ITU GATE Start-up Challenge'ın İkinci Ayağı San Francisco’da Yapıldı

İTÜ ARI Teknokent’in, başarılı girişimcilerinin yatırımcılarla buluşturduğu ITU GATE Start-up Challenge etkinliğinin ikinci ayağı San Francisco’da yapıldı. Detaylar haberimizde..

İTÜ ARI Teknokent, bu yıl ilkini düzenlediği “ITU GATE Start-up Challenge” programı kapsamında Türkiye’den dokuz teknoloji tabanlı girişimci şirket, Chicago’dan sonra San Francisco’da yatırımcılarla bir araya geldi.

Özellikle yazılım sektörünün kalbinin attığı San Francisco’da Parisoma kuluçka merkezinde çok sayıda yatırımcı, gazeteci ve diğer ülkelerden katılan girişimcilere projelerini sunan Türk girişimciler, başarılı ürün ve çözümleriyle büyük beğeni topladı. Kendilerini tanıtan şirketler arasında bulut-tabanlı yazılım platformları ve radyo frekansı ile tanımlama (RFID) gibi bilgi teknolojisi girişimlerinin yanı sıra arıcılık ürünleri, DNA-tabanlı gıda testleri ve nanomalzeme gibi farklı girişimlerin de yer alması dikkat çekti.

“Girişimcinin Yaşayacak Sadece Bir Hayatı Var”

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen panelde konuşma yapan Türkiye’nin öncü internet servis sağlayıcı firmaları Superonline ve Ixir’in kurucusu, ünlü girişimci ve MAANA CEO’su Babür Özden, katılımcılara girişimcilik konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Konuşmasında Özden: “Türk girişimcilerde gördüğüm ve çok karşılaştığım bir hata mühendis ve üretim ekibini sadece daha ucuz üretim adına Türkiye’de tutmaya çalışmak. Bu yapılacak en büyük hata. Ucuz mühendise değil dünya klasmanında mühendislere ihtiyacınız var. Bu hatadan dolayı birçok Türk firmasının başarısız olduğunu gördüm. Diğer taraftan ABD’ye yalnızca satış ofisinizi açmak için gelmeyin, burası satış ofisinizi açmak için yanlış yer. Buraya girişiminizi burada yeniden kurmak veya buraya taşımak amacıyla gelin. Girişimcinin yaşayacak sadece bir hayatı var.” dedi.

ITÜ GATE’in girişimciler adına oldukça önemli bir iş yaptığını ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Babür Özden, girişimcilere Amerika’da geçirecekleri süreyi verimli kullanmalarını, burada insanları tanımak ve onların da kendilerini tanıması için süre verilmesini tavsiye etti. Babür: “Burada yakalayacağınız başarı tamamen insanlarla kuracağınız ilişkilere bağlı. İnsanlardan gelecek hayır cevabını çok sakin ve saygılı bir şekilde karşılamayı öğrenmelisiniz.” dedi.

Türkiye’de girişimciliği güçlendirmek ve Türkiye ekonomisi için katma değer oluşturacak projeler oluşturmak kültürüyle hareket eden İTÜ ARI Teknokent, “ITU Gate Start-Up Challenge” programı ile teknoloji üreten yenilikçi firmaları yurtdışına taşıyarak, girişimci firmaların yeni iş ortaklıkları kurmalarını sağlıyor, uluslararası yatırım almanın kapısını aralıyor.

San Francisco Parisoma kuluçka merkezinde uluslararası yatırımcılar, gazeteciler ve diğer girişimcilerin de yoğun ilgisini çeken gruplar ise şu şirketlerden oluştu:

  • KOBİ’lere yönelik bulut-tabanlı yazılım çözümleri sunan Bodru,
  • Hastaneler için RFID temelli varlık yönetimi çözümleri sunan Borda,
  •  Kullanıcı davranışlarını öğrenen akıllı ev sistemleri geliştiren Ingenious,
  • Perakende sektörünün tedarik performansını artırmaya yönelik iş analitiği şirketi Invent Analytics,
  • Havacılık ve uzay, otomotiv ve enerji gibi endüstriler için yeni nesil kompozit malzemeler üreten Nanokomp,
  • Arıcılık kaynaklı yeni sağlık ürünleri  geliştiren SBS,
  • Gıda güvenliği için hızlı sonuç veren DNA analizine dayalı gıda test kitleri üreten Sentromer,
  • Finansal verilerin daha iyi analizine olanak tanıyan bir yazılım platformu sunan StockGround,
  • H.265 video standardının etkin kullanımı konusunda teknolojiler geliştiren ve inovatif sinyal işleme teknikleri ile mobil uygulamalar üreten AVCR.

ITU GATE Start-up Challenge hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.itugate.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi teknoloji tabanlı girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor