GDG Devfest 2014 İstanbul Uygulama Geliştiricilere İlham Verdi

Google Developer Groups (GDG) tarafından organize edilen ve yazılım dünyasının en önemli konferanslarından biri olan DevFest, yazılım geliştiricileri bir araya getirdi. Detaylar haberimizde..

Google Developer Groups (GDG) tarafından organize edilen ve yazılım dünyasının en önemli konferanslarından biri olan DevFest, yazılım geliştiricileri bir araya getirdi. GDG DevFest 2014 İstanbul, iki binden fazla ziyaretçi ile 50’den fazla yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırladı.

Google ve Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye ve dünyadan binlerce katılımcıyı ağırlayan GDG DevFest 2014 İstanbul kapsamında; mobil teknolojiler, web teknolojileri, “back¬end” ve “front¬end” teknolojileri, kullanıcı ara yüzü (UI) tasarımı, kullanıcı deneyimi (UX), oyun teknolojileri konusunda teknolojik gelişmelerin geliştiriciler açısından değerlendirildiği, yeni nesil uygulama çözümleri ve ilham verici eş zamanlı sunumlar gerçekleştirildi.

GDG Ekibi Her Geçen Gün Büyüyor

Etkinlik Düzce, Kütahya, Konya, Eskişehir, Ankara ve İstanbul’daki GDG ekiplerinin yaptıkları çalışmaların sunulmasıyla başladı. GDG ekiplerinin ardından söz alan Google Geliştirici İlişkileri İletişim Müdürü Adriana Cerundolo, GDG üyelerinin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her geçen gün artığını ifade etti. Her geçen yıl daha fazla katılımcı sayısına ulaşan GDG DevFest’in bu genişleyen kitlesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cerundolo, GDG üyeleri ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Bu Alanda İlerlemek İsteyenlere Bir Yol Haritası Niteliğinde

Google EMEA Geliştirici İlişkileri İletişim Müdürü Andy Volk, Türkiye’de bulunan Google teknolojileri ile uygulama geliştiren yazılımcılar ekibinin önümüzdeki günlerde sayısının artacağını vurgularken, uygulama geliştiriciler için düzenlenen etkinliklerin öneminden bahsetti. Bu tür etkinliklerin yazılım geliştiricilere vizyon kazandırmasının beraberinde bu alanda ilerlemek isteyenlere de bir yol haritası niteliği taşıdığını kaydetti.

Fizy’nin API’ları Yeni Uygulamalar İçin Açılıyor

Etkinliğin ana sponsorlarından olan Turkcell’in sunumunu gerçekleştiren Mobil Uygulamalar ve Uygulama Mağazası Yöneticisi Önder Filiz, Türkiye’deki mobil internet abone sayısının 31 milyon, M2M abone sayısının 2,4 milyona ulaştığını ifade etti.  Ayrıca bu rakamların bir sonucu olarak mobil veri trafiğinin de her geçen gün arttığına dikkat çekti. Türkiye’nin bilişim potansiyelini harekete geçirmek amacıyla Turkcell tarafından hayata geçirilen “Geleceği Yazanlar” platformunun 29 bin üyeye ulaştığını söyledi.

Bu platform kapsamında ortaya çıkan başarılı mobil yazılımlarla 6 bin 300 başarı hikâyesine tanıklık ettiklerinin vurgusunu yapan Filiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de bilişimin GSMH’taki payı yüzde 1,9. Turkcell olarak bu oranı artırmayı bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz ve bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz birden fazla projemiz bulunuyor. Turkcell olarak 2011 yılında satın aldığımız müzik arama motoru Fizy’nin API’larını Turkcell Müzik Maratonu kapsamında uygulama geliştiricilere açarak yepyeni uygulamalara zemin hazırlıyoruz.

Katılımcılar e-dönüşüm ve e-fatura Konusunda Bilgilendirildi

Açılış konuşmalarındaki sunuculuğu etkinliğin Elmas Sponsoru olan Intel’in Ar-Ge Merkezi’nde Android geliştirici olarak görevi yapan ve GDG İstanbul üyelerinin arasında yer alan Murat Yener gerçekleştirirken, etkinliğin platin sponsoru olan FIT Solutions’ın CTO’su Koray Gültekin Bahar, Türkiye’deki e-dönüşüm süreci hakkında bilgiler verirken, FIT Solutions olarak 2014 yılında 150 milyar TL’lik e-fatura kestiklerini ifade etti. Yazılımın Türkiye’nin geleceği olduğuna inandıklarını söyleyen Bahar, katılımcıları e-fatura konusunda bilgilendirdi.

Etkinlik paralel oturumların ardından sona ererken katılımcılar, etkinliğin fuaye alanında birçok uygulamayı birebir deneme imkanı buldular.

GDG Devfest 2014 İstanbul hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz devfesttr.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi yazılım geliştirici okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor