Bendevi Palandöken: İstihdam Oluşturan Emekliler Desteklenmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, emekli olup da çalışan esnaflardan SGDP kesilmesinin bir nevi cezalandırma olduğunu savundu. Söz konusu uygulamanın iş gücüne katılması beklenen gençlere yer açmayı amaçladığını belirtti. Detaylar haberimizde..

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emekli olup da çalışmaya devam eden esnaflardan Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesildiğini belirterek; "Emekli esnaf ve sanatkarlardan bu primi almak, gençlere iş imkanı sağlayan bir kesimi ödüllendirilmesi gereken yerde cezalandırmak anlamına gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, emekli olup da çalışan esnaflardan SGDP kesilmesinin bir nevi cezalandırma olduğunu savundu. Söz konusu uygulamanın iş gücüne katılması beklenen gençlere yer açmayı amaçladığını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Emekli olduğu halde çalışmaya devam eden esnaf ve sanatkarlar, genç işgücünün önünü kapatmak yerine, onlara iş imkanı oluşturuyor. Bu nedenle, emekli esnaf ve sanatkarlardan sosyal güvenlik destek primi almak, gençlere iş imkanı sağlayan bir kesimi ödüllendirilmesi gereken yerde cezalandırmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle, SGDP uygulaması tamamen kaldırılmalıdır."

Yapılan yasal düzenlemelerin işyeri açılışlarını kolaylaştırarak, hizmet sektörünün genişlemesine olumlu katkı sağlayacağını belirten Palandöken; "Eğer esnaf ve sanatkarın işyeri açması teşvik edilirse işsizliği absorbe edecek güç olacaktır. 2015 yılının ilk iki ayında 42 bin 785 esnafın işyeri açarak hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağladı. Esnaf devletten iş istemiyor, destek bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

TRT Haber kaynaklı haberimizi emekli esnaf ve sanatkar okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Peki Fikrinizi Hayata Geçirmek İçin Yaşlı Olduğunuzu mu Düşünüyorsunuz?

Bu içeriği 2.976 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Hizmet Sektörleri, Ulusal
Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor