Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği (DOGED) Kariyer Portalı Yayında

Türkiye’de faaliyet gösteren tüm oyun geliştiricilerini bir araya getirmek amacıyla yola çıkan Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği, oyun geliştirme alanında kariyerine yön çizmek isteyen herkesin yararlanabileceği bir projeye imza attı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de faaliyet gösteren tüm oyun geliştiricilerini bir araya getirmek amacıyla yola çıkan Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği, oyun geliştirme alanında kariyerine yön çizmek isteyen herkesin yararlanabileceği bir projeye imza attı.

gelistirici.doged.org adresinden ulaşılabilecek portal üzerinden şu hizmetler kullanılabilecek:

  • Sektördeki firmalar iş ilanlarını paylaşabilecek,
  • Adaylar, yayınlanan ilanlar için dijital başvuru formlarını doldurarak ya da Linkedin profillerini kullanarak başvurularını gerçekleştirebilecekler,
  • Adaylar, “Geliştirici Profili” oluşturabilecekler. Profil oluşturulurken temel bilgiler Linkedin hesaplarından kolayca aktarılabilecek,
  • Geliştirici Profilleri herkese açık durumda olacak,
  • Portale tamamen ücretsiz üye olarak, geliştiricilere form üzerinden mesaj gönderilebilecek. Geliştiricilerin bağlantı adresleri gizli tutulabilecek.

Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği Başkanı Ali Erkin konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Bu proje, geliştirici firma, grup ya da kişilerin ekiplerine yeni çalışma arkadaşları bulabilmelerini, halihazırdaki ekiplerini geliştirmelerini ya da yeni ekipler kurabilmelerini sağlayacak. Diğer yandan kendiliğinden Türkiye’de faaliyet gösteren birçok geliştiricinin kayıtlı olacağı bir veri tabanı oluşacak. Bu sayede derneğimize üye firmaların personel alım süreçlerinin kolaylaştırılmasını amaçlıyoruz.” şeklinde görüşlerini aktardı.

Portal üzerinde geliştiricilerin özellikle oyun geliştirme konularındaki teknik disiplinler üzerine fikirlerini paylaşabilmeleri için özel olarak yaratılan topluluk özelliği olarak bir de forum bulunuyor.

DOGED Hakkında

Türkiye'deki oyun geliştirici firmaların teknik, sosyal ve ekonomik gelişimini iyileştirerek, uluslararası ölçekteki standartlarını, başarısını ve tanınırlığını artırmak için çalışan Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği (DOGED), tamamı yerli oyun geliştiricilerden oluşan yönetim kadrosuyla sektörü bir arada tutarak, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi ve video oyunları konusunda kamu bilincini geliştirmeyi hedefliyor.

Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği (Doged) Kariyer Portalı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz gelistirici.doged.org ve www.doged.org web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi oyun geliştirme üzerine kariyer hedefleyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorumlar

plastik musluk
plastik musluk
Çok güzel bir makale  olmuş teşekkürler

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor