Girişimci Solucanlar Projesiyle Organik Atıklar Gübreye Dönüşüyor!

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü organik atıkları, organik gübreye dönüştürmeye başladı. Projeye, ilçede pilot olarak seçilen bir lisede start verildi. Detaylar haberimizde..

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü organik atıkları, organik gübreye dönüştürmeye başladı. Projeye, ilçede pilot olarak seçilen bir lisede start verildi.

Solucan Desteği

Avrupa Birliği ülkelerinde yer alan okulların da dikkatini çeken proje kapsamda, pilot okul olarak seçilen Maltepe Anadolu Lisesi’nde başlatılan “Girişimci Solucanlar Projesi”ne destek olarak solucanlar temin edilip, okula kompost kutular yerleştirildi. Okulun Çevre Kulübü öğretmen ve öğrencileri, okulun yemekhanesinden çıkan meyve, sebze, çay, yumurta gibi atıkları “Kırmızı Kaliforniya Solucanları” yardımıyla altın değerinde olan sıvı ve katı organik gübreye dönüştürerek, belediyenin hedeflediği “Sıfır Atık Projesi”ne destek oldu.

Projeye AB İlgisi

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan: “Bu projemizi geliştirmek için diğer okullarla da işbirliği yapmak istiyoruz. Projemiz, Avrupa Birliği ülkelerinde yer alan okulların da dikkatini çekti. Erasmus Plus projeleri kapsamında ‘Gelecek için Enerji’ ve ‘Temiz Enerji’ başlıkları altında örgütlenen Slovakya, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti’ndeki öğretmen ve öğrenciler, mart ayında ilçemize gelerek, projemizi yerinde inceleyecek ve değerlendirecek.” dedi.

Kırmızı Kaliforniya Solucanları

50 yılı aşkın bir süredir tarımda verimi arttırmak amacıyla kullanılan organik solucan gübresi en iyi, "Kırmızı Kaliforniya" adıyla bilinen "Lumbricus Rubellus" cinsi solucanlardan elde ediliyor. Özel bir solucan türü olan “Kırmızı Kaliforniya Solucanı”nın gübresi, üstün nitelikte gübre olup, solucanların sindirim sistemleri ve yüzeylerindeki sölom sıvısı sayesinde oluşuyor.

Girişimci Solucanlar Projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz girisimcisolucanlar.weebly.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

maltepe.bel.tr kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorumlar

Soliverm %100 Organik Solucan Gübresi
Soliverm %100 Organik Solucan Gübresi
Kesinlikle çok yeni ve henüz yeterince tanıtılmayan bilinmeyen ancak çok kaliteli ve faydalı bir gübre cinsi, Mutlaka denenerek faydalarının  gözlemlenmesini tavsiye ederim. http://www.soliverm.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor