Startup Mentor Türkiye, Girişimcilerle Mentorları Buluşturuyor!

Startup Mentor Türkiye, gerçek bir firması veya çalışan bir ürün ya da servisi olan girişimcileri alanlarında deneyimli mentorlarla Aralık ayında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde buluşturuyor. Detaylar haberimizde..

Startup Mentor Türkiye, gerçek bir firması veya çalışan bir ürün ya da servisi olan girişimcileri alanlarında deneyimli mentorlarla Aralık ayında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde buluşturuyor.

Temel hedefi Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini desteklemek ve geliştirmek olan Startup Mentor Türkiye Programı, girişimcileri tecrübeli mentorlarla buluşturarak gelişmelerine imkan yaratmayı amaçlayan bir girişim. Startupların birçok ortak sorununa yardımcı olabilecek ulusal ve/veya uluslararası deneyime sahip nitelikli mentorları daha görünür kılmak, yatırım yapılabilir startup sayısını arttırabilmek, ve birçok açıdan sınırlı kapasitesi olan Startupların gelişmelerine katkı sağlayabilmek için, ‘bilgi’, ‘deneyim’ ve ‘network’ sağlayabilecek mentorlarla girişimcileri “ücretsiz” buluşturan bir program.

Başvuru Tarihi ve Koşulları

Startup Mentor Türkiye, hem “gerçek bir firması ve çalışan bir ürün ya da servisleri” olan Startup’lara hem de “akademiden, profesyonel iş dünyasından ve yatırımcı dünyasından” ‘gönüllü’ mentorler için başvuru almakta.

ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen, sponsorları arasında Koç Holding Yatırım Şirketi Inventramve partnerleri arasında Galata İs Melekleri Ağı ve Sirket Ortagim gibi akredite melek ağlarının da bulunduğu Startup Mentor Türkiye Programına başvuru yapmak isteyen startuplar için son tarih 2 Aralık 2014’e kadar uzatılmış.

Mentorların başvuru tarihi ise 25 Kasım 2014’de sonlanmış. Programın yeni dönemi kapsamında mentorluk yapmak isteyen gönüllüler ise hala programın web sitesinden başvuruda bulunabilmekte.

Startup Mentor Türkiye Programı

Başvurular arasından 15 girişimin seçileceği ve eşleştirildikleri mentorlar ile çalışmalara başlayacağı Startup Mentor Turkey programı kapsamında ‘1 gün bootcamp’ ve ‘3 ay mentorluk desteği’ sağlanacak.

Partnerler:

SMT Programı, özel sektör, sivil toplum, akademi, yatırımcı ekosistemi ve akredite iş melekleri  ağlarından oluşan geniş bir listenin partnerliğinde gerçekleştirilmekte.

Startup Mentor Turkey programı  hakkkında daha detaylı bilgi ve başvuru için www.startupmentorturkey.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor