’tan AB Programlarına Katılıma Büyük Destek!

Türkiye’den paydaşların 80 Milyar Avro bütçeli Horizon 2020’den en yüksek seviyede faydalanmalarını sağlamak için tasarlanan “TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programları” kapsamında çeşitli destek ve ödüller sunulmaya başlandı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’den paydaşların 80 Milyar Avro bütçeli Horizon 2020’den en yüksek seviyede faydalanmalarını sağlamak için tasarlanan “TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programları” kapsamında çeşitli destek ve ödüller sunulmaya başlandı.

Destek Programlarının içeriği;

  • Seyahat Desteği,
  • Koordinatör Olma Desteği,
  • Marie Sklodowska - Curie ve ERC Projeleri için Ön Değerlendirme Destekleri

Horizon 2020 Programı’na sunulacak projelerde yer almak isteyen paydaşların etkinliklere katılımları için her türlü masraflarının karşılandığı seyahat desteklerinden yılda 4 defaya kadar faydalanılabilecek.

Türkiye’den paydaşların projelerde lider olabilmelerini teşvik etmek amacıyla hazırlanan “Koordinatör Olma Destekleri” ile proje hazırlık sürecinde gerçekleştirilecek seyahatler, organizasyonlar ve eğitimler destekleniyor.

“Marie Sklodowska - Curie ve ERC Projeleri için Ön Değerlendirme Destekleri” ile ise, proje önerilerinin deneyimli uzmanlara ön değerlendirilmesi yaptırılarak başarı oranının artırılması amaçlanıyor.

Programlar Kapsamında Verilecek Ödüller

H2020 üyesi ülkeler arasında ilk defa uygulanacak “Başarı Ödülü” kapsamında, proje yürütücüsü, ekibi ve kurumu ödüllendirilecek. Örnek olarak, yürütücünün projedeki payı 220.000 Avro ise 15.400 Avro, 1.500.000 Avro ise 57.000 Avro tutarında ödül ödemesi yapılacak. Koordinatörler için ise ödül, bu tutarların 2 katına kadar çıkabilecek.

Projeleri eşik üstünde kalan ancak fonlanamayan proje ortaklarına 3.500 Avro, proje koordinatörlerine 7.000 Avro “Eşik Üstü Ödülü”; Türkiye’den bilim insanlarının, COST aksiyonlarının kurucu üyesi olmalarını sağlamak amacıyla da Teşvik Ödülleri” verilecek.

Yoğun ilgi gören Destek ve Ödül Programı’nın daha da zenginleştirilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından yürütülen çalışmalar önümüzdeki dönemde de aynı hızla devam edecek.

Destek ve Ödül Programları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.h2020.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. TÜBİTAK kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor