birFİKRİNmiVAR? Girişimci Proje Röportajı: "Köpek ve Şoför Güvenliği"

7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında bu hafta “Köpek ve Şoför Güvenliği” isimli projesi ile dereceye girmeyi başaran girişimci Ali Gün ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız. Detaylar..

7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Pazar akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor. Girişim Haber olarak her Pazar dereceye giren projeleri, girişimcileriyle yaptığımız röportajlarla sizlere tanıtmaya devam ediyoruz.

Bu hafta (15/03/2015) "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasında yine birbirinden güzel girişimler, seyirci ve jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışmacıların hepsi girişimlerini tanıtarak hedeflerindeki büyük ödüle ulaşmaya çalıştı.

Yarışmaya “Köpek ve Şoför Güvenliği” projesiyle katılarak dereceye girmeyi başaran girişimci Ali Gün ile gerçekleştirdiğimiz röportajı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Merhaba Ali Bey, Bize kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

"1985 yılında Konya da doğdum. Küçükken elektroniğe çok  meraklıydım yeni alınan saat ve oyuncaklarımın içini açıp ilk günden bozardım. Bu merakım sonucu meslek lisesi elektrik okumaya karar verdim. Daha sonra da Selçuk üniversitesi teknik bilimler meslek yüksek okulunda endüstriyel otomasyon okudum.Okul sonrası asansör elektroniği ile uğraşan bir firmada işe başladım. yaklaşık 8 sene o firmada çalıştıkdan sonra kendi iş yerimi açmaya karar verdim. 2013 yılında babam ve kardeşimle beraber bobinaj ve asansörler için frenleme direnci üretimine başladık. Evliyim ve 6 aylık bir oğlum var"

“Köpek ve Şoför Güvenliği” isimli projenizle Bir Fikrin mi Var? Jürisine TV360 ekranlarında sunum yaptınız. Sunum esnasında neler hissettiniz?

"Çok heyecanlıydım. Vatan Bey ve jürinin desteği sayesinde heyecanım gitti yerine özgüven geldi. Burdan hepsine teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum."

Projenizden bize de kısaca bahsedebilir misiniz? Proje fikriniz nasıl oluştu ve hangi soruna/ihtiyaca çözüm getiriyorsunuz?

"Projemiz  arabalara takılan köpek ve kedi kovucu. Bilindiği gibi özellikle köpek yüzünden çok fazla kaza olmaktadır. Fikrimin çıkış noktasıda burasıdır. Aslında 2014 ramazan bayramında komşumuzun karıştığı kaza. Bayram ziyaretinden dönerken yola köpek çıkmış soför  ani manevra yapınca araba takla atmış 3 kişi vefat etti. 2 kişi yaralandı. Maalesef rahmetle anıyorum. O günden sonra yollardaki köpekler korkulu rüyam oldu. Arayış içine girdim. Ürün satın almak için fakat bulamadım. Kendim yapmaya karar verdim ve ortaya etkili bir ürün çıktı. İlk işim birFİKRİNmiVAR?'a başvurmak oldu. ve başarılı oldum Şükür. Olayın birde hayvan ve hayvan severler tarafı var. Yol kenarlarında sürekli gördüğüm ölü yaralı kedi köpekler de beni çok etkilemekteydi. Sürekli çözüm düşündüm yol kanarına tel örgü yapmak gibi ama bu oldukça maliyetli ve imkansıza yakın bir uygulamaydı. Ürünümüz sayesinde hem hayvanlar hemde insanlar zarar görmeyecekler."

Peki projeniz şuan prototip aşamasında mı? Yoksa seri üretim veya aktif hizmet aşamasıda mısınız?

"Ürünümüz geliştirme aşamasından diğer hayvanlarıda kapsayacak şekilde koyun,keçi,domuz,at ,eşek ve ineklerde nadirde olsa kazaya sebep olmakta. Bu yönde uğraşlarımız devam ediyor."

Projenizi merak eden okurlarımız ve yatırımcılar fikrinizle ilgili detaylı bilgilere nasıl ulaşabilirler?

"Bana ali@gunbobinaj.com e-mail adresinden ulaşabilirler. Fakat sadece mail yetmez çayımızı da içmeye bekleriz"

Son olarak Girişim Haber okurlarına projenizle veya girişimcilikle ilgili iletmek istedikleriniz nelerdir?

"Herkes e kazasız belasız günler diliyorum."

Sorularımıza verdiği samimi yanıtlar için "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında dereceye girmeyi başaran girişimci Ali Gün'e teşekkür ediyor, hem yarışma esnasında hemde yarışma sonrasındaki girişimcilik hayatında kendisine ve projesine başarılar diliyoruz.

BİR FİKRİN Mİ VAR? yarışması hakkında diğer detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz. "Bir Fikrin mi Var?" her Pazar saat 19:00 ‘da TV 360 ekranlarında.

Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.014 kişi okudu.
Kategori: İş Fikirleri, Tanıtım Haberi, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor