18. Uluslararası İş Forumu 26 Kasım’da İstanbul’da Başlıyor!

İslam dünyasının liderlerinin katılımıyla gerçekleşen ve 1995 yılından bu yana Türkiye’de düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi’nin 18’inci toplantısı, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’yla eş zamanlı olarak 26-30 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul WOW Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek..

İslam dünyasının liderlerinin katılımıyla gerçekleşen ve 1995 yılından bu yana Türkiye’de düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi’nin 18’inci toplantısı, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’yla eş zamanlı olarak 26-30 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul WOW Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

“Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler” temasıyla toplanacak olan 18. IBF Kongresi’nin açılış oturumunda İslam Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Ahmed Mohammad Ali Al-Madani ve Islamic Banker Magazine Editörü Mushtak Parker konuşacak.

18. Uluslararası İş Forumu (IBF-International Business Forum) Kongresi, 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ile eşzamanlı olarak İstanbul WOW Kongre Merkezi’nde  toplanacak.

1995 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen IBF Kongresi, kamu ve özel sektörü bir araya getiren, katılımcılar arasında sektörel işbirliği ve dayanışma için fırsatlar oluşturan, ticaret ve yatırım köprüleri inşa eden uluslararası bir platform.

İslam Bankacılığın İki Önemli İsmi Açılışta

Bu yıl “Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler” teması ile toplanacak IBF Kongresi’nin açılış oturumu 26 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 09.00’da gerçekleştirilecek. Açılış konuşmasını IBF Başkanı Erol Yarar’ın yapacağı oturuma İslam Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Dr. Ahmed Mohammad Ali Al-Madani ile Islamic Banker Magazine Editörü Mushtak Parker konuşmacı olarak katılarak İslami bankacılık ve İslami finans trendleri konusunda sunumlarını paylaşacak.

İslam İş Dünyasının Buluşma Noktası

Kongre boyunca İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin iş ve gerçek yaşam deneyimleriyle çok uluslu iş projeleri ve temsilci heyetleri ülke brifingleri sunumları gerçekleştirilecek; ayrıca, sektöre özel iş toplantıları ve ikili iş görüşmeleriyle katılan işadamları arasında ticaret hacmini artırmak için çeşitli toplantılar düzenlenecek.

30. İSEDAK Zirvesi ve 4. Filistin İş Forumu (PBF) Kongresi’yle de eşzamanlı olarak düzenlenecek IBF Kongresi’nin bu yılki partner ülkesi Uluslararası İş Forumu’nun temellerinin atıldığı ülke olan Pakistan. Yüzlerce Pakistanlı seçkin işadamından oluşan bir heyetin de katılacağı kongrede sanayici ve İİT üyesi ülkeler arasında işbirliği için bir buluşma platformu sunularak, yeni iş açılımları, küresel iş ağları ve ortaklıklar yapmak için fırsatlar sağlanacak.

Yerli ve yabancı bürokrat, akademisyen, uygulamacı olarak kamu/özel sektör ve meslek kuruluşu temsilcisi ve karar verici olarak yönetici ve politikacıların bir araya gelmesiyle yapılacak IBF Kongresi oturumlarında,

  • Küresel finans krizinin nedenleri,
  • İslam Ülkelerinde fon kaynak kullanımı,
  • Yeni nesil finansman modelleri,
  • Finansmana erişim,
  • Ortaklık geliştirme,
  • Kurumsal itibar,
  • Fikri mülkiyet haklarının korunması,
  • Haksız rekabetin azaltılması
  • Kayıt dışılığın azaltılması

 gibi hususlar değerlendirilerek somut öneriler sunulacak.

18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.musiadfair.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor