MasterCard'dan Girişimcilere Start Path ile Gelişim Fırsatı!

MasterCard, yeni kurulan startup şirketleri destekleyerek inovatif ticaret çözümleri geliştirmek üzere kurduğu Start Path programında yeni sezon başvurularını başlattı. Detaylar haberimizde..

MasterCard, yeni kurulan startup şirketleri destekleyerek inovatif ticaret çözümleri geliştirmek üzere kurduğu Start Path programında yeni sezon başvurularını başlattı. Türkiyeli girişimciler dâhil tüm Avrupalı şirketleri davet eden MasterCard Start Path eğitimiyle inovasyon için çalışan şirketler stratejik partnerlerle yeni iş fırsatları yakalayacak.

Start Path Europe, ticaret çözümlerine yönelik çalışan startup şirketlere mentorluk ve eğitim sunmak amacıyla 2015 sezonu başvurularını başlattı. Her yıl Avrupa’dan sekiz girişimci şirket seçen ve girişimcilere 12 aylık eğitim sunan Start Path, Nisan ayında başlayacak. Türk girişimcilerin katılımına da açık Start Path’te başvurular 19 Şubat tarihine kadar alınacak.

İnovatif ticaret çözümleri geliştirmek isteyen ya da çözümünü şimdiden test aşamasına getirmiş girişimciler arasından Mart ayında yapılacak değerlendirmede seçilecek 8 şirket, 12 aylık hızlandırma programının ilk etabında Dublin’de eğitime katılacak. MasterCard’ın global uzman havuzundan eğitmenlerle birlikte MasterCard partnerleri de girişimcilerin iş fikirlerini geliştirmeleri için mentorluk sunacak.

Dublin’deki eğitimin ardından mentorluk süreci sahaya taşınacak. Şirketler tam kapasiteyle çalışarak, MasterCard’ın stratejik müşterileriyle bir araya gelecek. Kritik çözümler ve özel ürünler ortaya koyma ve iş modellerini hayata geçirme fırsatı bulacak. Start Path Europe katılımcıları böylece yaratıcı fikirlerini MasterCard’ın geniş partner ağıyla buluşturma şansını yakalayacak. Start Path Europe için başvurular 19 Şubat 2015 Perşembe gününe kadar devam edecek.

MasterCard Start Path Europe’un ilk dönemi 2014 yılında altı finalist girişimcinin katılımıyla tamamlandı. 30’dan fazla ülkeden başvuran şirketler arasında Ridango, Zencard, Xpreso, Instabank, MePin ve Storee, Start Path’ın ilk altı mezununu oluşturdular.

Dublin’de 2012’den beri faaliyet gösteren Xpreso, e-ticarette takip ve teslim zamanı için müşterilerin kuryelerle doğrudan irtibat kurarak evde kargo bekleme süresini kısaltan mobil çözümler sunuyor. Xpreso’nun CEO’su Simon Pleass; “Start Path sayesinde Xpreso’da bir sıçramaya imza attık. MasterCard’ın desteğiyle büyük kurumlara ulaşabildik. İş fırsatlarıyla birlikte satış hacmimizi de artırdık” diyor.

MasterCard Start Path Global Başkanı Stephane Wyper, Start Path Europe’ın yeni dönemini şöyle değerlendirdi:
“Girişimcilerin ayrı ayrı ihtiyaçlarını dinleyerek, onlara yönelik destek ve mentorluk sunduğumuz Start Path Europe’u benzerlerinden ayrılan bir eğitim programı olarak görüyoruz. Amacımız girişimcileri başarıya ulaştırmak ve yalnız başlarına erişemeyecekleri bir büyüme hızına el birliğiyle ulaşmak.”

Unutmayın, Start Path Europe için başvurular 19 Şubat 2015 Perşembe gününe kadar devam edecek. Başvuruda bulunmak isterseniz başvuru işlemlerinizi buradan gerçekleştirebilirsiniz.

MasterCard Start Path hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.startpath.com web adresini ziyaret edebilir, ayrıca Twitter hesabını takip edebilirsiniz.

Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor