Huzurlarınızda 2014'te Trend Olan Dijital Gelişmeler!

Dünyanın önde gelen kişisel ürün tavsiye, e-posta, sosyal ve mobil pazarlama çözüm sağlayıcılarından biri olan Avusturya merkezli Emarsys, 2014’te dünya genelinde dijital alanda öne çıkan trendleri açıkladı. Detaylar haberimizde..

Dünyanın önde gelen kişisel ürün tavsiye, e-posta, sosyal ve mobil pazarlama çözüm sağlayıcılarından biri olan Avusturya merkezli Emarsys, 2014’te dünya genelinde dijital alanda öne çıkan trendleri açıkladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Emarsys Türkiye Ülke Müdürü Murat Erdör, dijital dünyanın oldukça hareketli bir yıl geçirdiğini, artan online satışlarla birlikte gönderilen e-posta sayısının inanılmaz derece arttığını ve kaliteli içeriğin 2014’ün ön plana çıkan konularından birisi olduğunu vurguladı.

Erdör, 2014’te öne çıkan 10 dijital trendi şöyle sıraladı:

  1. E-posta Pazarlamada Kişiselleştirme: Artan online satışla, gönderilen e-posta sayısı inanılmaz derece arttı. Herkese aynı mesajı gönderen firmaların satış anlamında fazla şansı yokken, kişiye özel e-posta gönderenlerin okunma ve geri dönüşüm oranları artmaya devam etti.
  2. Video Pazarlama: Haziran’da oynanan Dünya Kupası sırasında Youtube’da video izleme oranları rekor kırdı. Kullanıcıların altı saniyede kendisini ifade etmesini sağlayan video programı “Vine”, yılın en popüler ürünü oldu. Video hala çok popüler ve pazarlama kanalı olarak vazgeçilmezler arasında.
  3. Tavsiye Sistemleri: Web sayfasını ziyaret eden müşterileri binlerce ürün ile boğmadan en uygun ürünü sunup sitede daha fazla zaman geçirmesini sağlamak, Tavsiye Sistemleri sayesinde artık daha kolay hale geldi.
  4. Büyük Veri: Firmalar bugün birçok müşteri verisi topluyor ancak bilgi akışı çok hızlı ve değişken olduğu için veri analizinde zorlanıyor. Verilerin sağlıklı şekilde toplanması ve verimli şekilde analiz edilmesi, 2014’ün en önemli gündem maddelerinden biriydi.
  5. İçerik Pazarlaması: Her firma web sayfasının arama motorlarının ilk sayfasında çıkmasını ve fazlasıyla okunmasını istiyor ancak her gün birçok içeriğin yayınlanmasından dolayı bu çok zor hale geliyor. Bu nedenle kaliteli içerik, 2014’ün ön plana çıkan konularından birisi oldu.
  6. Mobil Pazarlama: Mobil cihazlarla her şeyi yapabildiğimiz günümüzde firmalar mobil uygulamalar aracılığıyla tüketicilerle daha fazla iletişim halinde kaldı. Mobil cihazlara uyumlu web sayfası ve e-posta içerikleri de bu yıl daha fazla önem kazanırken, mobilde yapılan hedefleme çalışmaları ön plana çıktı.
  7. Lokasyon Bazlı Pazarlama: Geçmişte reyting rekoru kıran “Biri Bizi Gözetliyor” yarışması, artık gerçek oldu. Firmalar mobil cihazlarla yapılan her işlemi takip ederek, özel fırsatlar sunmaya başlarken, iBeacon yılın ön plana çıkan yazılımı oldu.
  8. Sosyal Medya’yı Etkin Kullanma: Sosyal medya 2014’te de yoğun olarak kullanıldı. Dünya Kupasında Facebook’ta yapılan paylaşımların önceki dönemlere göre çok fazla arttığı görüldü. Dünya Kupası sponsoru olmamasına rağmen bazı markalar, Twitter’daki akıllı paylaşımları sayesinde sponsor olan diğer firmalardan çok daha fazla konuşuldu. Bu da sosyal medyayı etkin kullanmanın önemini ortaya çıkardı.
  9. Giyilebilir Teknoloji: Akıllı saatler, vücudun biyolojik ve fizyolojik bilgilerini anlık okuyan giysiler, güneş enerjisini depolayıp cep telefonu şarj eden kıyafetler... Firmalar artık günlük hayatta kullanılan ürünleri teknolojik olarak konumlandırmaya başladı ve bu daha bir başlangıç.
  10. Kullanıcı Dostu Tasarım: Rahatlıkla kullanılabilen kolay ve basit tasarım, yeni trend. Birçok web sayfası, insanı ön plana aldı ve rahatlıkla okunabilmek için altyapı değişikliklerini yaptı. Bu, web sayfalarına hangi cihazdan girilirse girilsin sıkıntı yaşanmadan okunabilmesini de sağladı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor