Kadın Girişimciler "Teknoloji Melekleri Projesi" İle Teknoloji Uzmanı Olacak!

Teknoloji alanında Türkiye'nin kadın girişimcilerini yetiştirmek amacıyla başlatılan Teknoloji Melekleri Projesi, 90 kadını mobil teknoloji alanında eğitecek. İTO liderliğinde, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve İTÜCÜ ortaklığında, İstKA'nın desteğiyle gerçekleştirilen proje tanıtıldı.

Teknoloji alanında Türkiye'nin kadın girişimcilerini yetiştirmek amacıyla başlatılan Teknoloji Melekleri Projesi, 90 kadını mobil teknoloji alanında eğitecek.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) liderliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle gerçekleştirilen "Teknoloji Melekleri Projesi" tanıtıldı.

Çağlar: Kadın İstihdamı Devamlılık Arz Etmeli

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Teknoloji Melekleri Projesi'nin tanıtım toplantısında, sağlam bir ekonominin ancak teknolojinin etkin kullanımıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Pek çok ileri teknoloji şirketinin yüzlerce ülke ekonomisini geride bırakacak oranda büyüdüğünü aktaran Çağlar, Türkiye'nin girişimci yönünü daha aktif kullanması gerektiğini anlattı.

Çağlar, kadın girişimcilerin desteklenmesi için İTO'nun gereken katkıyı sunmaya devam edeceğini belirterek, "İTO'da şu anda 4 kadın meclis üyemiz var. Ve her biri de alanında çok başarılı isimler" dedi.

Kadın girişimcilerin teknoloji alanında başarılı olacağına inandığını söyleyen Çağlar, kadın istihdamı konusunda atılan adımların devamlılık arzetmesi gerektiğini vurguladı.

"Genç Kadınlarımız, Mobil Teknoloji Sektöründe 120 Saat Eğitim Alacaklar"

TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Kal, yüzde 75 istihdam garantisiyle "Teknoloji Uzmanları" yetiştirmek amacıyla başlatılan "Teknoloji Melekleri Projesi"nin ilk etapta 90 kişiyle eğitime başlayacağını, bu sayının ilerleyen dönemlerde artabileceğini söyledi.

Proje sayesinde 18-25 yaş arasında, ilk etapta en az lise mezunu 90 genç kadının, "Teknoloji Uzmanı" olarak başlayacakları kariyer yolculuklarına girişimci olarak devam edeceğini belirten Kal, "Teknoloji Melekleri Projesi kapsamında genç kadınlarımız, mobil teknoloji sektöründe 120 saat eğitim alacaklar. Mobil satış teknikleri ve mobil ürün teknolojilerini öğrenirken, mesleki İngilizcelerini de geliştirebilecekler. Eğitimi başarıyla tamamlayan gençler, uluslarrası City & Guilds platformu tarafından akredite edilecek. Bu sayede uluslararası geçerliliğe sahip 'Teknoloji Uzmanı' sertifikasına hak kazanacaklar" bilgisini verdi.

Şanslı İsimler ABD’deki Silikon Vadisi’ne Gidecek

Kal, iş fikri olan girişimci adaylarının KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almalarının da sağlanacağını ifade ederek, katılımcıların KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'ne başvurma hakkı kazanacaklarını söyledi.

Verilen bilgiye göre, proje sonunda "Proje Pazarı" etkinliği de düzenlenecek. İş fikrini hayata geçirmek isteyen kadın girişimciler, bu sayede projelerini akademisyenlere ve melek yatırımcılara sunma imkanı bulacak. İş fikrine sahip genç girişimciler arasından belirlenecek sayıda kadın kursiyer, ABD'deki Silikon Vadisi'ne gidecek.

"Teknoloji Melekleri Projesi" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.teknolojimelekleri.com veya www.ito.org.tr/IKGK/ web adreslerini ziyaret edebilirsiniz. Başvuru için ise buradaki formu doldurup girişimcilik@ito.org.tr e-mail adresine göndermelisiniz.

Haberimizi 18-25 yaş arasındaki en az lise mezunu genç kadın girişimci başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor