Türkiye'de Yılın Melek Yatırımcıları Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Yazılım, mobil, oyun ve e-ticaret dünyasından girişimci ve yatırımcıları bir araya getiren Startup Turkey etkinliğinin 7.si Antalya'da gerçekleşti. Girişimcilik ekosistemine yaptığı katkılardan dolayı Dr. Joachim Behrendt Yılın Melek Yatırımcısı ödülünü aldı. Detaylar haberimizde..

Yazılım, mobil, oyun ve e-ticaret dünyasından girişimci ve yatırımcıları bir araya getiren Startup Turkey etkinliğinin 7.si Antalya'da gerçekleşti. Girişimcilik ekosistemine yaptığı katkılardan dolayı Dr. Joachim Behrendt Yılın Melek Yatırımcısı ödülünü aldı.

Bu yıl girişimci ekosisteminin en önemli parçalarından biri olan melek yatırımcıları ödüllendirmek ve melek yatırımcılığı teşvik etmek amacıyla ilk kez verilen Melek Yatırımcı Ödülleri, 120′den fazla aday arasından seçildi. Prof. Erhan Erkut, Kenan Çolpan, Dr. Recep Bildik ve Hakan Ertürk gibi sektör oyuncularını yakından tanıyan jüri üyelerinin oluşturduğu kısa listede yer alan ilk dokuz aday; Hasan Aslanoba, Joachim Behrendt, Mehmet Bodurgan, Ziya Boyacıgiller, Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Emre Kurttepeli, Selçuk Saraç, Tahir Zaimoğlu ve Umur Özal olarak belirlendi.

Melek yatırımcıların geçmiş performanslarından portföy büyüklüklüklerine, girişimcilere yönelik mentorluk süreçlerinden yatırımcı ağı üyeliklerine ve üniversiteler ile sivil toplum işbirliklerine kadar 15′e yakın farklı kriter ile değerlendirilen dokuz aday, son olarak melek yatırımcılar hakkında girişimcilerle yapılan mülakatlar sonunda belirlendi.

Türkiye melek yatırımcılık ekosistemine katkılarından dolayı Melek Yatırımcı Ödülleri’yle onurlandırılan melek yatırımcılar ve melek yatırım kurumları ise şöyle:

  • Yılın Melek Yatırım Kurumu Ödülü: T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı ve TEB Özel Bankacılık
  • Yaşam Boyu Onur Ödülü: Hasan Aslanoba, Emre Kurttepeli ve Ziya Boyacıgiller
  • Yılın Melek Yatırımcısı Ödülü: Joachim Behrendt

Hem Başarılı Bir İş Adamı Hem de İyi Bir Akademisyen  

Kabuk, Gastroclub, Sinaps, Kargoweb, Prisync, HızlıÇeviri, Connected2me, Temizlikyolda için BIC Angel Investments’a bağlı melek yatırımcılarla birlikte 2 milyon 500 bin Türk Lirasının üzerinde yatırım yapan Joachim Behrendt başarılı bir iş adamı olmasının yanı sıra finans ve girişimcilik alanında uzmanlaşmış bir akademisyen olarak ön plana çıkıyor.

Nexum Boğaziçi, Nexum Creative, BIC Behrendt International Consulting gibi Türkiye’de ve dünyada başarılara imza atan şirketlerin de kurucusu olan Dr. Joachim Behrendt 2011 yılından beri Boğaziçi Üniversitesinde “Girişimcilik” alanında dersler veriyor. BIC Angel Investments’ın yönetim kurulu başkanı olarak çalışmalarına devam eden Joachim Behrendt girişimcilik ve melek yatırımcılık alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla sektörün gelişimine destek oluyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de üniversitelerle ortak çalışmalar yaparak melek yatırımcılık ile ilgili tecrübe ve bilgilerini paylaşan Behrendt, Boğaziçi Üniversitesi ile ortak gerçekleştirilen StartNowhow eğitimleriyle de sektörün gelişimine katkıda bulunuyor.

Melek Yatırımcılık Türkiye Ekonomisinde Önemli Bir Rol Oynayacak

Girişimcilik ve melek yatırımcılğın Türkiye’de gün geçtikçe ve hızla geliştiğini söyleyen Joachim Behrendt, bu büyümenin Türk ekonomisine de önemli bir katkı yapmasını beklediğini söyledi. Girişimcilik ve melek yatırımcılık ekosisteminin büyümesine çok önem verdiğini belirten Behrendt, ekosistemin sağlıklı büyüyebilmesi için hem yatırımcı tarafı hem de girişimci tarafı için düzenli seminer ve etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Joachim Behrednt, bu çalışmalar ve katkılar sonucunda “Yılın Melek Yatırımcısı” ödülüne layık görülmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduğu söyledi.

Melek Yatırımcı Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.melekyatirimciodulleri.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etohum kaynaklı derleme haberimizi yazılım, mobil, oyun ve e-ticaret sektöründeki girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor