Türkiye'nin 6. Akredite Melek Yatırımcı Ağı "İstanbul İş Melekleri" Oldu!

İstanbul İş Melekleri, geçen ay itibariyle Türkiye'nin 6. Akredite melek yatırımcı ağı oldu. İstanbul İş Melekleri akreditasyon sonrası ilk etkinliğini 9 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde..

İstanbul İş Melekleri, geçen ay itibariyle Türkiye'nin 6. Akredite Melek Yatırımcı Ağı oldu. İstanbul İş Melekleri akreditasyon sonrası ilk etkinliğini 9 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirdi.

İstanbul İş Melekleri, yüksek etki yaratacak yeni girişimleri başlangıç aşamasında keşfetmek, mentorluk yapmak ve Türkiye'deki potansiyel yatırımcıları geliştirmeyi amaçlayan bir akredite melek yatırımcı ağı.

4 girişimin sunum yaptığı etkinliğe, 35 yatırımcı katıldı. 2015 yılı itibariyle melek yatırımcı sayısını arttırmayı planlayan İstanbul İş Melekleri, özellikle yeni yatırımcıları ekosisteme kazandırmak için çalışmalar yapıyor.  Yeni yatırımcıları ise "Ortak Yatırım" yapmaya yönelterek deneyim kazanmalarını bu sayede Türkiye'nin melek yatırım hacmini arttırmayı hedefliyor.

Ayrıca İstanbul İş Melekleri, yatırım önceliğinde olan girişimcilere yasal ve ticari süreçte yardımcı olarak ölçeklenebilir projeler yaratmayı hedefliyor. Bu süreçte, üyeleri ile girişimcilere strateji geliştirme ve büyüme konularında rehberlik ediyorlar.

İstanbul İş Melekleri Hakkında:

İstanbul İş melekleri 2012 yılında Gülsüm Çıracı ve Kadir Boysan liderliğinde kurulmuş. Üye melek yatırımcıları;  başlangıç aşamasındaki girişimcileri pazar lideri olmaları için hızlandıracak deneyimli kişilerden oluşuyor.

İstanbul İş melekleri, seçmiş olduğu projelere tohum ve erken aşama döneminde yatırımlar yapıyor. Yatırım aralığı esnek olmak ile beraber genelde 50.000 TL - 500.000TL aralığında. Bölgedeki yatırımcılar için, Türkiye'nin "yatırım merkezi" olmasına katkıda bulunmayı hedeflemekte. İstanbul İş melekleri'nin yatırım alanları önceliği ise yazılım, ileri teknolojiler, mobil teknolojiler ve internet teknolojileri.

İstanbul İş Melekleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.istanbulbusinessangels.org web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor