Dijital Pazarlamada Fark Yaratacak 5 E-Posta Pazarlama Trendi

Dijital pazarlama optimizasyonu şirketi Metrics34’ün Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçam, e-posta pazarlama alanındaki yeni trendler hakkında bilgi verdi. Detaylar haberimizde..

Dijital pazarlama optimizasyonu şirketi Metrics34’ün Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçam, e-posta pazarlama alanındaki yeni trendler hakkında bilgi verdi.

2015’in başarılı bir pazarlama yılı olması için, tutarlı iletişimin farklı kanallar aracılığıyla sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Karaçam, şirketlerin yeni yılda mutlaka planlarına almaları gereken 5 trend ile ilgili olarak şunları söyledi:

1. Omnichannel Pazarlama Otomasyonu

Mobil kullanıcı hedef kitlelerin beklenti ve istekleri günden güne artarken değişkenlik gösteriyor. Kullanıcılar, aldıkları SMS ve e-postaların kendilerine özel olmasını bekliyorlar. Bu da gönderilerin gerçekten hedef gözetilerek hazırlanmasını ve gönderilmesini zorunlu kılıyor. Ek olarak, entegre ve çeşitli kanallar arasındaki sıralı ölçümler de önemli hale geliyor. Yakın bir gelecekte, pazarlamacılar karmaşık ve çok adımlı omnichannel kampanyaları merkezi olarak yönetmek için, modern SaaS platformlarından yararlanacaklar. Kısacası, tek tip yaklaşım ve rastgele gönderilen e-postalar artık tamamen geçmişte kalacak."

2. Doğru Veri ve Doğru Kullanım

"Şirketler online mağaza, web analizleri ve sosyal medya gibi farklı kaynaklardan elde ettikleri büyük miktarda veriye sahipler. Burada önemli olan, sahip olunan verinin büyüklüğünün yanı sıra, bu veriyi doğru olarak analiz etmek ve bu bilgiyi anlamlı bir şekilde kullanabilmek. 2015’in trend konularından biri de veri kalitesinin yüksek olması ve bunu ilgili know-how ile kullanabilmek olacak. Müşteri yaşam döngüsü içinde, mevcut ve potansiyel müşterilerin farklı bilgi ihtiyaçlarına sahip oldukları çok açık. Örneğin yeni müşteriler kendilerine gönderilen hoş geldiniz mesajlarında sunulan tekliflerle ilgilenirken, mevcut müşteriler özel indirimlere odaklanıyor. Müşterilerin doğru olarak kategorize edilebilmesi, yeni hedef gruplarının belirlenmesi grafiksel olarak yapılandırılabilir ve farklı hedef kitlelere gerçek zamanlı olarak otomatik mesajlarla ulaşılabilir. Geçmişte, hedefler ve dönüşler arasındaki ilişkiler görünemezken, bugün kolayca ve etkili bir biçimde tanımlanabiliyorlar."

3. Mobil Optimizasyon

"Yeni mobil cihazlar piyasaya sürülmeye devam ederken mobil e-posta kullanımı da artıyor. Bu da tüm e-postaların akıllı telefonlar ve tabletler için optimize edilmesini zorunlu kılıyor. Çözüm tüm cihazlara adapte olabilen responsive design’da yatıyor. Bu konseptte, daha kısa metinler, esnek yazı tipleri ve görsel boyutları gibi tasarım öğelerine yer veriliyor. Responsive design sayesinde mobil cihazlar üzerinden e-postayı okumak ve istenen bölümlere tıklamak, mobil için optimize edilmemiş e-postalara kıyasla çok daha kolay ve verimli hale geliyor."

4. Remarketing

"Remarketing müşterinin ürüne olan ilgisini artırarak satılmasına katkıda bulunur. Ürünle ilgilenmiş ancak sepetine ekleyip satın almamış tüketicilere, kişiselleştirilmiş ürün teklifleri içeren postalar ile ulaşılabilir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için e-posta sistemi ile web analytics ya da izleme sistemi arasına kurulacak bir arayüz yeterlidir. Sonrasında e-posta gönderimi ya da omnichannel yaklaşımla katma değer elde edilebilir. Burada püf noktası, “taciz” etmeden, doğru frekans ve zamanda müşteriye ulaşmaktır."

5. Konuya Özel İçerik

"Çevik teknolojilerin önemi günümüzde giderek artıyor. Bültenlerin içerikleri artık gönderim sonrasında e-posta açılımları sırasında değişkenlik gösterebiliyor. “Zeki” içerik paylaşımları bireysel olarak kullanıcının içinde bulunduğu son duruma göre oluşturuluyor. Kurallar veya yapay zeka algoritmaları ile üretilen kişiye özel içerikler konum, zaman, cihaz ve kullanıcının son aksiyonlara bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bu aşamada, dinamik ürün tavsiyelerinin implementasyonu öne çıkıyor. Söz konusu dinamik tavsiyeler, kullanıcının e-postayı görüntülediği andan itibaren, bu tekliflerin rahat takibi ve paylaşımlarına imkan sağlayabilmek için dinamik olmaktan çıkıp durağana dönüşüyor."

Metrics34’ün Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçam'ın bilgi verdiği e-posta pazarlama alanındaki 5 yeni trend haberimizi dijital pazarlama sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor