En Taze Doğal Lezzetleri Sizin İçin Dalından Koparan Girişim: DalındanKoptu!

En taze doğal lezzetleri sizin için dalından koparan girişim; DalındanKoptu çifçiler tarafından üretilen organik ürünleri organik ve doğal ürün severlerle buluşturuyor. Peki onları bu girişime iten sebep ne? Detaylar haberimizde..

En taze doğal lezzetleri sizin için dalından koparan girişim "DalındanKoptu"; çifçiler tarafından üretilen organik ürünleri organik ve doğal ürün severlerin sofralarına kadar getiriyor. Peki onları bu girişime iten sebep ne?

Onlara girişimciliğin kapılarını çocuklarının üniversite için başka şehirlere giderken çantalarında götürdükleri sebze ve meyveler açtı. Çantalar da giden sebze ve meyveler; tazeliği, kokusu ve lezzeti ile büyük ilgi gördü. Finike'de dalından kopan doğal lezzetler klasik pazarlama yöntemi ile seralarda ve bahçelerde yetistiriliyor. Yöneticiliğini ise girişimci iki ailenin çocukları olan Safa Saraç ve Osman Erdoğan yapıyor.

Dalindankoptu Ailesi; ürünlerini stokta bekletmiyor. Gelen siparişler üzerine meyve ve sebzeler hemen toplanıyor. Aynı gün kargolanan ürünler 24 saat içerisinde, tazeliğini kaybetmeden evinize ulaşmış oluyor.

Dalindankoptu Ailesi İle Yaptığımız Röportaj

Girişiminizi tanıtır mısınız?

"Dalindankoptu.com'un hedef kitlesi doğal ve sağlıklı beslenmeyi, isteyip bu ürünlere ulaşamayanlardır. Amacımız nasıl yetiştirildiği ve üretildiği belli olan ürünlerimizi tüketicilerin rahatlıkla tüketmesini sağlamaktır. Dalindankoptu.com'daki sebze ve meyvelerin neredeyse tamamı (kendi yetiştirmediklerimiz güvenilir komşu çiftçilerden tedarik ediliyor) kendi bahçelerimizde yetiştiriliyor. Sebzelerimiz iyi tarım uygulamalarıyla denetimli, hormonsuz(arılı üretim ile) üretilmektedir. Köy ürünleri kategorisindeki reçel, salça, toz biber, erişte, tarhana gibi ürünler ise yine ev yapımı olarak annelerimiz ve köy hanımları tarafından üretiliyor. Köy ürünleri yine doğal ürünlerden üretiliyor. Örneğin; Erişte içerisinde kendi tavuklarımızın yumurtaları var."

Girişiminiz kimler tarafından, ne zaman kuruldu? Kurucuların kısaca profesyonel geçmişlerinden bahseder misiniz?

"Dalindankoptu.com'un kurucusu Safa Saraç. Antalyalı Ailesi çifti, 2013 Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu. 2 yıllık pazarlama ve 1 yıllık dijital medya tecrübesi bulunmakta. Proje ortağı: 2004 Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunu. Antalyalı, ailesi ve kendisi çiftçi olan Osman Erdoğan."

Girişiminizi ne kadar sürede geliştirdiniz? Hazır bir altyapı mı kullandınız?

"Girişimimiz aynı zamanda Türkiye'nin ilk online manavı olma özelliği taşıyan sebzeevi.com'un uzantısıdır. Osman Erdoğan'ın ilk olarak 2007 yılında başlattığı bu proje şuan dalindankoptu.com olarak 1 yıldır faaliyet göstermektedir. Yazılım olarak ideasoft altyapısını kullanmaktayız."

Girişiminize dair bir kaç veri paylaşır mısınız? (Ziyaretçi/üye, satış/ürün, içerik sayısı vb..) Kara geçtiniz mi veya Ne zaman geçmeyi bekliyorsunuz?

"Sayfamızda şuan toplam 130 adet ürün bulunmakta bunlar mevsimsel olarak eklenip çıkartılmaktadır, değişmektedir. 130 adet ürünün 60 adedini köy lezzetleri oluşturmaktadır. Şuan proje kar etmemektedir. Henüz projeye olan yatırımlar devam ettiği için net kar oluşmamaktadır."

Bu pazarın büyüklüğü ne kadar? Hedefleriniz neler?

"E-ticarette 2013 yılında kendini göstermeye başlayan gıda sektörü 2014 çok hızlı ilerledi, bu trend 2015'te artarak devam edecek. Bizde e-ticarette sebze meyve ve köy ürünleriyle çok küçük bir kısma niş bir alana giriyoruz."

Rakipleriniz kimlerdir? Rakiplerden farkınız nedir?

"Sebze ve meyvenin yanı sıra ev yapımı ürünlerin olması bizi birçok rakiplerimizden farklı kılıyor. Hasanbey.com ve portakalbahcem.com niş alanda e-ticarette yapmaları açısından en yakın rakiplerimiz."

Girişim sermayeniz, gelir modeliniz, aldığınız destek/yatırımlar nelerdir? 3 yıl içindeki büyüme durumunuz nedir?

"Yaklaşık 100 bin TL gibi bir öz sermaye ile kurduk. Her hangi bir destek ve yatırım almadık. Altyapımız neredeyse tamamen oturmuş durumda olduğu için sadece marka bilinirliği ve reklam ile 3 yıl içerisinde %1000 bir büyüme hedefliyoruz."

Fiyatlama ve alternatif gelir kanallarınızdan bahseder misiniz? Tedarik yönetiminizle ilgili detaylar verebilir misiniz?

"Ürün fiyatlandırmalarında büyükşehirlerde uygulanan market fiyatlarını aşmamaya dikkat ediyoruz. Paketleme tesisimiz 50 dönümlük narenciye bahçemiz ve 25 dönümlük kapalı seralarımızın hemen yanı başında bulunmaktadır. Saat 13.00'a kadar gelen siparişler aynı gün dalından toplanıp paketlenip gönderilmektedir. Bunun yanı sıra yumurtalarımız bahçelerimizin içinde gezen tavuklarımızdan günlük toplanmaktadır. Bal, kendi bahçelerimizin içerisindeki kovanlardan toplanmaktadır. Köy ürünlerimiz ise maksimum 20'şer kg üretilmektedir yani talep edildikçe taze üretilip fazla stok yapılmamaktadır."

Girişiminize dair diğer eklemek istedikleriniz var mı?

"Sebze meyve alanında da her geçen gün yeni girişimler oluyor. Bu girişimlerin bir çoğu kısa sürede kapanıyor. En önemlisi tabi kide ürün kalitesi, sonrasında hızlı gönderi ve gönderi takibi geliyor. Biz kapıya kendi araçlarımızla teslimat yapamıyor olabiliriz fakat Antalya'dan bahçelerimizden gönderdiğimiz ürünün İstanbul Anadolu yakasına 1 günde, Avrupa yakasına ise en geç 2 günde teslim edilmesi için sürekli takipçisi oluyor bu süreç içerisinde kargo şubesi, dağıtım personeli ve müşteri ile sürekli irtibat halinde oluyoruz. Türkiye'nin her yerinden müşterilerim var. Kars'taki sürekli müşterimize ürünlerimiz 3 günde ulaşıyor."

DalındanKoptu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.dalindankoptu.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi doğal ve organik ürün tüketmeyi tercih eden okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

erol fındık
erol fındık
Sağlığınızı seviyorsanız sertifikalı organik ürünler tüketin.
http://www.organiktuketiyorum.com/urunler.html
Erol Fındık
Erol Fındık
Sağlığınızı seviyorsanız içerisinde katkı ve kimyasal içermeyen sertifikalı organik gıdaları tercih edin.Sağlıklı nesiller yetiştirin.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor