birFİKRİNmiVAR? Girişimci Proje Röportajı: MAKEY

7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında bu hafta “MAKEY” isimli projesi ile dereceye girmeyi başaran girişimci Şahin İncik ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız. Detaylar..

7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Pazar akşamları 19:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor. Girişim Haber olarak her Pazar dereceye giren projeleri, girişimcileriyle yaptığımız röportajlarla sizlere tanıtmaya devam ediyoruz.

Bu hafta (15/03/2015) "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasında yine birbirinden güzel girişimler, seyirci ve jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışmacıların hepsi girişimlerini tanıtarak hedeflerindeki büyük ödüle ulaşmaya çalıştı.

Yarışmaya “MAKEY” projesiyle katılarak dereceye girmeyi başaran girişimci Şahin İncik ile gerçekleştirdiğimiz röportajı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Merhaba Şahin Bey, Bize kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

"İTÜ Elektronik Mühendisliği mezunuyum ve Nisan 2014’te Karınca Lab şirketini kurdum. Her zaman kendi işimi kurmak istemiştim, bir süre özel şirketlerde çalıştıktan sonra kendi şirketimi kurmaya karar verdim. Girişimci ruhlu biriyim sürekli yeni projeler geliştirmek istiyorum."

“MAKEY” isimli projenizle Bir Fikrin mi Var? Jürisine TV360 ekranlarında sunum yaptınız. Sunum esnasında neler hissettiniz?

"Aslında alışığım sunum yapmaya fakat işin içine kameralar girince insan biraz geriliyor. Sunum sırasında jürinin ilgisi güzeldi ve rahatlattı fakat sorularla köşeye de sıkıştırdılar. Orada olmak ve o heyecanı yaşamak güzeldi."

Projenizden bize de kısaca bahsedebilir misiniz? Proje fikriniz nasıl oluştu ve hangi soruna/ihtiyaca çözüm getiriyorsunuz?

"Makey yani “modüler ardışıl küçük elektronik yapboz”, açılımından da anlaşılacağı üzere elektronik yapboz. Elektronik etkileşimleri “devreleri” mıknatıslarla birleştirilebilecek şekilde herkesin kullanabileceği hale getirdik. Amacımız insanların özellikle çocukların hayal gücünün önündeki engelleri kaldırmak ve teknolojiyi daha iyi anlamalarını ve kullanmalarını sağlamak. Makey ile sadece mıknatıslı modülleri birleştirerek hayalinizdeki robotları, araçları ve yapıları inşa edebilirsiniz. Hiçbir mühendislik bilgisi gerektirmeden sese, ısıya, ışığa tepki veren hatta akıllı cihazlardan kontrol edilebilen sistemler tasarlayabilirsiniz."

Peki projeniz şuan prototip aşamasında mı? Yoksa seri üretim veya aktif hizmet aşamasıda mısınız?

"Prototip aşamasını kısmen tamamladık ve şu an seri üretim hazırlıkları yapıyoruz. İnternet üzerinden ön sipariş alıyoruz ve bu ay teslim etmeye başlayacağız."

Projenizi merak eden okurlarımız ve yatırımcılar fikrinizle ilgili detaylı bilgilere nasıl ulaşabilirler?

" www.makey.com.tr adresinden detaylı bilgi elde edinebilir ve satın alabilirler."

Son olarak Girişim Haber okurlarına projenizle veya girişimcilikle ilgili iletmek istedikleriniz nelerdir?

"Girişimcilik hastalık gibi, yeni bir şey yapmak hayatınızdaki en yorucu ama aynı zamanda en güzel süreç haline geliyor. Başlamadan nasıl bir his olduğu anlaşılmıyor, bu yüzden biran önce ilk adımı atıp üretmeye başlamak gerekiyor. Ve bu üretkenlik aşamasında makeyden faydalanırlarsa çok sevinirim."

Sorularımıza verdiği samimi yanıtlar için "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında dereceye girmeyi başaran girişimci Şahin İncik'e teşekkür ediyor, hem yarışma esnasında hemde yarışma sonrasındaki girişimcilik hayatında kendisine ve projesine başarılar diliyoruz.

BİR FİKRİN Mİ VAR? yarışması hakkında diğer detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz. "Bir Fikrin mi Var?" her Pazar saat 19:00 ‘da TV 360 ekranlarında.

Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.771 kişi okudu.
Kategori: İş Fikirleri, Tanıtım Haberi, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor