GE Garaj'da 3 Boyutlu Üretim İçin Online Randevu Sistemi Başladı!

GE Dünya Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Başkanı Beth Comstock’un katılımıyla açılışı yapılan GE Garaj için online randevu sistemi duyuruldu. Detaylar haberimizde..

GE Dünya Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Başkanı Beth Comstock’un katılımıyla açılışı yapılan GE Garaj için online randevu sistemi duyuruldu.

GE Türkiye ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen GE Garaj’ın Şubat ayında gerçekleştirilen resmi açılışına, GE Dünya Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Başkanı Beth Comstock katıldı. Fikirlerin ürüne dönüşmesi amacıyla aktif hale gelen GE Garaj’da önce misafirlere yönelik bir inovasyon turu gerçekleştirildi. Sonrasında ise Beth Comstock’un, İTÜ Remzi Ülker Salonu’nda düzenlenen “Endüstrinin Geleceği ve İnovasyonda Yeni Yaklaşımlar” başlıklı konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Türkiye’nin büyük ve gelişen bir pazar olduğunun belirtildiği toplantıda, küresel fikirlerin iyi seçilip, Türkiye’de uygulamasının inovasyona katkı sağlayacağı ifade edilirken GE için Türkiye’nin taşıdığı önemin de altı çizildi. Resmi açılışı yapılan GE Garaj’dan daha sistematik faydalanılabilmesi adına ise, online randevu sistemi başlatıldı.

GE Garaj: Teknolojik Değişimi Kucaklayan Bir Üretim Merkezi

GE Garaj, endüstriyel tasarımcıların, teknolojistlerin, girişimcilerin ve akademinin bir araya gelerek fikirlerini ürünlere dönüştürmesine katkı sağlıyor. Teknolojinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iş yapış biçimlerini hızla değiştirmesi üretimde demoktratikleşmeyi getirerek yeni iş fırsatları yaratıyor. GE Garaj da küçük bir kuluçka merkezi gibi özellikle öğrencilerin ve akademisyenlerin projelerini ve fikirlerini geliştirerek üretimi deneyimleyeceği bir işbirliği ortamı sunuyor.

GE Garaj’da yeni başlayan randevu sistemi ile internet üzerinden herkesin kendi ekibi ile bir araya gelerek yeni fikirleri hayata geçirecek çalışmaları GE Garaj’ın sunduğu yenilikçi imkanlar ile yapması mümkün. GE Garaj için online randevu sistemi ile Çarşamba ve Perşembe günleri sabah 09.00’dan 17.00’a kadar randevu alınabiliyor.

İnovasyon: Yaratıcı Birey, İşbirlikleri, Amaç Odaklı Kar ve Yerelleşme

Öncelikli olarak yenilikçi ve yaratıcı iş fikirlerinin önemine dikkat çekilen açılışta, çoğu firmanın yaratıcı insanları bulma, birlikte çalışma ve bu iş gücünün korunması konusunda zorluk yaşadığı ifade edildi. İnovasyonda önemli diğer bir konunun ise işbirlikleri olduğu vurgulandı. Açılış konuşmasında, artık her kesimden her büyülükte kurum ve kuruluşun yer bağımsız işbirliği yapma olanağının da bulunduğuna dikkat çekildi.

GE’nin girişimcilere, yenilikçi fikirlere, işbirliklerine ve yerel inovasyona yönelik yaklaşımının bir göstergesi olarak 2015 yılında Türkiye İnovasyon Merkezi’ni açılacağının da duyurulduğu konuşmada, bu merkezde enerji verimliliği, sağlık gibi alanlarda işbirliği odaklı çalışmalar yapılacağı belirtildi.

“Yeni Teknolojiler Büyümeyi İvmelendiriyor, Meslekleri Dönüştürüyor”

GE Garaj açılışı esnasında, yeni teknolojilerin büyümeye kattığı ivmenin, tüketici internetinin 3 milyar kişiyi, endüstriyel internetin ise 50 milyar makineyi bağladığı belirtildi. Teknolojinin gelişimi ile yaşanan yeni üretim devriminin ise; 3 boyutlu yazıcılar, bulut bilişim, ileri üretim teknikleri ile girişimcilere hayatlarında daha önce yapılamayan şeyleri mümkün kıldığı ve bu sayede girişimciliğin yükseldiğini vurgulandı. Üniversitelerdeki yöneticilerin ve akademisyenlerin pazarın gelişimine önem vermesi gerekliliğin de vurgulandığı konferansta, işletme fakültelerinde mühendislik derslerinin aldırılmasının ve öğrencilerin mühendislik bilgisine sahip olmasının geleceğe büyük değer katacağı ifade edildi.

GE Garaj online randevu sistemi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.geturkiyeblog.com web adresini ziyaret edebilir, buradan da online randevu sitemine ulaşabilirsiniz.

Haberimizi endüstriyel tasarımcı, teknolojist, girişimci ve akademisyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor