Geleceğin İş Kadınları, G(irls)20 için 5-6 Ekim'de İstanbul’da Buluşuyor!

Kadın iş gücü artışının global ekonomik hedeflere ulaşmadaki stratejik önemini geliştirme amacı ile, G20 mimarisine göre tasarlanan G(irls)20 Zirvesi, bu yıl 5-6 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

Kadın iş gücü artışının global ekonomik hedeflere ulaşmadaki stratejik önemini geliştirme amacı ile, G20 mimarisine göre tasarlanan G(irls)20 Zirvesi, bu yıl 5-6 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Her G20 ülkesinden bir kadın delegenin,  Avrupa ve Afrika Sendikaları’ndan, Afganistan, Pakistan ve MENA bölgesinden de birer temsilcinin katılacağı G(irls)20 Zirvesi, kalabalık bir delegeler topluluğuna ev sahipliği yapmış olacak. Bu sene G20 Türkiye Başkanlığı’nda gerçekleşecek G(irls)20 Zirvesi’ne ayrıca; Azerbaycan, Singapur ve İspanya'dan da birer delege katılacak.

İlk kez 2009 yılında Clinton Küresel Girişimi açıldığında düzenlenen G(irls)20 Zirvesi, daha sonra, Toronto (2010), Paris (2011), Mexico City (2012), Moskova (2013) ve Sidney’de (2014) olmak üzere bu güne kadar beş kere gerçekleştirildi. Kadınların işgücüne katılımının ekonomik büyüme için bir anahtar olduğunu savunan ilk küresel sosyal girişim oldu.

G20, brüt dünya hasılasının yaklaşık (GWP) yüzde 85’i, dünya ticaretinin yüzde 80’i ve dünya nüfusunun üçte ikisini oluştururken; G(irls)20, G20 öncesi zorluklara odaklanarak genç kızların ve genç kadınların becerileri üzerine stratejik yatırımlar yapıyor, topluma ve ekonomiye tam katılımlarını sağlıyor.

15-23 yaş arasındaki genç kadınların dahil olduğu G(irls)20 programı kapsamında 300’den fazla mentor ve 200’ün üzerinde metni bulunuyor. Yetenek geliştirme odaklı workshoplar gerçekleştiriliyor, genç kadınların akademik ve profesyonel başarı elde edebilmeleri için gerekli altyapı inşa ediliyor, burs imkanları sağlanıyor.

G(irls)20 2015 Delegeleri Açıklandı

Sabancı Vakfı'nın ana katılımcı ve ortağı olduğu G(irls)20 Zirvesi’ne dahil olan delegeler, açık, küresel bir uygulama sürecinde seçiliyorlar. Seçim, adayların; liderlik, kişisel başarı hevesleri, analitik becerileri, hem küresel hem de yerel olarak ekonomik zorluklara yenilikçi çözümler bulabilme becerilerine dayanan cevapları üzerinden gerçekleşiyor. Bu sene, 27 delege için 1000’den fazla başvuru alınan G(irls)20 için seçim süreci tamamlanarak isimler açıklandı.

2015 G(irls)20 Zirve Delegeleri

Ülke   
Delege İsimleri Yaş
Afganistan Suraya Yosufi 22
Afrika Birliği (Nijerya) Kate Ekanem 21
Arjantin Julia Inés Roitman 18
Avustralya
Marryum Kahloon 21
Azerbaycan Ismat Jahangirova
17
Brezilya Victoria Oliveira 22
Kanada Eva Grant 18
Çin
Moija Shen 20
Avrupa Birliği (Hollanda) Christelle Munganyende 21
Fransa Anuchika Stanislaus
20
Almanya Anna Messinger 20
Hindistan Ayushi Banerji
23
Endonezya Rahma Nur Adzhani 22
İtalya Diletta Luminari 22
Japonya   
Yu Ogawa 22
MENA (Mısır) Enjy Zaher 22
Meksika
Sofía Lozano Snively 22
Pakistan Alnisa Baig 22
Rusya   
Ekaterina Kuznetsova 23
Suudi Arabistan
Lujain Alobaid 21
Singapur
Rahmuna Abdul Samad 22
Güney Afrika Simamkele Dlakavu 22
Güney Kore
Kim Hyojeong 22
İspanya   
Amalia Robinson 22
Türkiye
Sebiha Güngör 21
İngiltere (Kuzey İrlanda)
Helen Jennings 18
Amerika Birleşik Devletleri
Archana Somasegar 18

Zirve sonrasında, delegeler kendi ülkelerine dönerek, sosyal karlılık, akademik veya özel sektördeki bir işletme ile beraber inisiyatif alarak fikirlerini eyleme çeviriyorlar.

Ayrıca, G(irls)20 Zirvesi, 50'den fazla ulusal ve uluslararası ortaklar tarafından destekleniyor.

Unutmayın, G(irls)20 Zirvesi, bu yıl 5-6 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

G(irls)20 Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.girls20.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi 15-23 yaş arasındaki genç kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor