Üniversitelere Giden İnovasyon ve Girişimcilik Platformu: InnoCampus

InnoCampus koyternerlerle Türkiye’deki üniversiteleri gezecek. İçinde bulunan ortak çalışma alanı , öğrenme alanı ve FabLab ile ‘Ortak çalışma alanları’ fikrinin geliştirilmiş hali olan proje, prototip olarak bir TIR'a yerleştirilecek ve Türkiye’deki üniversiteleri gezecek. Detaylar haber

InnoCampus koyternerlerle Türkiye’deki üniversiteleri gezecek. İçinde bulunan ortak çalışma alanı , öğrenme alanı ve FabLab ile ‘Ortak çalışma alanları’ fikrinin geliştirilmiş hali olan proje, prototip olarak bir TIR'a yerleştirilecek ve Türkiye’deki üniversiteleri gezecek.

Innocampus Nedir

InnoCampus, üniversitelere giden bir inovasyon ve girişimcilik platformu. Bir üniversiteden diğerine taşınabilen ortak çalışma, ortak öğrenme, ortak yaratma alanlarından ve dijital platformdan oluşur.

Innocampus Amacı Nedir?

InnoCampus’un amacı, farklı alanlarda okuyan öğrencilerin özel tasarlanmış bir mekanda, işbirliğine dayalı inovasyon ve girişimcilik deneyimini edinerek, yaratıcı ürünler ve hizmetler tasarlamaları. Bu proje ile üniversite öğrencileri eğitim alırken  inovasyonun önemini erken safhada kavrayabilecekler.

Proje, üniversitelerin yanı sıra kamu, özel sektör ve STK'larla da kurulacak işbirliği ve ortaklıklar yoluyla dinamik bir inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin oluşturulmasını, Türkiye'nin inovasyon performansının ve gençlerin istihdamının arttırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

3'ü Bir Arada İnovasyon Platformu

InnoCampus Kurucu Ortaklarından Memet Ünsal: "İlk önce ortak çalışma alanları ilgimizi çekti. Ancak 'Bu, tek başına yeterli olmaz buna bir de 'ortak öğrenme alanı' lazım' dedik. Bir de fikirleri doğrudan prototipe dönüştürerek çalışıp çalışmadığını görebileceğimiz bir yer olmalı dedik. Bunun için de bir 'Ortak çalışma alanı' yarattık. Dolayısıyla birbirini besleyen, 3 alanı olan bir yer geliştirdik. InnoCampus'ü kurduk." diyor.

Her Üniversitede 1 Ay

InnoCampus üniversitelere nasıl gidecek? Ünsal şöyle anlatıyor:

"Bu 3 alanlı yeri bir prototip olarak tekerleklerin üzerine koyup Türkiye'de gezdirmeyi düşünüyoruz. Bir TIR'ın üzerine 3 tane yük konteyneri yerleştiriliyor. Böylece prefabrik şekilde 100 m2'lik bir alanda hem ortak çalışma alanı hem ortak öğrenme alanı hem de FabLab'i bulunan bir kampus yarattık. Öncelikli amacımız İstanbul'un dışına çıkmak. Hedefimizde yurtdışına götürmek te var."İnovasyon ve girişimcilik alanında 2'inci ve 3'üncü 10'daki üniversitelere gitmek istediklerini aktaran Ünsal, "Her bölgeden bir üniversiteye gitmek istiyoruz. Martta Çukurova Üniversitesi'nde başlayacağız" dedi.

Her üniversitede 1 ay geçireceklerini belirten Ünsal, "Yoğun bir girişimcilik, inovasyon programı düzenleyeceğiz. Bir portal hazırlıyoruz. Buraya genç girişimciler kayıt olabilecekler, takımlar kurabilecekler. Fikirleri olan girişimcileri bu 1 ay içinde, o fikirlerini bir aşamaya getirmelerine yardım edeceğiz" dedi.

"Türkiye'de Sosyal İnovasyonu Daha Fazla Duyurmak İstiyoruz"

"Projeyle fikri olan gençlere, onları bir sonraki aşamaya geçirecek kıvılcımı vermek istiyoruz" şeklinde konuşan Ünsal, "Bir aydan sonra onlara yardım edecek mentörlerle ilişkilerini sürdürmelerini sağlayacağız. Bizim için önemli olan kavramları Türkiye’de duyurmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi sosyal inovasyon. Sosyal inovasyon da hem para kazanacak bir iş yaratıyorsunuz hem de topluma faydalı işler yapıyorsunuz. Engellilere yönelik bir iş hazırlamak bunlardan biri" dedi.

InnoCampus hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.innocampus.org web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi üniversite öğrencileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor