Recep Biçer: KOBİ’ler Ancak Bir Olursa İri Olabilirler!

KOSGEB Başkanı Recep Biçer; KOBİ'leri işbirliğine teşvik ettiklerini ve küçük işletmelerin ancak bir olarak iri ve diri olacağını söyledi. Detaylar haberimizde..

KOSGEB Başkanı Recep Biçer; KOBİ'leri işbirliğine teşvik ettiklerini ve küçük işletmelerin ancak bir olarak iri ve diri olacağını söyledi.

KOBİ zirvesinde konuşan Başkan Recep Biçer; işbirliği güç birliği destek programıyla KOBİ'leri büyümeye zorladıklarını, bu sayede rekabet güçlerini artırabileceklerini ifade etti.

XI. KOBİ ZirvesiKOBİ’lerin Orta Gelir Tuzağı’ndan Kurtulma Stratejileri” ana teması ile İstanbul’da 12-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  işbirliği ile gerçekleştirilen zirvede ekonominin ana unsuru KOBİ'lerin gelişimi tartışıldı.

İki gün süren organizasyonda, “2023 Vizyonu Bağlamında Fırsat ve Tehditler”, “Finansal Çözüm Araçları”, “Üniversite-Sanayi İşbirliği Ar-Ge, İnovasyon”, “Yüksek Katma değerli Üretimde Bilişim, Teknoloji, Standart, Kalite, Tasarım ve Marka”, “İhracat ve Sektörel Çıkış Yolları”, “Kamu Destek ve Teşvikleri”  konuları değerlendirildi.

KOBİ’lerin Ekonomiye Olan Olumlu Katkısında KOSGEB Desteklerinin de Çok Önemli Bir Rolü Var

Zirvenin açılışında konuşan KOSGEB Başkanı Recep Biçer; KOBİ’lerin ülkemizin cari açığını finanse etmekte önemli rol oynadığını belirtti. KOBİ’lerin ekonomiye olan bu olumlu katkısında KOSGEB desteklerinin de rolü olduğunu belirterek; 81 ilde teşkilatlanarak tüm yurtta KOBİ’lerimize destek olmaya çalışıyoruz şeklinde konuştu.

Orta Gelir Tuzağından Kurtulmamız  İçin KOBİ’lerimizi Büyütmek Zorundayız

KOSGEB Başkanı, ülke olarak orta gelir tuzağından kurtulmak için KOBİ’leri büyütmek gerektiğine vurgu yaparak; “İthalata daha az bağımlı olan, aynı zamanda imalat ve ihracata da önem veren KOBİ’lere ihtiyacımız bulunmaktadır. KOBİ’lerin orta teknoloji kapanından kurtulması için, ürettikleri ürünleri ihraç etmelerini, bu sayede cari açık vermeden büyüyerek orta gelir tuzağından kurtulmayı temenni ediyoruz.” dedi.

Zirvenin 2. gününde de, “Kamu Destek ve Teşvikleri” konulu oturumda KOSGEB KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Dairesi Başkanı Ahmet Merih Özyılmaz, KOSGEB Destekleri ile ilgili bir sunum yaptı.

KOSGEB ve KOBİ'lere sağlanan destekler hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kosgeb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kosgeb.gov.tr kaynaklı haberimizi KOBİ'ler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor