Antropi'nin İlk Mobil Uygulamasını NoteWiz Yayınladı

Türkiye'nin önemli eğitim teknolojileri girişimlerinden Antropi, ilk mobil uygulaması NoteWiz'i yayınladı. NoteWiz uygulaması ile kullanıcılar artık ders veya toplantı notlarını Android cihazlarında saklayabilecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye'nin önemli eğitim teknolojileri girişimlerinden Antropi, ilk mobil uygulaması NoteWiz'i yayınladı. NoteWiz uygulaması ile kullanıcılar artık ders veya toplantı notlarını Android cihazlarında saklayabilecek.

Antropi, ilk ürünü  olan Antropi Teach ile Fatih Projesi'nde yer alacak etkileşimli tahtaların yazılımını sağlamıştı. Teach ile edindiği tecrübeyi mobile aktarmak isteyen Antropi ilk olarak Android'i seçti.

"Android için Dijital Defter" olarak tanıtılan NoteWiz, mobil kullanıcıların ders veya toplantı notlarını Android cihazlarında saklayabilmeleri için yapılmış bir uygulama. NoteWiz; El yazısı, metin, imaj ve PDF desteğinin yanı sıra DropBox ve Box ile yedekleme imkanını da kullanıcılarına sunuyor. Ayrıca, uygulama sayesinde oluşturulan defterler kategorilere ayırabiliyor ve PDF olarak paylaşabiliyor.

Ülkemizde devam eden Fatih Projesi ile 10 milyon öğrenciye tablet verileceği biliniyor. Dünya'da da benzer şekilde eğitimde tablet kullanımı gün geçtikçe artıyor. Özellikle eğitim alanında yapılan bu girişimler ile Android tabletler hızla yaygınlaşıyor ve geleneksel defter-kitap kavramı farklı boyutlara taşınıyor.

LabX Melek Yatırımcı Ağı’nın yatırımcıları ile kurulan ve Girişim Fabrikası tarafından desteklenen Antropi, 2010 yılında "Bir Fikrin Mi Var?" yarışmasının birincisi olmuş ve 2012 yılında düzenlenen "Uluslararası GEP" yarışmasında ise derece almış bir girişim.

Antropi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.antropi.com web adresinizi ziyaret edebilir, ayrıca NoteWiz mobil uygulamasını buradan android cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Haberimizi mobil gelişmeleri yakından takip eden okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor