İhtiyaç Sahiplerine Yardım ve İş Sağlayacak Bir Yerel Girişim: Destek Market!

Kurduğu gıda bankalarından yararlanan ihtiyaç sahiplerinin istihdama katılmasını sağlayarak yoksulluk ile mücadele eden Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği’nin (GBtider), Maltepe Kaymakamlığı işbirliğiyle hayata geçirdiği Destek Market açıldı. Detaylar haberimizde..

Kurduğu gıda bankalarından yararlanan ihtiyaç sahiplerinin istihdama katılmasını sağlayarak yoksulluk ile mücadele eden Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği’nin (GBtider), Maltepe Kaymakamlığı işbirliğiyle hayata geçirdiği Destek Market açıldı.

Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Destek Market’in açılış töreni, Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, GBtider Yönetim Kurulu Başkanı H. Serhan Süzer ve GBtider üyesi kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Başta CarrefourSA olmak üzere GBtider üyesi ve bağışçısı olan kurum ile kişilerin yaptığı bağışlarla hayata geçen ve yardım sunan Destek Market bünyesinde gıda, temizlik, giyim ve kırtasiye ürünleri bulunuyor. GBtider, sadece pilot ilçe olarak seçilen Maltepe’de ikamet eden ihtiyaç sahiplerinin yararlanabildiği projede Maltepe Kaymakamlığı ile geniş kapsamlı bir işbirliği yapıyor.

Çok Yönlü Bir Proje

Açılış töreninde bir konuşma yapan GBtider Yönetim Kurulu Başkanı H. Serhan Süzer, GBtider’in kuruluşundan bu yana gıda bankacılığı yapan kuruluşları gerek teknolojik olarak gerekse bağışlarla desteklediğine dikkat çekti. Sadece bağış dağıtımının sorunun çözümüne yardımcı olmayacağı inancı ile istihdam konusunda çalışmaları da içine alacak bir proje geliştirmeye karar verdiklerini belirten Süzer, Destek Market projesinin de bu düşüncenin bir sonucu olduğunu söyledi.

Süreç boyunca desteğini esirgemeyen Maltepe Kaymakamlığı'na minnettar olduklarını ifade eden H. Serhan Süzer; Destek Market’in hayata geçiş sürecinde Maltepe Kaymakamımız Sayın Necip Çakmak ve başta CarrefourSA olmak üzere destek veren tüm kurum ve kişilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Maltepe, gelir düzeyi olarak birbirinden çok farklı kesimlerin bir arada yaşadığı bir ilçe. Pilot bölge olarak Maltepe’yi tercih etmemizde en önemli etken bu oldu.” dedi.

Yılda 1.000 Kişi İstihdama Katılacak, İşe Yerleştirme En Fazla 100 Günde Olacak

Destek Market’in ihtiyaç sahiplerine sadece ürün yardımında bulunmakla kalmayacağını kaydeden H. Serhan Süzer, işsizliği sürdürülebilir bir biçimde azaltmaya ilişkin yenilikçi bir yaklaşımın da projenin misyonunun bir parçasını oluşturduğunu söyledi.

Proje ile yılda yaklaşık 1.000 kişinin istihdama katılmasının önündeki fiziksel şartlar, eğitim, kültürel sorunlar gibi engelleri kaldırmaya çalışacaklarını kaydeden Süzer; “İstihdam edilecek kişilerin belirlenmesinden işe yerleştirilmesine kadar geçen süreyi en fazla 100 gün olarak planlıyoruz. İstihdama katılabilir kişiler belirlendikten sonra öncelikle temel destek eğitimleri ve ardından sertifika eğitimlerine dahil edilecekler, sonrasında da kendilerine uygun pozisyonlara yerleştirilecekler. İhtiyaç sahiplerine kesintisiz ayni yardım ve meslek edindirme çalışmalarının birleşimini Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan bu sistemde buluşturuyoruz. Sosyal problemlerin çözülmesine yönelik olarak bizlerin de vatandaş ve sivil toplum kuruluşları olarak hassasiyetle devletimizin yanında olması gerekiyor. Böylece çok daha hızlı bir şekilde olumlu sonuçlar alabilmek mümkün.” diye konuştu.

Gıda bankacılığını açlık ve yoksullukla mücadelede etkili bir araç haline getirmek amacıyla kurulan GBtider, bağışları 5 yıldır ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Dernek ayrıca, Soma’da meydana gelen maden faciasının ardından bölgede yaptığı çalışmalarla birçok aileye de destekte bulundu ve bölgedeki kadınlar için istihdam alanı oluşturdu.

Destek Market ve Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği (GBtider) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gbtider.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor