Young Coder's İle Liseli ve Üniversiteli Öğrenciler Yazılımı Öğreniyor!

2013 yılının Eylül ayı sonunda İSTEV ve Yavuz Yiğit’in düzenlediği Sosyal Girişimcilik Okulu’na katılan üç yazılımcı arkadaşın geliştirdiği Young Coder's projesi şimdilerde İstanbullu lise ve üniversite öğrencilerine yazılımı öğretmeyi hedefliyor. Detaylar haberimizde..

2013 yılının Eylül ayı sonunda İlim Sanat Tarih Edebiyat Vakfı (İSTEV) ve Yavuz Yiğit’in düzenlediği Sosyal Girişimcilik Okulu’na katılan Büşra Demirel, Muharrem Özdemir ve Muharrem Kahraman isimli üç yazılımcı arkadaş proje-fikir haftasında yazılım sektörü ile ilgili fikir geliştirip, sektörlerini daha ileri seviyeye ulaştırmayı dert edinerek bunu bir sosyal sorumluluk projesi haline getirmişler.

Bu proje kapsamında başlangıç amaçları; İstanbul’daki lise öğrencilerinin algoritma ve kodlama dünyasına ilgilerini çekmek, eğitimine devam etmekte olan öğrencilere yazılım sektörü, web teknolojilerinin kullanım alanları hakkında bilgi vermek ve girişimcilik eğitimlerini destekleyerek sektörlerine girişimci, yenilikçi ve üretken bireyler kazandırmakmış.

Proje kapsamında Eyüp ilçesinde eğitim öğretimin 2. döneminde verilen seminerler sonucunda 600 lise öğrencisine ulaşılmış. Ziyaret edilen her okulda YoungCoder’s temsilcileri seçilmiş. YoungCoder’s kulübüne katılan öğrencilere 2 hafta süresince girişimcilik eğitimi verildikten sonra okul bitiminde temel html, css, php ve hazır web sistemlerini içeren eğitim programlarına dâhil edilmişler.

2014-2015 eğitim öğretim döneminde Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) bünyesine giren YoungCoder’s yazılım kulübünün yeni hedefi; İstanbul genelinde 20 bin lise öğrencisine ve 15 üniversiteye ulaşmak ve yılda bir defa olmak üzere Türkiye çapında yazılım geliştirme alanında büyük bir yarışma düzenlemek. Ulaştıkları her okulda ise YoungCoder’s kulüpleri açmak.

Kulübe katılan öğrenciler;

  • Başlangıçta girişimcilik eğitime dâhil edilecekler,
  • Sektör, web ve mobil yazılım dilleri hakkında temel bir eğitim alacaklar,
  • Codershane eğitim platformu üzerinden seçtikleri dillerde eğitimlerine devam edecekler,
  • Platformdaki demo projeler üzerinde başarılı olan öğrenciler proje gruplarına dâhil edilecekler,
  • Proje grupları oluşturup teorikte aldıkları eğitimi pratiğe dökmeye başlayacaklar,
  • Proje geliştirmeye devam ederken Codershane eğitim platformu üzerinden eğitimlerine devam edecekler.

YoungCoder’s yazılım kulübü projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için veya YoungCoder’s projesini okulunuza davet etmek için www.codershane.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi lise veya üniversite öğrencisi olup kendisini yazılım sektörüne hazırlamak isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm genç okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor