UX Weekend, Yetenekli Öğrencilerle Startup'ları Buluşturuyor!

Kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik üzerine çalıştaylar serisi olan UX Weekend, kaldığı yerden devam ediyor. 28-30 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul ayağı ile yeniden gerçekleşecek UX Weekend, Userspots tarafından İstanbul Şehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi ev sahipliğinde düzenleniyor.

"Kullanıcı deneyimi" ve "Kullanılabilirlik" üzerine çalıştaylar serisi olan UX Weekend, kaldığı yerden devam ediyor. 28-30 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul ayağı ile yeniden gerçekleşecek UX Weekend, Userspots tarafından İstanbul Şehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi ev sahipliğinde düzenleniyor.

Kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik üzerine Türkiye’nin ilk çalıştaylar serisi olan UX Weekend, İstanbul ayağı ile bu sezon yeniden başlıyor. Farklı disiplinlerden katılan 25 öğrenci, Userspots mentorları eşliğinde 56 saat boyunca bir arada çalışacak; startup projelerini araştırıp, analiz ederek kullanıcı dostu çözümler üretecekler. UX Weekend İstanbul, 28-29-30 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul Şehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde gerçekleşecek.

Global Girişimcilik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte;

  • Grafik tasarım,
  • İnteraktif tasarım,
  • Endüstriyel tasarım,
  • Yazılım mühendisliği,
  • Psikoloji
  • Sosyoloji

gibi farklı disiplinlerden öğrenciler bir araya gelecek. İlk gün verilen eğitimleri, gün sonunda startuplar ile tanışma ve startup’ların sorun analizleri takip edecek. Bu sayede hem öğrenciler Kullanıcı Deneyimi konusunda bilgi kazanacak, hem de startuplar kullanılabilirlik sorunlarına çözüm bulacak.

Markalara kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimi tasarımı konusunda servisler sunan Userspots’un UX sunumları ile zenginleşecek etkinlikte öğrenciler öğrendikleri UX yöntem ve tekniklerini startup vaka çalışmaları üzerinden deneyimleyerek öğrenme şansı yakalayacak.

Unutmayın, 28 Kasım Cuma günü saat 10.00’da İstanbul Şehir Üniversitesi Kampusu’ndaki buluşma ile başlayacak etkinlik, 30 Kasım Pazar günü saat 18.00’deki kokteyl ile sona erecek.

Userspots Hakkında

Userspots, 2009 yılından bu yana Türkiye’de birçok lider firmaya kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimi konusunda servisler sunmakta. Ürün/arayüz/servis tasarım süreçlerine hedef kitle ile yapılan araştırmaları katan Userspots, kullanıcı dostu mobil uygulamalar, yazılımlar ve web siteleri oluşturarak markalara hizmet sunmakta. Referansları arasında Teknosa, Yemeksepeti, GittiGidiyor, Hepsiburada.com, Markafoni, Sahibinden.com Turkcell, Avea, Vodafone, ING Bank, Kuveyt Türk, Garanti Bankası, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mynet, TRT, Mekanist, TTNET ve Türksat gibi lider markalar bulunmakta.

UX Weekend İstanbul etkinlikleri hakkında detaylı bilgi için www.uxweekend.org ve www.userspots.com/ux-weekend-ist web adreslerini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi  UX konusuna ilgili öğrenciler ve startuplar başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor