TÜRKONFED: Yeni Dünya Düzeninin Zenginlik Birimi "Girişimcilik"!

MESİAD, yoğun bir katılımla ve görkemli bir törenle, Yılın İş İnsanlarını, girişimcilerini ve sosyal alan ödüllerinin sahipleri ile buluşturdu.TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, uluslararası arenada yeni zenginlik ölçütünün girişimcilik olduğunu söyledi. Detaylar Haberimizde..

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği, (MESİAD) yoğun bir katılımla ve görkemli bir törenle, Yılın İş İnsanlarını, girişimcilerini ve sosyal alan ödüllerinin sahipleri ile buluşturdu. 

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, uluslararası arenada yeni zenginlik ölçütünün girişimcilik olduğunu söyledi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği ‘MESİAD Yılın İş İnsanları’ ödül törenine katıldı. Onatça, törendeki konuşmasında, “Ne petrol ne doğalgaz, ne tarım arazisi ne teknoloji... Artık gelişmiş ülkeler sahip oldukları inovasyon gerçekleştirebilen girişimci oranlarıyla sıralanıyor. Amerika, yarattığı silikon vadilerine dünyanın dört bir yanından girişimciler davet ediyor. Onlara türlü teşvikler veriyor. Ülkesinde özel teşebbüsün, girişimciliğin artması için programlar, projeler üretiyor, enstitüler kuruyor. ‘Orta Gelir Tuzağı’ndan çıkmak isteyen Türkiye’nin de bu yönteme önem vermesi gerekiyor” dedi.

Teşviğin Temeli Demokrasi ve Hukuk

Girişimciyi sadece yatırım altyapısıyla çekebilmenin mümkün olmadığını belirten TÜRKONFED Başkanı Onatça, güven duyulan hukuk sistemi ve ileri demokrasinin teşviğin temelini oluşturduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan pakette özel sektör yatırımlarının yüzde 15.5 seviyesinden yüzde 19.3 seviyesine çıkması, ‘Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi’ sıralamasında da ilk 40 ülke arasına girmenin hedeflendiğini belirten Onatça, yeni bir teşvik uygulamasına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin sektörel ve ilçe bazında uygulanacak teşvik modeline geçmesi gerektiğini savundu.

Anamur Muzu Örneği

Onatça, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalkınma ajansları ile artık hangi bölgemizin hangi kentimizin hatta hangi ilçemizin hangi sektörlerde rekabet üstünlüğü olduğunu öğrendiğimizi düşünüyorum. Örneğin, Mersin’imizin güzel ilçesi Anamur... Bu ilçemiz muz üretiminde dünyanın birçok kentini rekabette geride bırakabilir. Ama, Anamur’da sadece iç ve dış pazar için muz üretimini teşviklendirmek eksik kalır. Anamur’da organik muz maması ürettirip dünya markası yapacak tesislerin doğmasını teşvik etmemiz gerekiyor. Marifet muz ihraç etmek değil, 150 gr muzu 5 euroya satabilmek olmalı. Ancak, bu model ihracatımızın kilogram bedelini artırabilecek. Bu model bizi orta gelir tuzağından çıkarabilecektir. O yüzden açıklanacak paketlerde sektörel ve ilçe bazında yeni bir teşvik modeli beklentimizi sürdürüyoruz.”

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve çok sayıda davetlinin katıldığı ‘MESİAD Yılın İş İnsanları’ töreninde 13 dalda ödül sahibini buldu.

Yılın İş İnsanları Ödülü’ne Layık Görülenler;

  • MESİAD Yılın İlçe Eğitim Yatırım Ödülü-Tarsus Amerikan Koleji-SEV Sağlık Eğitim Vakfı
  • MESİAD yılın İş İnsanı Yenilikçi Yatırım Ödülü-Ali Haydar GÜLER / Fiberton Prekast  A.Ş.
  • MESİAD Yılın İş İnsanı Girişimci Teşvik Ödülü-Mehmet DAĞ / OBJE FTD Tekstil
  • MESİAD Yılın İş İnsanı Girişimci Ödülü-Seyfetullah IŞIK / Armada Duvar Kağıtları
  • MESİAD Yılın İş İnsanı Ödülü-Hasan ŞEMSİ / Berdan Cıvata
  • MESİAD Yılın İş İnsanı Büyük Ödülü-senan İDİN / Aves

Sosyal Alan Ödülleri

  • MESİAD Proje Pazarı Ödülü-Bahadır K.KÖRBAHTİ / Mersin Üni. Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu
  • MESİAD Sanat ve Sanata Katkı Ödülü-Hasan CANEL / Heykeltraş - Etem ÇALIŞKAN / Hat Sanatçısı
  • MESİAD Mersin Kent Tarihine Katkı Ödülü-Mirza TURGUT
  • MESİAD Yılın Çevreci ve Doğa Dostu Ödülü-Prof. Dr. Serap ERGENE
  • MESİAD Sosyal Sorumluluk Ödülü-Prof. Dr. Aynur ÖZGE
  • MESİAD Yılın Eğitime Katkı ve Kent Tanıtım Ödülü-Prof. Dr. Ahmet ÖZER
  • MESİAD Teşekkür Plaketi-İbrahim GENÇ / Yenişehir Belediye Başkanı

TÜRKONFED Hakkında

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesini sağlamak ve rekabet gücünü artırmak, sanayileşme perspektiflerini belirlemek, kamu reformu ve yerel yönetimler konusundaki çalışma ve uygulamaları izlemek, bölge ve sektörlerde girişimci örgütleri desteklemek amacıyla faaliyetini sürdürmekte. TÜRKONFED, bünyesindeki 22 federasyon altında toplanan 150 dernek ile 208 milyar dolarlık iş hacmine sahip, 1 milyonu aşkın kişiye istihdam sağlayan, 65 milyar dolardan fazla ihracat yapan, 11 binden fazla iş insanını temsil etmekte. Türkiye’nin bağımsız, tarafsız, gönüllü ve sivil örgütlerinden biri olan TÜRKONFED, iş dünyasının sorunlarına çok sesli, tarafsız ve yapıcı bakış açısıyla yaklaşmakta, çözüm önerileriyle sektörel ve ulusal ekonomi politikalarının oluşturulmasına destek olmakta. Bu bağlamda, ekonominin bölgesel ve sektörel perspektiflerini karar mercilerine aktararak Türkiye ekonomisinin gelişmesi için çalışmakta ve iş dünyasının uluslararası entegrasyonuna ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olmakta.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turkonfed.org web adresini, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ise www.mesiad.org web adesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.924 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, STK, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor