Yazılım Geliştiriciler İstanbul'da Buluşmaya Hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.600'ün üzerinde katılımcıyı ağırlayan GDG DevFest İstanbul için geri sayım başladı. Yurt dışından ve Türkiye’den çok sayıda sektör liderinin katılacağı etkinlik, code-lab ve çalıştay bölümleriyle de yazılım geliştiricileri bir araya getirecek. Detaylar haberimizde..

Geçen yıl 1.600'ün üzerinde katılımcıyı ağırlayan GDG DevFest İstanbul için geri sayım başladı. Yurt dışından ve Türkiye’den çok sayıda sektör liderinin katılacağı etkinlik, code-lab ve çalıştay bölümleriyle de yazılım geliştiricileri bir araya getirecek.

Google geliştirici dünyasının geleneksel etkinliği haline gelen ve GDG üyeleri tarafından gönüllük esasıyla organize edilen GDG DevFest’in İstanbul ayağı, 6 Aralık 2014 Cumartesi günü İstanbul’da Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Google Geliştirici Grupları tarafından dünya çapında 300’den fazla noktada gerçekleştirilen DevFest’in İstanbul durağında,

  • Mobil teknolojiler,
  • Web teknolojileri,
  • “Back­end” ve “Front­end” teknolojileri,
  • Kullanıcı ara yüzü (UI) tasarımı,
  • Kullanıcı deneyimi (UX),
  • Oyun teknolojileri

konusunda uzmanlaşmış pek çok isim ağırlanacak.

Google ve Turkcell ana sponsorluğunda GDG İstanbul ekibi tarafından düzenlenen konferans kapsamında,  sunumların yapıldığı oturumların yanı sıra çalıştaylar ve code-lab bölümü yer alacak. GDG DevFest İstanbul, fuaye alanında yer alacak özel bölümde ise Türkiye’deki girişimcilere, teknoloji devleriyle buluşma ve ürünlerini tanıtma olanağı da sunacak.

Code-lab’de Uygulama Geliştirme Olanağı

Konferans kapsamında yurt dışından gelerek geliştiricilerle buluşacak isimler arasında Oracle’dan Geertjan Wielenga, Mongo DB’den Massimo Brignolli, IDR Solutions’tan Mark Stephens, Vaadin’den Thomas Mattsson, Itude Mobile’dan Wiebe Elsinga ve Ali Darbane yer alıyor. Bununla birlikte Türkiye’den Çağatay Çivici, Mert Çalışkan, Naci Dai ve Murat Çorlu gibi konuşmacılar da etkinlikte katılımcılarla buluşmaya hazırlanıyor.

GDG DevFest etkinliğinin en önemli bölümlerinden biri olan code­lab kapsamında, katılımcılara yeni teknolojilerle kod yazma ve yeni uygulama geliştirme olanağı sunulacak. Aynı zamanda kod dünyasına adım atmak isteyen katılımcılar da bu alanda uzman isimlerle buluşarak onların deneyimlerinden faydalanabilecek.

Çocuklar “hack”lemeye Gelecek

DevFest’te gerçekleşecek çalıştaya da katılımın yüksek olması bekleniyor. Bu çalıştay kapsamında veliler çocuklarıyla Minecraft’ı “hackleme”yi öğrenecekler. Var olanı değiştirmenin, daha iyisini ve yenisini yaratma vizyonuyla düzenlenen çalıştayın hedef kitlesi, Minecraft'ı bir programlama aracı olarak keşfetmek isteyen çocuklar ve ebeveynler.  Bu çalıştaya katılmak için etkinlik web sitesinden kayıt yaptırmak gerekiyor. Ayrıca GDG İstanbul Ekibi’nin başlattığı yarışmada en çok oy alan tişört, etkinlik günü DevFest katılımcılarına hediye edilecek.

UnutmayınGDG DevFest 2014 İstanbul etkinliği 6 Aralık 2014 Cumartesi günü İstanbul’da Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Katılım ücretsiz.

GDG DevFest 2014 İstanbul hakkında daha detaylı bilgi edinmek için  www.devfesttr.com web adresi ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi yazılım sektöründe faaliyet gösteren girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor