Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen 1001, 1005 ve 3501 proje destek programlarının 2014 Eylül dönemi sonuçları açıklandı. Detaylar haberimizde..
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen 1001, 1005 ve 3501 proje destek programlarının 2014 Eylül dönemi sonuçları açıklandı.
ARDEB’in Yürüttüğü Destek Programları
- 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemek.
- 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı’nın amacı; ülkemizde ihtiyaç duyulan, teknolojik dışa bağımlılığımızı azaltacak ve/veya ülkemizin rekabet gücünü artıracak ulusal/uluslararası yeni bir ürün/süreç/yöntem/model geliştirme amacına yönelik uygulamalı araştırma ve/veya deneysel geliştirme projelerinin desteklenmesi.
- 3501-Kariyer Geliştirme Programı
Kariyer Geliştirme Programı’nın (3501) amacı; kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmek. 21. yüzyılın akademik önderliğini yüklenecek genç araştırmacıların çalışmaları desteklenerek, hem genç bilim insanlarının kariyerlerini araştırmacı ve eğitimci olarak en iyi şekilde sürdürmeleri, hem de bilimsel düzeyimizin geliştirilmesi ve bilimin ülke kalkınmasındaki rolünün artırılması amacına yönelik bir program.
Panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan ve Proje Teşvik ve Destekleme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 6. maddesinin ilk fıkrası çerçevesinde, Mali İlkeler ve benzeri konularda değerlendirilmesine geçilen projelerin yürütücüleri ve bağlı bulundukları kurumlar aşağıdaki linklerde liste olarak verilmiştir:
Panel ortak raporlarına en geç iki hafta içerisinde pys.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilinecek. Projeleri desteklenmesine karar verilen proje önerisi sahiplerinin panel raporu kendilerine ulaştıktan sonra bir hafta içerisinde (proje önerisinde talep edilen bütçeye göre) TÜBİTAK Bütçe Tablosunu doldurmaları ve pys.tubitak.gov.tr adresinden sisteme yüklemeleri gerekmekte.
TÜBİTAK destekleme programları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberimizi destekleme programlarından faydalanmak isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.