8. TEB Akıl Fikir Yarışması İcat Çıkaran, Yenilikçi Fikirleri Bekliyor!

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), bu yıl 8.’sini düzenleyeceği ve üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, TEB müşterileri ve TEB çalışanlarını biraraya getirmeyi amaçladığı TEB Akıl Fikir Yarışması başvuruları başladı. Detaylar haberimizde..

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), bu yıl 8.’sini düzenleyeceği ve üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, TEB müşterileri ve TEB çalışanlarını biraraya getirmeyi amaçladığı TEB Akıl Fikir Yarışması başvuruları başladı. 

TEB’in sektöre yenilikçi fikirler ve yaratıcı projeler kazandırmak amacıyla ‘İcat Çıkar’ sloganıyla hayata geçirdiği TEB Akıl Fikir Yarışması, geçtiğimiz yıldan itibaren kategorileri arasına aldığı “Teknolojik girişim fikirleri” ile 3 alanda başvuruları almaya başladı.

‘Üniversite Öğrencisi - Yeni Mezun’ kategorisinde dereceye girenlerin finansal ödüller ve Bahçeşehir Üniversitesi MBA bursu, ‘Müşteri’ kategorisinde dereceye girenlerin finansal ödüllerin yanı sıra dünyanın en prestijli tenis etkinliği Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros’a bilet hakkı, ‘Teknolojik Girişimci’ kategorisi kazananlarının ise finansal ödüllerin ödülünün yanı sıra TEB Girişim Evi’ne katılım önceliği elde edeceği TEB Akıl Fikir Yarışması’na katılım için başvurular 15 Ocak 2015’e kadar bekleniyor.

8 yıldır geleneksel hale gelen TEB Akıl Fikir Yarışması, üniversite öğrencisi ve yeni mezunlar kategorisi, müşteri kategorisi ve teknolojik girişimciler kategorisi olmak üzere 3 kategori başlığı altında düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl ilk defa teknolojik girişimciler kategorisinde de dağıtılan ödüller, 2014 yılında “Fikrin çöpe gitmesin! Bomba gibi bir fikrin varsa icat çıkar” temasıyla yenilikçi ve girişimci fikirleri destekleyecek. Bankacılık ve finans alanlarında her türlü konuda fikir ve projelerin yarışacağı yarışmaya, üniversitelerin tüm bölümlerinden öğrenciler, genç profesyoneller, TEB müşterileri ve teknogirişimciler 15 Ocak 2015’e kadar başvurabiliyor.

İcat Çıkaran En İyi ‘Fikir’ler Ödüllendiriliyor

  • Üniversite Öğrencisi - Yeni Mezun Kategorisinin birincisi 20 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü ise 5 bin TL ödül kazanıyor. Aynı zamanda söz konusu kategoride ilk 3’e girmeyi başaran tüm katılımcılar Bahçeşehir Üniversitesi’nden MBA Bursu almaya da hak kazanıyor.
  • Müşteri kategorisinde birinci olan yarışmacı 20 bin TL ödülün yanı sıra Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros’a katılmaya hak kazanıyor. İkinci olan TEB müşterisi 10 bin TL, üçüncü ise 5 bin TL’lik ödülün sahibi oluyor.
  • Teknolojik Girişimci kategorisinin birincisi 20 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü ise 5 bin TL ödül kazanıyor. Bu kategoride dereceye giren ilk beş finalist ise TEB Girişim Evi’ne katılım hakkı elde ediyor.

TEB’den Girişimcilere Büyük Destek

Yenilikçi fikirlere sahip girişimcileri ülke ekonomisine kazandırmak için Türkiye’nin en geniş kapsamlı Girişim Bankacılığı hareketini hayata geçiren TEB, girişimcilere fikrin işe dönüştürülmesinden sermaye bulunması aşamasına kadar her türlü desteği sunuyor. İstanbul’da açılan TEB Girişim Evi ile yenilikçi ve yaratıcı fikirli girişimcilerin yanında yer alan ve bu girişimcilere ‘danışman banka’ yaklaşımıyla tam destek veren TEB, finans sektörünün yanı sıra teknolojik girişim alanında da yeni ürün ve hizmetlerden verimliliğe, kampanyalardan yeni teknolojilere kadar pek çok alanda yeni fikir ve projenin önünü açıyor.

Unutmayın, TEB Akıl Fikir Yarışması'nın son başvuru tarihi 15 Ocak 2015.

TEB Akıl Fikir Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak isteyen okurlarımız www.icatcikar.com web adresini ziyaret edebilirler.

Haberimizi girişimci üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, TEB müşterileri ve TEB çalışanları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Engin Ağaç
Engin Ağaç
Alkollü araç kullanımı bütün dünya ülkelerinde yasaklanmış olmasına rağmen yinede alkollü olarak araç kullanılmaktadır. Alkollü araç kullanımı sonucunda pek çok kazalar olmaktadır. Bu tür kazalar sonucunda pek çok kişi sakatlanmakta ve yaralanmaktadır ve Maalesef ölüm olayları olmaktadır. Ayrıca milyonlarca dolarlık maddi zararlar olmaktadır.
Bu tür kazaları engellemek için bazı kurumlar ve bazı firmalar projeler yapmaktadır veya bu tür projeleri desteklemektedir.
Bu tür kazaları engellemek için yapılan projelerde Alkol Metre cihazı immobilizer sistem aracılığıyla motora bağlantısı yapılmıştır.
Yapılan projelerin çalışma prensibi şu şekildedir. Sürücü aracını  her çalıştırmak istediğinde alkol testinden geçmek zorundadır. Araç çalıştırıldıktan sonra da sürücünün alkol alarak aracını kullanması engellemek içinde cihazın belirleyeceği süre içinde her defasında alkol testinden geçmesi istenmiştir. Böylece bir sürücünün aracını çalıştırdıktan sonra alkollü olarak araç kullanması  engellenmeye çalışılmıştır.

Alkollü araç kullanmayı engellemek için ben bir projenin yazılımını hazırladım. Bu yazılım da Yüz Tanıma Algoritması ve adı geçecek Sensör ve Röle özellikleri kullanılarak yeni bir yazılım hazırlanmıştır. 

Araç içinde Alkol testinden geçilmesi gereken bir durum söz konusu olduğunda alkol testinden şoför yerine kesinlikle bir başkası geçemez. 

Araç istop ettirilene kadar şoför kesinlikle kontrol altındadır. Bu yazılım sayesinde Ehliyetsiz araç kullanmayı ve Oto hırsızlığını da kesinlikle engelleyebilirim. Bu yazılımda Ehliyetinizi bir defa cihaza tanıtmak zorundasınız. Çalışır durumdaki bir aracı bile Alkollü olarak ve Ehliyetiniz olmadan kesinlikle kullanamazsınız.

Araç sahibinin izni olmadan bir başkasının bu aracı kullanmasını kesinlikle engelleyebilirim. 

Kaza esnasında cihaz Ehliyet sorgulaması yapmaz. 


1. POJENİN ADI NEDİR?

Bu projenin adı GOST Güvenli Otomobil Sürüş Teknolojisi
2.GOST PROJESİ TEKNOLOJİSİ NELERİ KAPSAR?
Gost projesi, Hız sensörü,Voltaj sensörüZaman sensörü, Alkol metre cihazı,MQ3 Alkol koku Sensörleri ve Yüz Tanıma Algoritması Teknolojisi kullanılarak yapılmıştır.
Yüz Tanıma Algoritmasının işleyiş şeması projeye göre düzenlenmiş olup adı geçen sensör özelliklerini de kullanarak yeni bir yazılım yapılmıştır.
3.GOST PROJESİ SAYESİNDE NELER YAPILABİLİR?
A. Alkollü araç kullanmayı % 100 engelleyebiliriz.
B. Ehliyetsiz araç kullanmayı kesin olarak engelleyebiliriz.
C. Trafikte arkadan ceza kesildiğinde kesilen ceza,o anda aracı kim kullanıyorsa o sürücüye gelir.
D. Bir araç dünyanın neresinde çalıştırılırsa çalıştırılsın aracı kullanan kişinin kimlik bilgilerine ulaşılabilir.
4.GOST PROJESİ TEKNOLOJİSİ BÜTÜN ARAÇLARDA KULLANILABİLİRMİ?
Evet kullanılabilir. Bu teknoloji aracın orjinallığını bozmadan araçlarda kullanılabilir.
5. GOST PROJESİ SAYESİNDE BAŞKA NELER YAPILABİLİR.
Bu proje sayesinde çalışır durumdaki bir aracın bile çalınmasını engelleyebiliriz.
6.GOST TEKNOLOJİSİ NERELERDE KULLANILABİLİR
Benzeri teknolojiler Fransa, Fillandiya, Kanada, İsveç gibi ülkelerde zorunlu cihaz olarak araçlarda bulundurulmaktadır.
Özellikle okul servislerinde şehirler arası otobüs firmalarında kargo ve lojistik firmalarında ve son zamanlarda da özel araçlarda da zorunlu bir cihaz olarak araçlarda bulundurulmaktadır.
7. İNSANLAR BU CİHAZI NEDEN KULLANMAK İSTESİN?
Yaptığı işin önemini bilen veya müşterilerine çok daha iyi hizmet vermek isteyen firmalar ,diğer firmalara göre daha güvenilir bir hizmet verebileceklerini ispatlamak için ,mal ve can güvenliği açısından bu cihazı kullanmak isteyecektir.
Var olan cihazlar da ;


1. Alkol testinden geçen kişinin sürücü olduğuna eminmisin?
2. Aracın içinde birden çok kişi varsa bir başkasının alkol testinden geçmesini nasıl engellersiniz?
3. Sürücü alkollü değilse ve hiç alkol kullanmayan biriyse,aracını her kullanmak istediğinde ve aracını çalıştırdıktan sonra her defasında neden alkol testinden geçmek zorunda kalsın ki?
4. Gün içinde şoför değişikliği olduğunda veya aracın her durup kalkması durumunda şoför değişikliği olduğunda ne yapılabilir.
5. Şoför alkollü değilse aracın içinde bir başkasının önceden alkol almış olması veya o anda alıyor olması cihazın aracı çalıştırmasını neden engellesin veya çalışır durumdaki bir aracı neden stop ettirsinki?
6. Araç içinde cihazınız alkol bileşenlerine karşı hassasmı
7.Bilinçli olarak alkol kullanan bir sürücü aracını kullanacağı zaman neden alkol testinden geçmek zorunda kalsın ki?
8.Bir sürücü ellerine şeffaf eldiven takarak alkol testinden geçebilir.Bu durumda ne yapabilirsiniz.
GOST PROJESİ bu tür hassasiyetler göz önüne alınarak yapılmıştır ve bir sürücü aracını çalıştırdıktan sonra istop ettirene kadar kontrol altındadır.
9. Gost projesinin diğer üstünlükleri nelerdir.
Ehliyetiniz olmadan çalışır durumdaki bir aracı bile kesinlikle kullanamazsınız.
Araç sahibi ve aracı kullanacak kişiler bir defaya mahsus ehliyetini cihaza tanıtmak zorundadır.Diğer zamanlarda kullanmak istediğinde ehliyetini yanında bulundurması yeterlidir.
10. Çalışır durumdaki bir aracın istop etme şekli belirtilmiştir.
11. Bazı ülkelerde sürücüler için sıfır tolerans istenirken bazı ülkelerde 0,08 promile kadar alkol kullanımına müsade edilmiştir. Bu hassasiyet göz önünde bulundurulmuştur. 
Engin Ağaç

engin_29a@hotmail.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor