Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED’in Yeni Yönetimi Seçildi!

YASED’in 34. Olağan Genel Kurul Toplantısı, T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul Toplantısı’nda, YASED’in yeni dönem Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Detaylar haberimizde..

Uluslararası Yatırımcılar Derneği – YASED’in 34. Olağan Genel Kurul Toplantısı, T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul’da derneğin yeni dönem Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri seçildi.

Yeni Yönetim Kurulu, ilk toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem’in getirilmesine karar verdi.

YASED’in 2015-2017 döneminde görev yapacak Yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri şu isimlerden oluştu:

2014 Yılında YASED Gündeminde Öne Çıkan Gelişmeler

  • YASED tarafından gündeme taşınan ‘İmza Projeler’ çerçevesinde; ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında uluslararası doğrudan yatırımların katma değerini ortaya koymayı amaçlayan "Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınmasında Uluslararası Doğrudan Yatırımların Katma Değeri Raporu" hazırlandı. Raporda, uluslararası doğrudan yatırımların ekonomik ve sosyal katkısı somut ve rakamsal verilerle değerlendirildi.
  • Türkiye’yi yönetim, üretim ve hizmet alanlarında bir bölgesel merkez olarak konumlandırılmalarına öncülük edecek bir yol haritası ortaya koyan "Sürdürülebilir Küresel Rekabet için Bölgesel Merkez Türkiye Raporu" hazırlandı. Uluslararası firmaların faaliyetlerinde, ülkemizin bir bölgesel merkez olarak konumlandırılması için rakip ülkelerle sektörel ve fonksiyonel alanlarda rekabet analizi ve durum tespitini ortaya koyan raporda, alınması gereken adımlar, stratejik ve somut önerilerle ortaya konuldu.
  • YASED, “Türkiye’deki ArGe Ekosistemini Rakip Ülkelerden Daha İyi Seviyeye Getirmek İçin Program Önerisi” başlıklı raporunu, 12 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da düzenlenen “2023 Hedefleri Doğrultusunda Bilgiye Dayalı Ekonomiye Geçiş Konferansı” ile kamuoyuyla paylaştı.

  • YASED üyelerinin yatırım kararlarını etkileyen, ekonomik ve siyasi gelişmelere yönelik değerlendirmelerini içeren ve yatırım ortamının nabzını tutan geleneksel Barometre Anketi’nin sonuçları ve "YASED Yatırımcı Beklenti Endeksi", 2 kez yayınlandı.
  • YASED’in üniversite öğrencilerine kariyer seçimlerinde yön göstermek ve uluslararası şirketlerde deneyim kazandırmak amacıyla 6 yıl önce hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi KOZA, bugüne kadar toplam 735 öğrenciyi iş hayatıyla tanıştırdı. Bu yıl Boğaziçi, Koç, Özyeğin ve Sabancı Üniversiteleri’nin işbirliğiyle proje yapısı yenilendi.
  • YASED, kamu ile düzenlediği çalıştaylar kapsamında, ilgili Bakanlıklar ile üyelerinin katılımında çeşitli çalıştaylar düzenledi. Enerji Çalıştayı, Dış Ticaret ve Gümrükler Çalıştayı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü ile Bölgesel Merkez Çalıştayı ve Ekonomi Bakanlığı ile düzenli toplantılar bunlardan birkaçı.
  • 2014 yılı boyunca çeşitli yabancı ülke misyonlarıyla toplantılar yapılarak, büyükelçilik ve konsolosluklar düzeyinde görüşmeler gerçekleştirildi. Toplantılar esnasında, Türkiye’deki yatırım ortamı, ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde yapılabilecek işbirliği olanakları değerlendirildi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği - YASED hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.yased.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor