İTÜ Yazılım Maratonu’nda Öğrenciler Kod Yazmak İçin Ter Döktü

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com’un ikinci kez ana sponsorluğunu üstlendiği İTÜ Yazılım Maratonu 2015’in kazananları belli oldu. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com’un ikinci kez ana sponsorluğunu üstlendiği İTÜ Yazılım Maratonu 2015’in kazananları belli oldu.

Toplam 2 gün süren etkinlikte algoritma geliştirip kodları çözen ekiplerden t0nyukuk birinci, O(S*G) ikinci, MetehanMetehanMeteh ise üçüncü oldu.

Dünyanın en büyük teknik profesyonel topluluğu olan The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE)’in Türkiye’deki öğrenci kulüplerinden İTÜ IEEE’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen maraton, Türkiye’de yapılan yazılım çalışmalarına öğrencileri dâhil etmek, bilgisayar bilimlerinde yetenekli ve istekli öğrencilerin alanında uzman şirketlerce keşfedilmesini sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Öğrenciler ayrıca etkinlik sürecince sektörün önemli şirketlerinin yöneticileriyle tanışma ve diğer katılımcılarla bilgi alış verişinde bulunma fırsatı da yakalıyor.

Geçtiğimiz sene yapılan maratonda, 2050 yılında sahibinden.com’un emlakçıların ev göstermesini kolaylaştırması amacıyla ev gösteren robot için bir program yazan katılımcılardan en etkili çözümü geliştiren Bilkent Üniversitesi’nden Fizzer adlı ekip birinciliği kazanmıştı.

İTÜ Yazılım Maratonu 2015 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ituym.ituieee.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi bilgisayar bilimlerinde yetenekli ve istekli öğrenci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor