İşe Alımlarda Dijital Video İle Görüşme Dönemi Başladı!

Yenibiris.com ve TÜBİTAK destekli Yuzyuzeyiz.biz stratejik iş birliğine imza atarak hem iş arayanlar, hem de şirketler için uzun süren işe alım sürecini kısaltarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak dijital video platformunu oluşturdu. Detaylar haberimizde..

Yenibiris.com ve TÜBİTAK destekli Yuzyuzeyiz.biz stratejik iş birliğine imza atarak hem iş arayanlar, hem de şirketler için uzun süren işe alım sürecini kısaltarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak dijital video platformunu oluşturdu.

İşe alım sürecini kolaylaştıracak bu uygulamayla iş arayanlar ve şirketler, aradıkları iş ve çalışana, dijital video üzerinden daha hızlı ulaşabiliyorlar. ODTÜ Teknokent’te hayata geçirilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiye’nin en yenilikçi dijital video platformu, hem adayların hem de şirketlerin zaman ve maliyet tasarrufu yapmasını sağlıyor.

Dijital video platform konusunda önemli noktalara değinen Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek şunları dile getirdi: “Yuzyuzeyiz.biz, Türkiye’nin içinden çıkmış, yetenekli gençlerin başarıyla hayata geçirdiği ve kendini sürekli yenileyen bir dijital video platformu. Böyle inovatif bir girişimle işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu uygulamanın, özellikle adayı tanıma amaçlı yapılan ilk iş görüşmesinin yerine geçerek, insan kaynakları profesyonellerinin işini kolaylaştıracağını, adayların da ilk görüşme için şirkete gelmeden evinden kendini karşı tarafa tanıtma imkânı bulacağını düşünüyoruz.

İş arayan kişiler, ilk iş görüşmesi için şirkete gitmek yerine, istedikleri yer ve zamanda bu platform üzerinden insan kaynaklarından gelen soruları cevaplayabiliyorken isterse profil videosu da oluşturabiliyor. Şirketler ise adaylar hakkında yüz yüze görüşmeden önce daha çok fikir sahibi olabiliyor ve temel sorularının cevaplarını video ile alabiliyor. Yüz yüze görüşme aşamasına gelindiğinde ise canlı video mülakatı yaparak ve bunu kayıt ederek, adayın bütün videolarını yöneticilerle paylaşmak da mümkün olabiliyor. Bu inovatif çözüm sayesinde her iki taraf da zaman ve maliyetten kazanıyor. Ayrıca teknoloji sayesinde uzaktaki adaylara da iş konusunda şans tanınmış oluyor.

Ocak 2013’de lansmanı yapılan ve TÜBİTAK desteği devam eden Yuzyuzeyiz.biz’i bugüne kadar Türkiye’nin önde gelen yerli ve yabancı kuruluşlarının yanısıra yaklaşık 30 bin iş arayan kişi kullandı. Platformu kullanan kişilerden alınan sonuçlara göre adaylarda % 98’e varan rekor cevap verme oranı ve % 30 oranında daha fazla adaya ulaşabilme olanağı ile video görüşmesinin sadece Y kuşağının değil, artık tüm çalışanların benimsediği bir teknoloji olduğu ortaya çıkmış durumda.

Yuzyuzeyiz.biz hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.yuzyuzeyiz.biz web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi iş verenler, iş arayanlar ve İK sektöründe faaliyet girişimci gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor