Bilgi İşlem Yöneticilerinin Bahar Buluşması 2 Nisan'da Antalya'da!

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) her yıl düzenlediği geleneksel etkinliklerinden ilki olan ve sektörde “Bahar buluşması” olarak bilinen Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri (BİMY) Semineri, 2-5 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) her yıl düzenlediği geleneksel etkinliklerinden ilki olan ve sektörde “Bahar buluşması” olarak bilinen Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri (BİMY) Semineri, 2-5 Nisan 2015 tarihleri arasında  Gloria Golf Resort Hotel Belek-Antalya’da yapılacak.

Kamu ve özel sektörde çalışan üst ve orta düzey yöneticilerin mesleki gelişimi ve dayanışmalarını artırmayı amaçlayan BİMY’nin bu yılki ana teması, “Araştırma, Geliştirme ve Yenilikçilik”. BİMY’22 etkinliği; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Digital Türkiye Platformu tarafından destekleniyor.

İnovasyonun Matematiği ve Yeni Trendler”i anlatacak olan İnovasyon, Yönetim Danışmanı ve Eğitimci Yekta Özözer 25 yılı aşkın çalışma hayatı boyunca bizzat uygulama şansı yakaladığı yenilikçi metotlardan söz edecek.

Boğaziçi mezunu, MIT’te bilimsel çalışmalara katılan, yaptığı buluşlar 2013’te Science Dergisi’nde yayınlanan, aynı yıl Silikon Vadisi’nde kurduğu bilişim ve teknoloji şirketi Wallit’e iki hafta gibi kısa bir sürede 1 Milyon Dolar’ın üzerinde yatırım alan Veysel Berk’in başarısı birçok girişimciye örnek olacak gibi.

Veri İnovasyonu” alanında 2013’te “Büyük Veri Enstitüsü”, 2014’te “Akıllı Şehirler Enstitüsü”nü kuran, gerek Türkiye’de, gerekse yurtdışında bu alandaki uzman kurum ve kuruluşlarla stratejik işbirlikleriyle yenilikçi uygulamaların geliştirilmesine çalışan, İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucu Ortağı Berrin Benli, “İnovasyon Ne Değildir?” sorusunun yanıtını irdeleyip girişimcileri yeni ufuklara taşıyacak.

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü, Ekonomi Profesörü Prof. Dr. Kerem Alkin, “Türkiye’de İnovasyon Kültürü ve Stratejisi” panelini yönetecek. Panele katılan TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkan Vekili Hakan Karataş ile Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl, Türkiye’de inovasyona yönelik bir ekosistemin varlığını ve bu ekosistemin kendi kültürünü oluşturması için yapılması gerekenleri ele alacak.

İnsan zihninin analiziyle uğraşan analist-psikoterapist Cumhur Boratav’ın, ”Yaratıcı Düşünce, Yaratıcı Zekâ” sunumuyla yaratıcılıktan başlayarak insan zihninin işleyişine kısa bir yolculuk yapacaksınız.

İstanbul’da doğup büyüyen ve Nazilli’de kendi (İpek Hanım) çiftliğini kuran Pınar Kaftancıoğlu, “Sosyal Girişimcilik, Sosyal İnovasyon” hikâyesini katılımcılar ile paylaşacak.

Türkiye’nin ilk tekno-iş hızlandırma programı olan Girişim Fabrikası’nı bünyesinde barındıran Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi direktörü olan İhsan Elgin, “Kimdir Bu Kurumiçi Girişimciler ve Yöntemleri Nelerdir?” konusundaki açıklamalarında inovasyonun, pek çok denemenin başarısız olacağı bilinse de, kurumların sürdürülebilirliği için yaşamsal olduğunu vurgulayacak.

Kamuda yenileşim yönünde yapılacak çalışmalarda bilişim teknolojilerinin kamu yönetimine sağlayacağı yenilikçi katkıların neler olabileceği “Kamuda İnovasyon” konulu panele katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Aselsan YK Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kesik ve Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi Başkanı Furkan Civelek tarafından irdelenecek.

Unutmayın, "Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri (BİMY) Semineri" 2-5 Nisan 2015 tarihleri arasında  Gloria Golf Resort Hotel Belek-Antalya’da gerçekleştirilecek.

22. Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri (BİMY) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bimy.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi bilgi işlem yöneticisi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor