2014 Yılının Yıldızları "Anadolu Markaları" Açıklandı!

Türkiye Finans, Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğince düzenlenen Anadolu Markaları 2014’ün kazananları açıklandı. Detaylar haberimizde...

Türkiye Finans, Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğince düzenlenen Anadolu Markaları 2014’ün kazananları açıklandı. Bu yıl 8.’si düzenlenen ve her yıl en başarılı Anadolu Markaları’nı belirleyen yarışmanın ödül töreni ve gala gecesi, 9 Aralık 2014 Salı günü İstanbul Marriot Şişli Hotel’de gerçekleştirildi.

Tertiplenen ödül törenine Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş ve çok sayıda yönetici ve iş adamı katıldı.

Yılın en başarılı Anadolu Markaları’nın belirlendiği törende firmalar, “Büyük Şirketler“ ve “Küçük İşletmeler” başlıklı iki farklı kategoride değerlendirilerek ödüllendirildi. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “Büyük Şirketler” kategorisinin "Ticaret, Tarım-Gıda İmalat ve İmalat" alt başlığında markalaşma konusunda en başarılı öyküye sahip  15 şirket ödül aldı. Ticaret Kategorisi’nde birinci İpek Hanım Çiftliği, ikinci Makro Market, üçüncü olarak ise Kahvaltı Dünyası ödüllendirildi. Tarım-Gıda İmalat Kategorisi’nde Beypi ve Kılıç Deniz birincilik ödülünü paylaşırken, Ravika-Keskinoğlu Şirketler Grubu ikincilik, Elita Gıda-Sunar Grup ise üçüncülük ödülünü almaya layık görüldü. İmalat Kategorisi’nin birincisi Ece Banyo olurken ikincilik ödülünü Akınal Bella-Akınal Ayakkabıcılık ve Freşa-Çakırmelikoğlu Maden Suyu paylaştı. Şimşek Bisküvi ise üçüncücük ödülünü almaya hak kazandı.

İkinci grupta yer alan cirosu 10 milyon TL’ye kadar olan şirketlerin yarıştığı, “Küçük İşletmeler” kategorisinde ise markalaşma yolunda başarılı performans sergileyen markalar belli oldu. Küçük İşletmeler Kategorisi’nde Gürkan A.Ş. birinci, Kıratlı Metal ikinci olurken Hisar Çikolata ise üçüncü oldu.

İstanbul dışında faaliyet gösteren illerdeki işletmelerde marka bilincini yerleştirmede ve marka olma yolunda ilerleyenlerin başarı öykülerini ödüllendirme anlamında önemli bir etkinlik olma özelliğini taşıyan Anadolu Markaları Ödülleri için bu yıl 170’e yakın başvuru yapıldı.

Anadolu Markaları Yarışması’na 2012 yıldan itibaren verdikleri destekten mutluluk duyduklarını kaydeden Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Türk şirketleri diğer ülkelerin ürünleriyle rekabet edebilmek için markalaşma yönünde önemli adımlar atıyor. Türkiye Finans olarak reel ekonomiyi destekleme misyonumuzla, yerel markalarımızı cesaretlendirmek ve onları sektördeki global oyuncuların rekabet dünyasına hazırlamaya devam edeceğiz. Markalaşan firmaların ekonomik krizlerle başa çıkma konusunda bir adım önde olduklarını ve kazandıkları güvenle yenilikçi ve dinamik bir şekilde refleks geliştirdiklerini görüyoruz. Bu anlamda markalaşma ülke ekonomisi için de büyük anlam taşıyor” ifadelerini kullandı. Konuşmasına devam eden Derya Gürerk son olarak; “Türkiye Finans kurulduğu günden bu yana firmalara markalaşma yolunda ihtiyaç duydukları finansman desteğini sağlıyor. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odalarıyla da işbirlikleri yapıyoruz. Anadolu’da faaliyet gösteren firmalara desteklerimiz aralıksız devam ediyor” diyerek sözlerine son verdi.

Anadolu Markaları 2014’te Ödül Alan Kurumların İsimleri

Büyük İşletmeler

  • Ticaret Kategorisi
  1. Birincilik Ödülü: İpek Hanım Çiftliği
  2. İkincilik Ödülü: Makro Market
  3. Üçüncülük Ödülü: Kahvaltı Dünyası
  • Tarım-Gıda İmalat Kategorisi
  1. Birincilik Ödülü: Beypi ve Kılıç Deniz
  2. İkincilik Ödülü: Ravika-Keskinoğlu Şirketler Grubu
  3. Üçüncülük Ödülü: Elita Gıda-Sunar Grup
  • İmalat Kategorisi
  1. Birincilik Ödülü: Ece Banyo
  2. İkincilik Ödülü: Akınal Bella-Akınal Ayakkabıcılık ve Freşa-Çakırmelikoğlu Maden Suyu
  3. Üçüncülük Ödülü: Şimşek Bisküvi
  4. Özel Ödül: Berdan Civata

Küçük İşletmeler

  1. Birincilik Ödülü: Gürkan A.Ş
  2. İkincilik Ödülü: Kıratlı Metal
  3. Üçüncülük Ödülü: Hisar Çikolata

Anadolu Markaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.anadolumarkalari.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor