Tüm Alt Bileşenleri Yerli Akıllı Telefon İçin Düğmeye Basıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli akıllı telefon geliştirilmesi için çalışma başlatıldığını ve günümüzde bir ton demirin bir iPhone etmediğini söyledi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Fikri Işık, yerli akıllı telefon geliştirilmesi için çalışma başlatıldığını ve günümüzde bir ton demirin bir iPhone etmediğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir ton demirin bir iPhone etmediğini, bu tablonun Ar-Ge, inovasyon ve katma değeri yüksek ürünler alanında gelişmek gerektiğini gösterdiğini belirterek, "Bu amaçla ilk adımımızı attık. TÜBİTAK Başkanlığımız yerli cep telefonu geliştirilmesi amacıyla çağrıya çıktı. Bu çağrıyla destek verdiğimiz özel sektör firmaları tarafından tüm alt bileşenleri yerli olan akıllı telefon geliştirilmesi çalışmasına başladık" dedi.

Elektrik-Elektronik Sektörü Çalıştayı'nın ardından AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Işık, gemi, uzay, motorlu araç, makine, sağlık ve kimya sektörleriyle yakından ilgili olan, bu sektörlere girdi sağlayan ve yeni teknolojilerle de diğer sektörlerin gelişmesine katkı sunan elektrik ve elektronik sektörünün daha fazla gelişmesini arzuladıklarını söyledi.

Üretimin tasarım, Ar-Ge ve inovasyona dayalı olması ve bilgi teknolojilerine girdi sağlaması dolayısıyla ekonominin en önemli sektörlerden biri olduğunu kaydeden Işık, "Öte yandan sektörün 2023'te 34 trilyona ulaşması öngörülen dünya ticaret hacminin yüzde 21'ini oluşturması bekleniyor. Bu çok ciddi bir rakam. Hazırlıklarımızı eksiksiz ve vakit kaybetmeksizin tamamlamalıyız" diye konuştu.

"Bir Ton Demir Bir İPhone Etmemekte"

Işık, yerli üretimin teşvik edilmesine yönelik çalışmalarına ilişkin bir soruya, şöyle yanıt verdi:

"Bugün bir ton demir, bir iPhone etmemektedir. Bu tablo bizim Ar-Ge, inovasyon ve katma değeri yüksek ürünler alanında gelişmemiz gerektiğine dair işarettir. Bu amaçla ilk adımımızı attık. TÜBİTAK Başkanlığımız yerli cep telefonu geliştirilmesi amacıyla çağrıya çıktı. Bu çağrıyla destek verdiğimiz özel sektör firmaları tarafından tüm alt bileşenleri yerli olan akıllı telefon geliştirilmesi çalışmasına başladık."

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor