İnovita, Sağlık Teknolojileri Girişimcilerini Destekliyor!

Girişimcilerin fikirlerini ürüne dönüştürme yolunda ilk adımları daha kolay atmalarını sağlamak için Inovita, kritik olan sağlık teknolojilerine özel “erken seviye girişimci/proje başlangıç destek fonu” oluşturmak üzere devam eden çalışmalarını 2015 yılında hızlandırılacak. Detaylar haberimizde..

Girişimcilerin fikirlerini ürüne dönüştürme yolunda ilk adımları daha kolay atmalarını sağlamak için Inovita, kritik olan sağlık teknolojilerine özel “erken seviye girişimci/proje başlangıç destek fonu” oluşturmak üzere devam eden çalışmalarını 2015 yılında hızlandırılacak.

İnovita Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu, 2010 yılı Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Programı kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından aldığı destekle kurulmuş olup; Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi önderliğinde; Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve İstanbul Üniversitesi Biyomedikal ve Klinik Mühendisliği Birimi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ortaklığında yürütülmekte.

İnovita İşbirliği Platformu, Yaşam bilimleri konusunda İstanbul Bölgesi içerisinde yaşam bilimleri ve teknolojileri alanında yürütülen bilimsel araştırmaların ve geliştirilen yeni teknolojilerin gerçek bir ekonomik değer haline getirilmesi amacıyla üniversite-sanayi işbirliklerinde bir arayüz olmayı hedefliyor. İstanbul’da Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri konusunda faaliyet gösteren ilgili Ar-Ge merkezleri ile üniversiteler (ulusal ve uluslararası), ilgili STK kuruluşları ve özel sektör kuruluşlarını bir araya getirerek öne çıkan sektörel ihtiyaç ve beklentileri belirleyip bu ihtiyaçlara cevap vermek üzere çalışmalar yapıyor.

Hızla Büyüyen ve Güçlenen Bir Sağlık Kümelenmesi

İSEK – İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi 2015 yılında hızla büyümeyi ve güçlenmeyi ve 2015 yılında organize edeceği Genel Kurul toplantısı ile kurumsal yapılanmasını tamamlamayı hedefliyor. Yeni yılda İSEK faaliyetlerine, üniversiteler/kurumlar bünyesindeki bazı araştırma altyapılarının sanayinin ihtiyaçlarına yönelik verebilecekleri akredite hizmetlerin planlanması ile başlamayı planlıyor. İSEK paydaşlarının katkısıyla sürekli güncellenecek bölgesel stratejik öncelikler ışığında, ortak altyapıların kurulumları ve desteklenmesi için gerekli planlama ve projelendirme faaliyetlerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

İSEK, EXPOMED ve BIO15 gibi sektörün önde gelen ulusal ve uluslararası organizasyonlarında temsiliyetini 2015 yılında da sürdürmeyi planlayan İSEK, sağlık teknolojileri odaklı İstanbul’da kurulan kuluçkalar arası (Teknopark İstanbul Biyoküp, Acıbadem Üniversitesi Biyoteknoloji Kuluçkası, İnovita Sağlık Teknolojileri Kuluçkası …) koordinasyonu artırmak üzere kapsamlı çalışmalar yürütecek. 2015 yılı işbirliği toplantıları, bilgilendirme günleri ve sektörel etkinlikleri de kapsayacak aktif bir İSEK yılı olacak.

İnovita Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Destek Fonu

Girişimcilerin fikirlerini ürüne dönüştürme yolunda ilk adımları daha kolay atmalarını sağlamak için kritik olan sağlık teknolojilerine özel “erken seviye girişimci/proje başlangıç destek fonu” oluşturmak üzere bir süredir devam eden çalışmalar 2015 yılında hızlandırılacak. Sağlık alanında faaliyet göstermek isteyen her seviyedeki destek ve yatırım fonları ile işbirlikleri de artırılacak.

İnovita Sektörel Eğitimleri

İnovita, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarını pekiştirmek üzere düzenlediği paydaş toplantılarında altı çizilen Tematik Odaklı Eğitim ihtiyacına yönelik, 2015 yılında Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygar Merkezi çatısı altında İnovita Eğitim Programları açmayı planlıyor.

Yenilenen Kuluçka Hizmetleri

İnovita Sağlık Teknolojileri Kuluçka Merkezi, 2015 yılında yenilenen modeliyle girişimcilere hizmet vermeye devam edecek. Sürekli açık başvurular, biyoteknolojiden ilaca, tıbbi cihazdan medikal IT konularında her fikre açık olma, İstanbul’da yer alan diğer sağlık kuluçkaları ile doğrudan entegrasyon, bölgesel ilk sağlık kümelenmesi İSEK faaliyetlerinden ve hizmetlerinden yararlanma fırsatı gibi bir çok konuda verilen hizmetler girişimci beklentileri göz önüne alınarak verilecek.

Tematik Seminerler

İnovita, Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygar Merkezi ve Biyomedikal Enstitüsü ortaklığında son üç yıldır gerçekleştirilen Tematik Seminerler, 2015 yılı boyunca salı günleri Biyomedikal Enstitüsü'nde gerçekleşmeye devam edecek. İnovita, aynı temadaki seminerlerin diğer üniversite ve kurumlara da yaygınlaştırılmasını hedeflenmekte.

Derleme haberimizi sağlık teknolojileri girişimcileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor